You, the petitioner

Updates

Nieuwe website een maand oud

De nieuwe Petities.nl-website kende een hobbelige start met vervelende kinderziektes. Die zijn voorbij en de nieuwe mogelijkheden op de bevestigingspagina worden goed gebruikt.

Zo vinkt 1 op de 10 ondertekenaars aan dat ze graag een uitnodiging van de gemeente ontvangen om mee te denken over het beleid. Veel gemeenten bieden manieren om dat te doen: burgerraad, burgerpanel, stadslab, buurtschouw, en wat niet al. Als u een vinkje zet krijgt u af en toe een uitnodiging voor zoiets. Als er iets van uw gading tussen zit, sla toe!

Ook hebben we crowdfunding ingebouwd. Als je met duizenden bent en een deel zegt wat geld toe, dan kan iemand zich overdag professioneel inzetten voor de petitie. Dat is soms namelijk echt nodig. Er moeten zaken uitgezocht worden, er moeten contacten worden gelegd, er moet publiciteit komen, etc. Als je het al druk hebt overdag dan lukt het niet om veel werk voor de petitie erbij te doen. Maar als je met veel ondertekenaars bent kan je iemand inhuren, liefst iemand die hier goed in is. De ruim 100.000 ondertekenaars in de eerste maand hebben samen €12000 toegezegd.

Minstens zo interessant is dat ook veel mensen hebben aangegeven dat ze hun eigen vaardigheden of invloed willen inzetten voor de petitie. Ze willen onderzoek doen voor de petitie, een bijeenkomst organiseren, het woord voeren, het via hun politieke partij aankaarten etc. Samen sta je sterk! Maar er komen ook aparte, specifieke aanbiedingen als ‘mijn theater met 250 plaatsen stel ik beschikbaar voor een congres’, ‘ik wil helpen als bierbrouwer’, ‘bekend van televisie’ of gewoon ‘ik ben zeer actief op sociale media’.

Journalisten die op zoek zijn naar ervaringsexperts kunnen die ook vinden via deze weg. Bij elke petitie is wel iemand die heeft aangegeven over zijn of haar situatie te willen vertellen om de petitie te illustreren.

We hebben veel bezoekers mogen verwelkomen. 2 miljoen bezoekers hebben ongeveer 2 miljoen pagina's opgevraagd. Dat betekent dat men niet de hele site bekijkt, maar een petitie bekijkt, misschien ondertekent en weer weg is. Makkelijker kunnen we het niet maken!

2016-01-28

We gaan de Petitie aanbieden

In de Week van de Toegankelijkheid gaan wij de petitie aanbieden aan staatssecretaris Van Rijn van Welzijn, Volksgezondheid en Sport. Dit doen we op op maandag 2 oktober om 14 uur op zijn eigen ministerie in Den Haag, vlakbij station Den Haag Centraal.

Uiteraard is iedereen die getekend heeft hierbij van harte welkom, dus kom vooral langs.

+Read more...

Laat alvast via het event op onze Facebook-pagina weten als je hierbij aanwezig bent. En via Facebook doen wij ook live verslag van de overhandiging dus hou onze pagina in de gaten.

Begin oktober starten we met onze uitzendingen op Youtube, dus abonneer je nu op ons Youtube-kanaal! En like ons ook op Facebook, zodat je niets hoeft te missen van No Limits Network!

Met hartelijke groet, en tot ziens op 2 oktober in Den Haag!

Het B-Team van No Limits Network

https://www.facebook.com/nolimitsnetwork/

2017-09-22 | Petition Onbeperkt openbaar vervoer

Wajongers help ons vooruit en niet achteruit!

En het theekransje Gemeenteraad doet of het de normaalste zaak is

Wethouder Kees van Velzen van Alphen aan den Rijn bevestigde vanavond in de Raad: "de Provincie heeft een harde lijn getrokken", dus de optie om de Hondsdijkse Polder te bebouwen in ruil voor een bijdrage aan de verhuizing van Medo Clean is voorlopig van tafel. Gek genoeg hebben de raadsleden nauwelijks vragen als: hoe kunt u zich nou zo vergissen in de Provincie? De raadsleden spreken zelfs zonder schroom hun vertrouwen uit dat de wethouder "de puzzelstukjes nog dit jaar passend zal krijgen", nadat hij grappend om "een blanco cheque" vroeg.

Als ik zo mijn werk zou doen, zou ik snel zonder klanten zitten, maar een excuus voor dit prutswerk, dat zo veel onnodige onrust en teleurstelling heeft veroorzaakt, heb ik nog niet gehoord.

+Read more...

Voor zover wij zien is de gemeenteraad door B&W ernstig misleid voor wat betreft de locatie van de 40 extra woningen op deze, naar nu blijkt onrealistische, voor de projectontwikkelaar uiterst lucratieve plek. Vanwege het enorme geldbedrag dat de grond van de projectontwikkelaar meer waard zou zijn geworden, met nog maar één pennestreek van de Provincie, was de situatie zeer gevoelig voor een ondoorzichtige deal met ongedocumenteerde voordelen voor de betrokkenen, wiens werk dit is en waarvan je mag aannemen dat die donders goed weten dat hier wat te halen valt. De integriteit van de betrokkenen staat kennelijk niet ter discussie. Misschien wel vanwege de publiciteit, waarvoor we enorm dankbaar zijn aan iedereen die heeft meegeholpen, is voorkomen dat achter onze rug om de zaken opeens onomkeerbaar waren geworden. Ik heb er een heel slechte nasmaak van en hoop van harte dat hier de onderste steen alsnog boven komt.

Wat precies heeft gemaakt dat dit onrealistische voorstel met zoveel complimenten werd ontvangen en unaniem als kansrijk werd gezien, terwijl het zowel een kaartenhuis als een hamerstuk werd genoemd?

2017-09-22 | Petition Red de Hondsdijkse Polder

Social Media speelt een grote rol

Omdat social media in dit tijdperk een grote rol speelt zouden wij het zeer op prijs stellen als u deze petitie op Facebook, Twitter of LinkedIn zou delen. Omdat we met een beperkt aantal saneerders in Nederland zijn is het moeilijk om veel handtekeningen te verzamelen. .

Debat over Problemen bij de uitvoering van de Participatiewet

College Gouda kiest voor Gouwestad

Goed nieuws, Het Goudse college van burgemeester en wethouders stelt aan de gemeenteraad voor om de omroeplicentie voor de komende vijf jaar aan RTV Gouwestad te geven. Dat is een mooie eerste stap, maar het blijft van belang dat veel mensen deze petitie ondertekenen, om ook de gemeenteraad te overtuigen.

+Read more...

Die debateert op 11 oktober over de licentie. Dus teken en deel zoveel als u wil. De eerste slag is binnen.

Wat kon het ons toch allemaal verdommen?!

Dat laat zich maar rustig zo "11-septembertragisch" mogelijk als proefkonijnen misbruiken om defecten in vliegtuigen aan te tonen, zonder daar zich met Bijlmerrampen op hoofdsteden iets van aan te kunnen trekken. Ze konden zulke educatieve "tornadoproeven" op vliegtuigen zelfs nog officieel waanidee blijven vinden in onze rechtbanken ook, en naar dus aangenomen mag worden ook in onze parlementen.

+Read more...

Hoe kunnen we ons ook door zulke imbeciele "tornadodierentuinen" laten misleiden, wat er ook gebeurt?! Dat hoeft ook alleen nog maar zo demonstratief mogelijk met al diens "vliegrampproblemen" te blijven sterven, zonder op de aan te richten schade te willen letten. Met deze petitie zou daar wereldwijd verandering in kunnen komen. Aan U om hiervoor te gaan zorgen met het ondertekenen ervan (slechts 50.000 stemmen zouden reeds voldoende horen te zijn).

Natuurlijk ook verliezers, daarom geen reden om feest te vieren

Na het wegzakken van de eerste juichstemming, kon ik gelukkig vanavond even spreken met de grootste directe verliezer in deze trieste klucht. Maar er zijn veel verliezers.

-- sorry er lijkt iets mis te gaan met de nummering --

+Read more...

Medo Clean wordt door de politiek al jaren aan het lijntje gehouden omtrent de verhuizing. Dat is ontzettend stressvol, zowel voor de ondernemer als ook voor zijn medewerkers, en het belemmert het bedrijf enorm in zijn vooruitgang. En in het bedrijfsleven betekent stilstand achteruitgang. Dat betreuren we zeer en we hopen van harte dat hun verhuizing kan doorgaan, zodat deze ondernemer weer met ondernemen bezig kan zijn in plaats van al dit gedoe. De man is ondertussen ervaringsspecialist in de lokale politiek en het is een wonder dat hij nog zo'n oplossingsgerichte houding heeft. Veel respect voor hem. Als iemand een snelle oplossing verdient, dan is hij het.

  1. De projectontwikkelaar kan fluiten naar zijn bouwgrond ter waarde van 10 miljoen en zit voorlopig nog met een paar prachtige traditionele weilanden, waar koeien en schapen grazen, hazen doorheen rennen, reigers en ooievaars paraderen en buizerds overvliegen. Ik raad hem aan om zijn mislukte grondspeculatie voor een mooie prijs aan zijn vriendjes bij de gemeente te verkopen, op voorwaarde dat hij het gat in de verhuisbegroting alsnog betaalt, waarna hij aan de slag kan met de woningbouw op het terrein van Zuidwijk en wellicht ook op het vrijkomende stomerijterrein. We zullen het hem vergeven als hij gewoon netjes doorgaat met het mooi maken van zijn eigen straat en dat rare hekje bij de kerk weghaalt, waardoor de voetgangers de weg op moeten.

  2. De gemeente Alphen loopt ongelofelijke imagoschade op. Dat betreuren wij zeer, want je wil in een gemeente wonen die het goed doet. Ik hoop dat de bezem er doorgaat. Ik hoor iemand in de raadsvergadering nog zeggen dat ze zo trots was op de "bestuurlijke daadkracht die met dit besluit wordt getoond, als gevolg van de fusie met Rijnwoude", waaraan je kan zien wat voor deze bestuurders belangrijk is en dat is niet ons mooie Groene Hart, maar hun eigen imago. Op 21 maart 2018 zijn er verkiezingen en ik hoop dat de lezer goede keuzes maakt.

  3. De toekomstige villa- en luxe appartementbewoners moeten nog even in onzekerheid leven. Dat is natuurlijk waardeloos als je een mooi plekje geregeld denkt te hebben. Ik weet niet wat de projectontwikkelaar deze mensen allemaal heeft beloofd, maar hij heeft ons verzekerd dat hij het plan niet op eigen initiatief wou aanpassen, omdat hij dan andere mensen boos zou maken. Nu heeft hij iedereen boos gemaakt, zo lijkt het, en daarvoor hebben we hem gewaarschuwd en een heel weekend over na laten denken, voordat we deze petitie startten.

  4. Habeko moet wat langer op zijn 16 sociale woningen wachten. Ik kan niet inschatten hoe erg dat is en of het klopt dat Habeko niet kan meebetalen aan de verhuizing. Waar een wil is, is immers een weg.

Er zijn misschien nog meer verliezers, dus een feest is niet op z'n plaats. Het is geen voetbalwedstrijdje. Wie de grote schuldige is? Ik denk onze gemeente. Het is hun werk. Ik weet nog niet op wie ik ga stemmen.

2017-09-21 | Petition Red de Hondsdijkse Polder