U, de petitionaris

Nieuwtjes

Nieuwe website een maand oud

De nieuwe Petities.nl-website kende een hobbelige start met vervelende kinderziektes. Die zijn voorbij en de nieuwe mogelijkheden op de bevestigingspagina worden goed gebruikt.

Zo vinkt 1 op de 10 ondertekenaars aan dat ze graag een uitnodiging van de gemeente ontvangen om mee te denken over het beleid. Veel gemeenten bieden manieren om dat te doen: burgerraad, burgerpanel, stadslab, buurtschouw, en wat niet al. Als u een vinkje zet krijgt u af en toe een uitnodiging voor zoiets. Als er iets van uw gading tussen zit, sla toe!

Ook hebben we crowdfunding ingebouwd. Als je met duizenden bent en een deel zegt wat geld toe, dan kan iemand zich overdag professioneel inzetten voor de petitie. Dat is soms namelijk echt nodig. Er moeten zaken uitgezocht worden, er moeten contacten worden gelegd, er moet publiciteit komen, etc. Als je het al druk hebt overdag dan lukt het niet om veel werk voor de petitie erbij te doen. Maar als je met veel ondertekenaars bent kan je iemand inhuren, liefst iemand die hier goed in is. De ruim 100.000 ondertekenaars in de eerste maand hebben samen €12000 toegezegd.

Minstens zo interessant is dat ook veel mensen hebben aangegeven dat ze hun eigen vaardigheden of invloed willen inzetten voor de petitie. Ze willen onderzoek doen voor de petitie, een bijeenkomst organiseren, het woord voeren, het via hun politieke partij aankaarten etc. Samen sta je sterk! Maar er komen ook aparte, specifieke aanbiedingen als ‘mijn theater met 250 plaatsen stel ik beschikbaar voor een congres’, ‘ik wil helpen als bierbrouwer’, ‘bekend van televisie’ of gewoon ‘ik ben zeer actief op sociale media’.

Journalisten die op zoek zijn naar ervaringsexperts kunnen die ook vinden via deze weg. Bij elke petitie is wel iemand die heeft aangegeven over zijn of haar situatie te willen vertellen om de petitie te illustreren.

We hebben veel bezoekers mogen verwelkomen. 2 miljoen bezoekers hebben ongeveer 2 miljoen pagina's opgevraagd. Dat betekent dat men niet de hele site bekijkt, maar een petitie bekijkt, misschien ondertekent en weer weg is. Makkelijker kunnen we het niet maken!

28-01-2016

wat te doen met de ruimte?

Er zijn ruim 300 parkeerplaatsen vrij na uitgifte van 1 ontheffing per adres. De gemeente zou nog +- 80 extra plaatsen creëren. Tel daarbij dat nooit alle vergunninghouders tegelijk in het dorp zullen zijn.

+Lees meer...

Denk aan hen die in ploegendiensten werken etc. Is het dan een bezwaar dat er voor de avond / nachten een extra ontheffing verleend word aan bewoners? Wie heeft daar last van?

16-10-2017 | Petitie Parkeren oude dorp Urk

Dag 5. Maandag. 18.00 uur, het gaat maar door

Bijzonder om te zien, elke paar minuten komt er een ondertekening bij. Het gaat maar door, van 's morgens al heel vroeg tot 's avonds laat.

+Lees meer...

Deventenaren laten massaal van zich horen. Super!

In het verkiezingsprogramma van D66 in Amsterdam

En het verzoek van deze petitie is terug te vinden het verkiezingsprogramma van D66:

"Voor de langere termijn is het aantrekkelijk doorgaand autoverkeer meer via de A9 en de Westrandweg (A5) te leiden. Delen van de A10, zoals het stuk tussen West en Nieuw-West, kunnen dan worden omgebouwd tot stadsweg met ruimte voor nieuwe woningen en groen.".

16-10-2017 | Petitie 50km/u op de A10 West

In het verkiezingsprogramma van D66 in Amsterdam

In het verkiezingsprogramma van D66 wordt ook een lijn naar Schiphol genoemd:

"Ook het metronetwerk moet worden uitgebreid. Allereerst door station Sixhaven in Noord als halte aan de Noord/Zuidlijn toe te voegen en deze lijn door te trekken naar Schiphol.

+Lees meer...

Dit geeft niet alleen een meer comfortabele verbinding met de stad, het zorgt ook voor een alternatief voor de vele verstoringen op de het treintraject tussen Schiphol en Amsterdam."

16-10-2017 | Petitie Metro naar Schiphol

In het verkiezingsprogramma van D66 in Amsterdam

En ook in het verkiezingsprogramma van D66 wordt een Oost/westlijn genoemd:

"Daarnaast moet worden onderzocht of het financieel mogelijk is een nieuwe metrolijn aan te leggen, die van Oost naar West loopt en daarmee een hoogwaardige en robuuste OV-verbinding creeert voor IJburg, de nieuwe Sluisbuurt en de diverse wijken in Nieuw-West. Later kan hier ook IJburg 2 en eventueel Almere op worden aangesloten.".

Dag 4. Zondagavond. Weekend aktievoeren afsluiten. Ruim 1.800!

Het succes is geweldig, met dank aan iedereen. Onze Facebook vrienden, 'Herinner je Deventer' en De Stentor hebben dag 2 en 3 veel mensen aangesproken.

+Lees meer...

Zondag is er met dank aan 'Leven in Deventer' een 'weekend eindsprint' ingezet. Ruim 1.800 'handtekeningen'. Super! Allemaal betrokken burgers die graag zien dat er een mooi, nieuw en beter plan komt voor het Grote Kerkhof. We hebben het altijd over de Brink, maar het Grote Kerkhof is springlevend en verdiend volgens ontzettend veel mensen een prachtige herinrichting. Door naar de 2.500...?

Zuzu heeft je hulp nodig

Dank je wel dat je de petitie "Zuzu moet blijven" hebt ondertekend. Zuzu heeft je hulp nog een keer nodig, help je alsjeblieft mee?

De petitie is al meer dan 13.000 keer getekend.

+Lees meer...

Khansaa, de moeder van Zuzu, is er ongelooflijk blij mee!

Wat is de bedoeling? Er is meer nodig. Jij kunt helpen door de petitie te delen op je Facebook pagina. Dan bereiken we samen nog veel meer mensen en dat is nodig.

Hoe doe je dat? Ga naar naar de Facebook pagina zuzumoetblijven (of kopieer deze link https://www.facebook.com/Zuzu-moet-blijven-1859504747400040/) en deel het bovenste bericht met daarin de link naar de petitie met je vrienden. Het kost je een minuut en het helpt echt ♥

Wist je trouwens dat steeds meer Bekende Nederlanders Zuzu steunen? Onder andere Claudia de Breij, Miss Montreal, Nasrdin Dchar, Jiggy Djé en Henk Westbroek steunen de petitie.

Dus doe mee, deel de petitie op je facebook pagina, want Zuzu moet blijven!

15-10-2017 | Petitie Zuzu moet blijven

Cannabis Social Club Almelo

Volg ook de Cannabis Social Club Almelo op facebook via https://www.facebook.com/wietclubalmelo.

14-10-2017 | Petitie Legaliseer hennepteelt Almelo