U, de petitionaris

Nieuwtjes

Nieuwe website een maand oud

De nieuwe Petities.nl-website kende een hobbelige start met vervelende kinderziektes. Die zijn voorbij en de nieuwe mogelijkheden op de bevestigingspagina worden goed gebruikt.

Zo vinkt 1 op de 10 ondertekenaars aan dat ze graag een uitnodiging van de gemeente ontvangen om mee te denken over het beleid. Veel gemeenten bieden manieren om dat te doen: burgerraad, burgerpanel, stadslab, buurtschouw, en wat niet al. Als u een vinkje zet krijgt u af en toe een uitnodiging voor zoiets. Als er iets van uw gading tussen zit, sla toe!

Ook hebben we crowdfunding ingebouwd. Als je met duizenden bent en een deel zegt wat geld toe, dan kan iemand zich overdag professioneel inzetten voor de petitie. Dat is soms namelijk echt nodig. Er moeten zaken uitgezocht worden, er moeten contacten worden gelegd, er moet publiciteit komen, etc. Als je het al druk hebt overdag dan lukt het niet om veel werk voor de petitie erbij te doen. Maar als je met veel ondertekenaars bent kan je iemand inhuren, liefst iemand die hier goed in is. De ruim 100.000 ondertekenaars in de eerste maand hebben samen €12000 toegezegd.

Minstens zo interessant is dat ook veel mensen hebben aangegeven dat ze hun eigen vaardigheden of invloed willen inzetten voor de petitie. Ze willen onderzoek doen voor de petitie, een bijeenkomst organiseren, het woord voeren, het via hun politieke partij aankaarten etc. Samen sta je sterk! Maar er komen ook aparte, specifieke aanbiedingen als ‘mijn theater met 250 plaatsen stel ik beschikbaar voor een congres’, ‘ik wil helpen als bierbrouwer’, ‘bekend van televisie’ of gewoon ‘ik ben zeer actief op sociale media’.

Journalisten die op zoek zijn naar ervaringsexperts kunnen die ook vinden via deze weg. Bij elke petitie is wel iemand die heeft aangegeven over zijn of haar situatie te willen vertellen om de petitie te illustreren.

We hebben veel bezoekers mogen verwelkomen. 2 miljoen bezoekers hebben ongeveer 2 miljoen pagina's opgevraagd. Dat betekent dat men niet de hele site bekijkt, maar een petitie bekijkt, misschien ondertekent en weer weg is. Makkelijker kunnen we het niet maken!

28-01-2016

Eerder toegevoegd

Sloop dreigt voor historisch hotel central aan Kruiskade

http://www.ad.nl/rotterdam/sloop-dreigt-voor-historisch-hotel-central-aan-kruiskade~a93434c2/

Grand Hotel Central aan de Kruiskade in Rotterdam. Grand Hotel Central aan de Kruiskade in Rotterdam. © AD Sloop dreigt voor historisch Hotel Central aan Kruiskade

Een deel van het vooroorlogse Grand Hotel Central aan de Kruiskade wordt wellicht gesloopt.

+Lees meer...

Er zijn plannen om er een complex met maximaal 296 kamers van te maken. Alleen de gevel wordt dan gespaard.

Namens eigenaar Van Herk Groep onderzoekt het Amsterdamse bureau Knevel Architecten de mogelijkheden om het complex (nu 64 kamers) fors uit te breiden. Het idee is om alles achter de karakteristieke gevel te slopen, en daar een toren te bouwen van naar schatting 56 meter hoog. ,,We maken nu studies, om te kijken hoe dat uitpakt met de schaduwwerking in de omgeving’’, zegt architect John van de Weg.

Er is regelmatig overleg met de gemeente Rotterdam. ,,We willen goed uitzoeken of het vernieuwde hotel past in de omgeving. Daar heb je natuurlijk al het Hilton-hotel en recente hoogbouw op de hoek van de Coolsingel. De bezonning is een belangrijk onderdeel van het onderzoek dat we nu doen.’’

Vergroten Een woordvoerder van de gemeente Rotterdam bevestigt het overleg met het architectenbureau. ,,De wens van Van Herk is om het hotel te vergroten. De vraag is nog even hoe dat gaat gebeuren. Er zijn inmiddels wat volumestudies uitgevoerd. Wij hebben als voorwaarde gesteld dat de gevel moet blijven staan. Anders gaat het ‘m niet worden’’, legt hij uit.

Inmiddels is de stichting Grand Hotel Central opgericht, die op Petities.nl een actie is gestart tegen de sloop van het hotel. ,,Want we willen het hotel, dat 100 jaar bestaat, behouden’’, meldt een woordvoerster. De huidige exploitant Leo Houkamp steunt dit initiatief. ,,Want het hotel heeft grote monumentale waarde.’’

Hij is benieuwd naar de plannen van Van Herk. ,,Ik heb zelf al tweeënhalve ton geïnvesteerd in het gebouw. Alle kamers zijn opgeknapt, er liggen nieuwe vloeren in, de badkamers zijn aangepakt, de bedden vervangen. En alles is geverfd. Maar ik zou graag nog méér willen doen.’’

Jimi Hendrix Het liefst zou Houkamp het hotel overnemen van de huidige eigenaar. ,,Uitbouwen hoeft wat mij betreft niet. Het is een geweldig mooi hotel, echt klassiek, met een heel rijk verleden. Beroemdheden hebben hier gelogeerd, zoals Jimi Hendrix.’’

Een woordvoerder van de Van Herk Groep benadrukt dat er nog niets concreet is. ,,We kijken naar de mogelijkheden, maar dat doen we met elk object. Kunnen we er iets aan toevoegen?’’, zegt hij. Dat er nu al zoveel weerstand is, betreurt hij. ,,Die petitie is te vroeg en niet slim.’’

Exploitant bloemenkraam Westermarkt krijgt vergunning voor 5 jaar

Op de Westermarkt is een vaste staanplaats voor de verkoop van bloemen. De exploitant van de bloemenkraam krijgt een vergunning voor de komende vijf jaar.

De kwestie kwam in opspraak nadat de vergunninghouder overleed en de vergunning daarmee vrijkwam voor de volgende sollicitant op de lijst, terwijl de exploitant van de huidige bloemenkraam aangeeft er al langdurig zonder vergunning te staan.

Omdat deze situatie zich vaker lijkt voor te doen en de gemeente bezig is met de ontwikkeling van nieuw beleid en regelgeving voor alle marktkramen in heel Amsterdam, heeft de gemeente besloten in dit specifieke geval coulant te zijn.

+Lees meer...

De gemeente zal niet handhaven maar een tijdelijke vergunning verstrekken. Voor de termijn van vijf jaar is gekozen omdat het nieuwe beleid dan in werking is en er ruimschoots gelegenheid is geweest om te bezien wat het nieuwe beleid voor de exploitant betekent.

Bron: https://www.amsterdam.nl/centrum-gebied/centrum-actueel/nieuws-centrum/nieuws-stadsdeel/bloemen/

Reactie van de petitionaris

Lieve ondertekenaar van de petitie "Thejo's bloemen moet blijven",

Het is gelukt! Gistermiddag ontving Jolanda Evers het bericht dat haar de vergunning wordt verleend om haar bloemenzaak voort te zetten.

Een enorme opluchting en een resultaat wat alleen maar mogelijk was door de hulp van zo ongelooflijk veel mensen. Uiteindelijk zijn er meer dan 50.000 handtekeningen gezet!

Hartelijk dank voor jouw bijdrage, ook namens Jolanda,

Rachel Rikkers

18-01-2017 | Petitie Thejo's Bloemen moet blijven

Houd Groningen Overeind is bittere noodzaak!

Wegens de actualiteit en problematiek in de provincie Groningen met betrekking tot de gaswinning is het nog steeds mogelijk om de petitie Houd Groningen Overeind te ondertekenen. In Groningen voltrekt zich een stille ramp, waar elke dag met de veiligheid van de inwoners wordt gespeeld, ten bate van de "schatkist".

+Lees meer...

Samen laten zien dat de mensenrechten in Groningen ook gehandhaafd moeten worden! Nu is er nog een mogelijkheid dat de inwoners een veilig huis kunnen krijgen, voordat het gas in het Groningergasveld is verdampt. Teken deze petitie, zodat we de regering kunnen overtuigen, dat het zo niet langer door mag gaan.

18-01-2017 | Petitie Houd Groningen overeind

Hart van Nederland

Vandaag 17/01/2017 zaten we in de uitzending van Hart van Nederland. http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2017/grote-onrust-onder-marktkooplui-amsterdamse-waterlooplein/.

17-01-2017 | Petitie Red ons Waterlooplein

rijdend verzet

Rijdend verzet tegen Brouwerseiland. .

+Lees meer...

Rijdend verzet tegen Brouwerseiland.

17-01-2017 | Petitie Stop Brouwerseiland

**Tussenstand petitie Oostvaardersplassen naar commissaris van de Koning Flevoland**

Na 3 dagen nadert de petitie "Maak van de Oostvaardersplassen geen dierentuin en schiettent" het aantal van 1500 ondertekenaars. Op woensdag 18 januari om 15.00 uur zal de stichting Dierbaar Flevoland op het Provinciehuis in Lelystad de tussenstand van de petitie overhandigen aan de commissaris van de Koning in Flevoland, de heer Leen Verbeek.

+Lees meer...

Een half uur later begint de vergadering van de Commissie Duurzaamheid waarin het beheer van de Oostvaardersplassen besproken wordt. Dierbaar Flevoland zal gebruik maken van het recht om in te spreken. Met het grote aantal steunbetuigingen kan het pleidooi voor de natuur en voor de dieren in de Oostvaardersplassen nog meer kracht bijgezet worden.

Petitionaris over petitie

Bron: jaarverslag 2015 raad en griffie Almere

“Ik heb een zeer goed gevoel overgehouden aan het initiatief om een petitie te starten. Natuurlijk komt dat omdat we ons doel bereikt hebben: die ingang naar de TBS wordt verplaatst.

+Lees meer...

Vanuit de wijk zijn ook andere initiatieven genomen. Zo hebben we ingesproken tijdens de Politieke Markt en ook de pers gezocht. Maar de petitie was een groot succes. Van de 200 mensen die we uitnodig­ den om de petitie te ondertekenen heeft meer dan drie­ kwart daar gehoor aan gegeven. Ik denk dat de raadsleden daar toch niet omheen konden ­of wilden­ gaan. De griffie heeft ons geholpen bij de wens om de handtekeningen of cieel aan te bieden. Dat gebeurde uiteindelijk tijdens een pauzemoment bij de Politieke Markt. Het duurde nog geen tien minuten, maar er was aandacht voldoende van raadsleden. Ook stond er een fotograaf van Almere Dichtbij bij. Die aandacht is ongetwijfeld ook van invloed geweest. Maar de petitie zelf was de aanzet. Een goed middel waarmee we ons doel bereikten.”

Petitionaris over petitie

Bron: jaarverslag 2015 raad en griffie Almere:

“Ik vind het slecht dat het aantal zwembaden in Almere achterblijft, ondanks de groei van de stad. Dat is de reden dat ik een petitie heb opgestart.

+Lees meer...

Want voor veel doel­ groepen, zoals ouderen of invaliden, is het heel belangrijk om in het eigen stadsdeel op de gewenste tijd te kunnen zwemmen. Er komt nu een zwembad in Poort, maar in Haven gaat die weer dicht. Dat is niet wenselijk. In de petitie roepen wij op om in elk stadsdeel een zwembad te houden. Maar we roepen ook op om een buitenzwembad realiseren. De petitie heb ik gepromoot via social media en daar is veel op gereageerd. Er waren raadsleden die via Twitter contact met me zochten en uiteindelijk vond ik ook gehoor. Ook op de motiemarkt was ik aanwezig. Met Marco de Kat van Leefbaar Almere heb ik een paar keer om tafel gezeten en er is ook al contact geweest met een architect voor dat buitenzwembad. Mijn petitie is niet binnen een paar maanden realiseerbaar, het is echt een kwestie van lange termijn. Maar met de petitie heb ik één en ander in gang gezet. Het heeft zijn doel dus bereikt.”

17-01-2017 | Petitie Meer zwembaden in Almere