You, the petitioner

Updates

Arbeidsgehandicapten moeten meer kansen krijgen

Wajongers gekort:

Iedereen gaat erop vooruit, was de strekking van Prinsjesdag. Maar is dat zo? Jasper van Dijk en Voortman (GroenLinks) constateren dat de Wajongers wél een korting van 5% op hun uitkering krijgen per 2018.

+Read more...

En dat is in hun ogen zeer onterecht.

De staatssecretaris raadt de Wajongers aan de rekenhulp van het UWV te gebruiken, want het zou in de praktijk mee kunnen vallen vanwege hun toeslagen. Maar ze zegt ook dat ze graag zou zien dat er meer geld komt voor de Wajongers. Misschien komt er bij de behandeling van de begroting voor 2018 een amendement om dat te regelen.

De Kamer stemt 26 september over de moties.

Tweede Kamer

Niemand ging toch achteruit!

Meer dan 2 procent in de min

Volgens het ministerie gaat slechts 1 procent van de huishoudens er meer dan 2 procent op achteruit. Het gaat dan vooral om een groep mensen met een Wajong-uitkering, die wel deels zouden kunnen werken.

+Read more...

Want hun uitkering gaat omlaag van 75 naar 70 procent van het minimumloon.

Artikel NOS

Centraal Cultureel Planbureau

Plastic inzamelen levert een beperkte milieuwinst heeft het Centraal Cultureel Planbureau onderzocht. Ze schreven in een persbericht "innovaties geboden" maar volgens mij is de boodschap duidelijk en sterk.

+Read more...

Statiegeld! Gelukkig staat dat ook in de conclusie van de notitie: "het statiegeldsysteem kan worden uitgebreid."

2017-09-20 | Petition Statiegeld op alles

Verklaring Omtrent Gedrag is geen wegwerp-papiertje

Met grote verbazing las ik het krantenbericht dat IOC-lid Camiel Eurlings schijnbaar moeiteloos een VOG heeft gekregen, ondanks het feit dat hij een schikking met het OM heeft getroffen inzake huiselijk geweld. Als bestuurder en vrijwilliger bij een voetbalvereniging vind ik dit onbestaanbaar. Niet alleen als ouder, maar ook als samenleving moeten we erop kunnen vertrouwen dat er een juiste screening plaatsvind.

+Read more...

En huiselijk geweld past niet in de sport. Het enkele feit dat de heer Eurlings zich bij het IOC niet zal bezighouden met vrouwen en kinderen doet daar niets aan af. De heer Eurlings heeft een internationale voorbeeldfunctie en daar past huiselijk geweld absoluut niet in!

Hoera, de Provincie heeft de Gemeente teruggefloten!

Fantastisch nieuws! De zoveelste aanslag op onze schitterende polder is van tafel. Niemand weet voor hoe lang, maar voorlopig heeft de Provincie de gemeente Alphen aan den Rijn teruggefloten.

+Read more...

Of het aan ons protest heeft gelegen is niet duidelijk, maar stiekem ga ik er maar vanuit dat het heeft meegeholpen. Superbedankt iedereen. Kom een keer langs op Dorpsstraat 17, Koudekerk, om dit mooie beeld in het echt te zien. Iedereen die heeft meegeholpen trakteer ik op een bakkie koffie!

2017-09-20 | Petition Red de Hondsdijkse Polder

Naar rechter voor meer openbare toiletten

https://www.metronieuws.nl/nieuws/amsterdam/2017/09/geerte-vecht-wildplasboete-aan-te-weinig-plekken.

Humanitaire Rampentragedie

Zou het een al te kwalijke indruk kunnen maken, dat we de meest educatieve "tornadoproeven" op vliegtuigen slechts als een al te imbeciele "tornadodierentuin" met Bijlmerrampen op hoofdsteden kunnen staan te ontkennen, en zelfs nog als waanidee in onze rechtbanken af kunnen blijven staan te doen, en zou de net zo terroristische verheling daarvan als een valse "tornadolellebel of zo en -slangenkuil" te veel kwaad bloed kunnen staan te zetten?!.

Bericht Kamerlid van Dijk (SP)

Hoi Rayeed,

Zeker. Morgen 16:30 is op mijn verzoek het debat over problemen met de participatiewet.

Aanleiding is het manifest van de wethouders.

Zie mijn FB-berichten.

 

De petitie bewaren we voor eind november.

Morgen is weer een goed moment om tegen de korting op de wajong te strijden.

Zoals je zelf schrijft: het gaat zo goed met NL, maar de Wajonger is de klos.

  Groetjes,

Jasper van Dijk.