U, de petitionaris

Nieuwtjes

Nieuwe website een maand oud

De nieuwe Petities.nl-website kende een hobbelige start met vervelende kinderziektes. Die zijn voorbij en de nieuwe mogelijkheden op de bevestigingspagina worden goed gebruikt.

Zo vinkt 1 op de 10 ondertekenaars aan dat ze graag een uitnodiging van de gemeente ontvangen om mee te denken over het beleid. Veel gemeenten bieden manieren om dat te doen: burgerraad, burgerpanel, stadslab, buurtschouw, en wat niet al. Als u een vinkje zet krijgt u af en toe een uitnodiging voor zoiets. Als er iets van uw gading tussen zit, sla toe!

Ook hebben we crowdfunding ingebouwd. Als je met duizenden bent en een deel zegt wat geld toe, dan kan iemand zich overdag professioneel inzetten voor de petitie. Dat is soms namelijk echt nodig. Er moeten zaken uitgezocht worden, er moeten contacten worden gelegd, er moet publiciteit komen, etc. Als je het al druk hebt overdag dan lukt het niet om veel werk voor de petitie erbij te doen. Maar als je met veel ondertekenaars bent kan je iemand inhuren, liefst iemand die hier goed in is. De ruim 100.000 ondertekenaars in de eerste maand hebben samen €12000 toegezegd.

Minstens zo interessant is dat ook veel mensen hebben aangegeven dat ze hun eigen vaardigheden of invloed willen inzetten voor de petitie. Ze willen onderzoek doen voor de petitie, een bijeenkomst organiseren, het woord voeren, het via hun politieke partij aankaarten etc. Samen sta je sterk! Maar er komen ook aparte, specifieke aanbiedingen als ‘mijn theater met 250 plaatsen stel ik beschikbaar voor een congres’, ‘ik wil helpen als bierbrouwer’, ‘bekend van televisie’ of gewoon ‘ik ben zeer actief op sociale media’.

Journalisten die op zoek zijn naar ervaringsexperts kunnen die ook vinden via deze weg. Bij elke petitie is wel iemand die heeft aangegeven over zijn of haar situatie te willen vertellen om de petitie te illustreren.

We hebben veel bezoekers mogen verwelkomen. 2 miljoen bezoekers hebben ongeveer 2 miljoen pagina's opgevraagd. Dat betekent dat men niet de hele site bekijkt, maar een petitie bekijkt, misschien ondertekent en weer weg is. Makkelijker kunnen we het niet maken!

28-01-2016

http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2180572-gemeenten-worstelen-met-groei-lucratieve-en-schadelijke-geitenstallen.html?title=gemeenten-worstelen-met-groei-lucratieve-en-schadelijke-geitenstallen.

Zuid Holland steunt Woerden in strijd tegen gasboringen

Woerden TV 29 juni 2017 (http://bit.ly/2sV8iin) Woerden krijgt steun van de provincie Zuid-Holland in de strijd tegen gasboringen onder de gemeente. Zuid-Holland heeft zich vanmiddag pricipieel uitgesproken tegen gaswinning.

In de omgeving van Woerden zijn al jarenlang plannen om gasvelden in de bodem te exploiteren.

+Lees meer...

Minister Henk Kamp van Economische Zaken zei twee weken geleden nog dat boren bij Woerden te verdedigen zou zijn, ondanks het klimaatverdrag van Parijs. Wel wil hij eerst advies van de betrokken gemeentes en provincies.

Woerden verzet zich al jaren tegen de mogelijk grondstofboringen. De burgemeester stuurde in mei nog een brief aan de informateur.

VEILIGHEID uid-Holland heeft haar mening nu vastgesteld. In een motie roepen acht van de tien Staten-fracties het provinciebestuur op om met andere gemeenten en provincies te pleiten tegen gaswinning onder bewoond gebied.

Beter is het volgens hen om in duurzame energie te investeren en het energieverbruik terug te dringen, waardoor het gebruik van gas overbodig wordt. Gaswinning kan grote gevolgen hebben en de veiligheid van inwoners in gevaar brengen, staat in de motie. Verantwoordelijk gedeputeerde Adri Bom wordt opgedragen om het standpunt van Zuid-Holland in Den Haag uit te dragen.

VRESELIJKE EFFECTEN SP-fractievoorzitter Lies van Aelst is blij dat de motie breed wordt gedragen. “Met deze uitspraak wordt onze gedeputeerde op pad gestuurd om samen met andere gemeenten en provincies op te trekken tegen gaswinning. Niet alleen met Woerden of Gouda, maar ook met onder meer Groningen waar ze ervaringsdeskundig zijn. Daar weten ze hoe slecht het idee is om onder huizen te boren en wat voor vreselijke effecten dat kan hebben.”

Volgens Statenlid Van Aelst is het belangrijk dat bestuurders ook oog hebben voor de gevolgen buiten de gebieden waar ze zelf verantwoordelijk zijn.

“De boor gaat misschien in Zuid-Holland de grond in, maar het gas gaat bij jullie in de provincie de grond uit. We trekken het nu allemaal gelijk. Over al die verschillende gasvelden die in beeld zijn zeggen we niet, de ene wel en de andere niet. We zeggen in zijn geheel: nee.”

Woerdense lobby tegen boren naar gas vindt gehoor in 'Den Haag'

Algemeen Dagblad 28 juni 2017 (http://bit.ly/2tsIJXo)

Burgemeester en wethouders stellen tevreden vast dat Woerden op de kaart staat als het gaat om het boren naar gas onder de wijk Molenvliet. ,,Het is inmiddels wel een dingetje.’’

Diverse actualiteitenrubrieken op televisie die landelijk aandacht vragen voor de problematiek én politieke partijen die vragen stellen over het gasveld in de Tweede Kamer.

+Lees meer...

,,We steken hier tijd, geld en energie in. Goed om te zien dat dat vruchten afwerpt’’, constateren burgemeester Victor Molkenboer en wethouder Hans Haring (economie) van Woerden tevreden.

Het college kijkt daarnaast tevreden naar inwoners die ook in actie komen. Net zoals regiogemeenten als Alphen en Gouda zich solidair tonen en zich uitspreken tegen boren tussen de Waardsedijk en het Oosteinde (Waarder). Verder spreken ook Utrecht en Zuid-Holland en het waterschap zich uit tegen de plannen van bedrijf Vermilion.

Uitleggen Wethouder Haring: ,,Tel daarbij het streven van Den Haag om in 2050 landelijk van het gas af te zijn.’’ Hij wijst naar het ministerie van Economische Zaken (van minister Kamp, red.) en stelt: ,,Ik kan boren bij Woerden niet uitleggen, als ook Den Haag van het gas af wil.’’

Volgens het stadsbestuur heeft alle (ambtelijke) investering erin geresulteerd dat Woerden nu landelijk als voorbeeld wordt genomen in de discussie rond kleine gasvelden en de vraag of daar boren nog wel gepast is. ,,Dat komt doordat we tijdig aan de bel hebben getrokken’’, klinkt het. Molkenboer: ,,Gasboringen bij Woerden zijn nu landelijk gezien wel een dingetje.’’

Verder wijst Woerden, naast de duurzame ambities, ook op de gevolgen voor de waterhuishouding (grondwater en drinkwater) bij boringen. ,,Dat wordt nog weleens vergeten in de discussie.’’

Ombudsman Verder overweegt de stad om de nationale ombudsman in te schakelen. Het stadsbestuur besluit dat bij het bereiken van het uiteindelijke doel - een definitieve streep door de plannen - van rustig achterover leunen nog lang geen sprake kan zijn.

Grote vraag blijft ondertussen wanneer Vermilion met een definitief winningsplan komt voor gasboringen in het Papekopperveld. Op die plek is energie aanwezig die vergelijkbaar is met de opbrengst van 40 grote windmolens, 2,7 miljoen vierkante meter zonnepanelen in 15 jaar tijd en het stroomverbruik van 80.000 huishoudens in 15 jaar.

Het begin is er 29-06-2017

Laten we een signaal afgeven dat verkiezingen ergens voor staan. Dat we niet voor niets naar de stembus gaan.

+Lees meer...

Dit is een burgerinitiatief. Ik hoop dat als u zich hier bij aansluit deze petitie actief zult delen.

Tip: probeer minimaal 2 handtekeningen te verzamelen. Dan wordt het bereik groot dankzij uw medewerking.

U ontvangt een geautomatiseerd email bericht als u deze petitie steunt en u dient vervolgens uw ondertekening ter verificatie via een link te bevestigen

Frans van Dijk: directeur van de AVU.

De directeur van de AVU, Frans van Dijk, zegt dat bronscheiding de toekomst is. We krijgen volgens hem steeds minder afval dus omgekeerd inzamelen (afval naar een OVS brengen) is een heel goed afvalsysteem.

+Lees meer...

Ach meneer van Dijk, bent u naar de Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry geweest samen met Harry Potter? Waar denkt u dat dat afval dan blijft? Hocus pocus pilatus pas, ik wou maar dat al het afval verdwenen was. Is dat de juiste spreuk? Dan ga ik hem ook eens proberen. Misschien kan ik hem ook op onze beide wethouders gebruiken. Enne, verdient u niet uw geld met afval? Verrassende opmerkingen dan. En de ouderen en mindervaliden en hoogbouwbewoners enz enz. Daar al aan gedacht? Of denkt u net als onze wethouders en hun partijen alleen maar aan uzelf en uw inkomsten? Onvoorstelbaar. En maar volhouden, ondanks de lage cijfers, dat het nieuwe afvalbeleid perfect werkt. Ik noem dat wederom: horende doof en ziende blind. Geef mij maar mijn oude vuilnisemmer terug, waar alles in kon. En nu nog steeds een hoop in belandt. En hoe verrassend: niet 1 made te vinden terwijl hij de hele dag in de zon staat met het deksel dicht, zonder stro, zout, mottenballen of wat voor gif dan ook. Dat waren nog eens tijden en dan kunnen de fabrieken die het perfect kunnen scheiden (in het noorden van het land verdienen ze er miljoenen mee) met mijn afval aan de gang. Minder belastend voor iedereen en een stuk beter en goedkoper.

PMD gaat de oven in. Wij scheiden voor jan doedel.

http://nos.nl/artikel/2180102-meer-plastic-ingezameld-maar-het-wordt-steeds-smeriger.html.

Interessant filmpje.

Het filmpje staat rechtsboven of onderaan het artikel. Ligt eraan via welke media u het bekijkt.

+Lees meer...

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1630093/zelf-afval-wegbrengen-belachelijk-en-te-vies-voor-woorden.html

Even de link nogmaals van de petitie van de bonden...

In een vorige newsfeed werkt ie niet.. Is het tekst.

+Lees meer...

Hopelijk werkt deze nu wel.

https://petities.nl/petitions/steun-het-defensiepersoneel-en-het-thuisfront-in-actie?locale=nl

Anders even kopiëren en plakken in de adresbalk.