U, de petitionaris

Nieuwtjes

Nieuwe website een maand oud

De nieuwe Petities.nl-website kende een hobbelige start met vervelende kinderziektes. Die zijn voorbij en de nieuwe mogelijkheden op de bevestigingspagina worden goed gebruikt.

Zo vinkt 1 op de 10 ondertekenaars aan dat ze graag een uitnodiging van de gemeente ontvangen om mee te denken over het beleid. Veel gemeenten bieden manieren om dat te doen: burgerraad, burgerpanel, stadslab, buurtschouw, en wat niet al. Als u een vinkje zet krijgt u af en toe een uitnodiging voor zoiets. Als er iets van uw gading tussen zit, sla toe!

Ook hebben we crowdfunding ingebouwd. Als je met duizenden bent en een deel zegt wat geld toe, dan kan iemand zich overdag professioneel inzetten voor de petitie. Dat is soms namelijk echt nodig. Er moeten zaken uitgezocht worden, er moeten contacten worden gelegd, er moet publiciteit komen, etc. Als je het al druk hebt overdag dan lukt het niet om veel werk voor de petitie erbij te doen. Maar als je met veel ondertekenaars bent kan je iemand inhuren, liefst iemand die hier goed in is. De ruim 100.000 ondertekenaars in de eerste maand hebben samen €12000 toegezegd.

Minstens zo interessant is dat ook veel mensen hebben aangegeven dat ze hun eigen vaardigheden of invloed willen inzetten voor de petitie. Ze willen onderzoek doen voor de petitie, een bijeenkomst organiseren, het woord voeren, het via hun politieke partij aankaarten etc. Samen sta je sterk! Maar er komen ook aparte, specifieke aanbiedingen als ‘mijn theater met 250 plaatsen stel ik beschikbaar voor een congres’, ‘ik wil helpen als bierbrouwer’, ‘bekend van televisie’ of gewoon ‘ik ben zeer actief op sociale media’.

Journalisten die op zoek zijn naar ervaringsexperts kunnen die ook vinden via deze weg. Bij elke petitie is wel iemand die heeft aangegeven over zijn of haar situatie te willen vertellen om de petitie te illustreren.

We hebben veel bezoekers mogen verwelkomen. 2 miljoen bezoekers hebben ongeveer 2 miljoen pagina's opgevraagd. Dat betekent dat men niet de hele site bekijkt, maar een petitie bekijkt, misschien ondertekent en weer weg is. Makkelijker kunnen we het niet maken!

28-01-2016

Trouw Opinie: 'Hef statiegeld op álle verpakkingen'

Trouw, 15 september 2017 - 17:40

Door de artikelen in onder andere Trouw over statiegeld, en de eventuele uitbreiding hiervan, rijst bij lezer Bram Kloos de vraag waarom niet alle verpakkingen eenvoudig eigendom blijven van de fabrikant.

Ooit lieten we de melk thuisbezorgen door de melkboer, en stonden de lege flessen bij de voordeur zodat (...)

Lees verder.

17-09-2017 | Petitie Statiegeld op alles

Ut eintsje fan'e daam wordt niet afgebroken

De overhandiging van deze petitie op 31 augustus heeft bijgedragen aan een andere beslissing van de gemeente. Ut eintsje fan'e daam wordt niet afgebroken.

Dinsdag 12 september samen met andere petities overhandigd

Op dinsdag 12 september is deze petitie samen met andere petities overhandigd aan de Tweede Kamer.

Plan op onsgebied.nl

Beste supporters van de speelbrug Transvaal,

voor de zomervakantie heb ik jullie verteld over mijn plan. Het plan om over de Ringvaart tussen Transvaal en de Watergraafsmeer een speelbrug te maken.

Kinderen uit de twee wijken kunnen dan samen spelen op de brug.

+Lees meer...

Misschien heb je je handtekening gezet op mijn lijst of heb je mijn online petitie gesteund.

Inmiddels ben ik een stapje verder. Ik heb mijn project ingevoerd op onsgebied.nl. Dat is de plek voor Amsterdam-oost waar alle bewoners plannen worden verzameld.

Ik heb nog een keer je hulp nodig. Ik wil je vragen om de website te bezoeken en mijn plan te steunen. Daarvoor moet je wel op de website een log-in aanmaken.

Je kan de volgende link gebruiken.

https://onsgebied.nl/project/3671/verbindingsbrug-transvaal

Als ik veel steun krijg is de kans groot dat mijn plan wordt uitgevoerd. Ik weet dat er ook tegenstanders zijnen die bezoeken ook de website dus ik heb je hulp hard nodig. Doe je mee?

Groetjes Milou Hoogerwerf

Binnen 24 uur al 500 chauffeurs bereid tot actie!

De aantrekkende economie mag niet aan de taxichauffeurs voorbijgaan. De eerste 24 uur geven meer dan 500 aan, bereid zijn om voor 3% meer loon actie te voeren.

+Lees meer...

Laat vooral ook je collega’s tekenen voor een fatsoenlijke cao! Hier is de link om te delen

https://beterloontaxichauffeur.petities.nl

Graag ook de nieuwe petitie tekenen.

Door voortschrijdend inzicht zijn alle actie groepen het er over eens: Eerst het luchtruim herindelen en dan pas als het nog nodig Lelystad open! Geen onherstelbare schade aan natuur, bewoners, dieren en de economie. Jaarlijk besteden 1 miljoen toeristen 400 miljoen op de Veluwe! Eerst herindelen zodat vliegtuigen door kunnen stijgen naar een normale hoogte en wij er geen last van hebben.

+Lees meer...

TEKEN AUB DUS OOK ONZE NIEUWE PETITIE https://t.co/X2xXhL4WSK

Samenwerking Lokale FNV Netwerken in Limburg rond het thema Pensioenen

Op dinsdag, 19 september 2017, komen de Lokale FNV-netwerken in Limburg bijeen om vergaande samenwerkingsafspraken te maken rond het pensioendossier. In eerste instantie het beïnvloeden van het besluitvormingsproces binnen FNV.

+Lees meer...

Daarnaast het met elkaar bewerkstelligen, dat FNV het standpunt inneemt om ons huidige pensioenstelsel in tact te laten onder de inhoudelijke voorwaarden als vermeld in de petitie. Een eerder initiatief binnen de sector Senioren FNV Zuid West wordt door de Limburgse netwerken voor 100% onderschreven.

Wetsamendement

Hoe kan het opereren als een "tornadodierentuin", zoals het met Bijlmerrampen op hoofdsteden als waanidee af blijven doen van sinds 6 oktober 1981 bij Moerdijk voorgekomen, educatieve "tornadoproeven" op vliegtuigen, ook niet als een politiek misdrijf of zelfs het plegen van een internationale staatsgreep worden beschouwd, en als zodanig worden vervolgd?! We zijn toch geen achterlijke "tornadodieren" aan het worden, hoop ik?!.