U, de petitionaris

Nieuwtjes

Nieuwe website een maand oud

De nieuwe Petities.nl-website kende een hobbelige start met vervelende kinderziektes. Die zijn voorbij en de nieuwe mogelijkheden op de bevestigingspagina worden goed gebruikt.

Zo vinkt 1 op de 10 ondertekenaars aan dat ze graag een uitnodiging van de gemeente ontvangen om mee te denken over het beleid. Veel gemeenten bieden manieren om dat te doen: burgerraad, burgerpanel, stadslab, buurtschouw, en wat niet al. Als u een vinkje zet krijgt u af en toe een uitnodiging voor zoiets. Als er iets van uw gading tussen zit, sla toe!

Ook hebben we crowdfunding ingebouwd. Als je met duizenden bent en een deel zegt wat geld toe, dan kan iemand zich overdag professioneel inzetten voor de petitie. Dat is soms namelijk echt nodig. Er moeten zaken uitgezocht worden, er moeten contacten worden gelegd, er moet publiciteit komen, etc. Als je het al druk hebt overdag dan lukt het niet om veel werk voor de petitie erbij te doen. Maar als je met veel ondertekenaars bent kan je iemand inhuren, liefst iemand die hier goed in is. De ruim 100.000 ondertekenaars in de eerste maand hebben samen €12000 toegezegd.

Minstens zo interessant is dat ook veel mensen hebben aangegeven dat ze hun eigen vaardigheden of invloed willen inzetten voor de petitie. Ze willen onderzoek doen voor de petitie, een bijeenkomst organiseren, het woord voeren, het via hun politieke partij aankaarten etc. Samen sta je sterk! Maar er komen ook aparte, specifieke aanbiedingen als ‘mijn theater met 250 plaatsen stel ik beschikbaar voor een congres’, ‘ik wil helpen als bierbrouwer’, ‘bekend van televisie’ of gewoon ‘ik ben zeer actief op sociale media’.

Journalisten die op zoek zijn naar ervaringsexperts kunnen die ook vinden via deze weg. Bij elke petitie is wel iemand die heeft aangegeven over zijn of haar situatie te willen vertellen om de petitie te illustreren.

We hebben veel bezoekers mogen verwelkomen. 2 miljoen bezoekers hebben ongeveer 2 miljoen pagina's opgevraagd. Dat betekent dat men niet de hele site bekijkt, maar een petitie bekijkt, misschien ondertekent en weer weg is. Makkelijker kunnen we het niet maken!

28-01-2016

Brandbrief overgedragen aan gemeenteraad van Lingewaard.

Vandaag is een brief op poten ingeleverd bij de gemeente Lingewaard. Raadsleden en het College van Burgemeester en Wethouders worden met hun neus op het feit gedrukt dat korte termijn zand- en kleihonger toekomstige generaties opzadelt met vernietigd agrarisch land en koude diepe nutteloze watergaten..

Respect Nederland

OOk Respect Nederland Steunt deze petitie http://respectnederland.nl/.

De Menstruatie op scholen

Veel jonge meiden hebben veel last van hun menstruatie. Op scholen is er vaak niet veel begrip voor.

+Lees meer...

Daarom is het nu mogelijk om de Men-Struatie challenge op school uit te nodigen. Zo kunnen leraren en schoolbestuur ervaren wat het is om tijdens de menstruatie in de klas te zitten of te moéten gymmen. Kijk op www.men-struatie.nl/scholen

Petitie overhandigd

In totaal zijn er maandagavond 20 november 532 handtekeningen overhandigd aan wethouder Van Trigt. Ik wil iedereen die de petitie voor het behoud van het hele Vossepark in Hillegom heeft ondertekend van harte bedanken! 400 mensen hebben de petitie ondertekend via deze website en 132 mensen tekenden de petitie op straat.

+Lees meer...

In nog geen 2 weken en zonder dat er een organisatie achter dit initiatief zat is dat een fantastisch resultaat. Hadden we meer tijd gehad dan waren het er nog veel meer geworden want het verdwijnen van steeds meer groen in ons dorp is iets wat veel Hillegommers raakt. Wat het college ook besluit; wij hebben in elk geval met veel mensen laten weten dat we voor het behoud van het Vossepark zijn. Nogmaals bedankt!

Met vriendelijke groet, Marian Claasen

11 December overhandiging van deze petitie aan de 2e kamer!

Het Actie Comite zal 11 December 2017 de Petitie persoonlijk overhandigen aan de Minister van Infrastructuur & Milieu. Voorafgaand aan het MERT-overleg zullen we de 2e Kamer oproepen om geld beschikbaar te stellen voor geluidsschermen.

+Lees meer...

Ook verzoeken wij het Rijk om Rijkswaterstaat bovenwettelijke maatregelen te laten treffen, voor het mogelijk maken van het plaatsen van de schermen.

Wajongers gaan er volgend jaar 5 procent op achteruit: 'Het voelt als een strafkorting'

Gemeentes in actie voor arbeidsbeperkten

Wajongers protesteren tegen korting