You, the petitioner
20220712 090452

Bescherm onze monumentale mammoetboom in Grave

1,542 signatures

Onze Monumentale Mammoetboom kun je niet missen als je op het voormalige Visio terrein In Grave loopt. Met zijn 31 meter hoogte en zijn stamomtrek van zes meter is hij beeldbepalend voor dit gebied. En we willen hem ook helemaal niet missen, maar hij wordt nu wel in zijn voortbestaan bedreigd.

Petition

We

betrokken contactpersonen en boominspecteurs van de Bomenstichting en medestanders

 

establish that:

  • dat de toekomst van de mammoetboom te Grave niet zeker is door bouwplannen op de plek van de boom.
  • Deze bouwplannen anno 2022 zouden ontwikkeld moeten worden met respect voor de waardevolle boom uit 1886. De boom stamt nog uit de tijd van de aanleg van de parktuin van het Sint Elisabeth Rustoord.
  • De mammoetboom is dus levende geschiedenis, een levende herinnering aan wat hier ooit was.

 

and request

om aanpassing van de bouwplannen opdat deze beeldbepalende monumentale boom zijn omgeving ook in de toekomst mag verrijken met zijn imposante aanwezigheid, als blik op het verleden én op onze toekomst.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Land van Cuijk 
Petition desk:
Closing date:
2022-11-17 
Lead petitioner:
Leni Koot 
Organisation:
Bomenstichting 

History

Signatures

Updates

update over Mammoetboom Grave

Beste ondertekenaars en andere belangstellenden,

Bij het aanbieden van de petitie ( met bijna 1500 ondertekeningen) op 17 november 2022, is ook benadrukt dat voor een goede toekomst van de mammoetboom de leefomgeving van de boom essentieel is. Door gemeenteraadsleden werd toen geadviseerd om contact met de wethouder op te nemen.

+Read more...

Behalve de wethouder die over bomen gaat bleken er nog 2 wethouders over het Visioproject te gaan. Begin december is een brief gestuurd naar de drie wethouders. In de brief de vraag: wie van de gemeente zet zich in voor behoud van de mammoetboom, en hoe? Het antwoord, 27 februari jl, geeft aan de ene kant weer dat er veranderingen komen in het ontwerp, aan de andere kant blijft nog steeds staan dat de opdracht van de gemeente aan de ontwerper is om de mammoetboom in te passen in het plan en dat er nog steeds naar een oplossing wordt gezocht. Omdat er nog geen enkele aanwijzing is dat bouwplannen zullen worden aangepast, blijven we ons inzetten voor de toekomst van deze boom in zijn natuurlijke omgeving. De petitie kan nog steeds getekend worden!

Groet, Leni Koot, Bomenstichting

2023-03-07

overhandiging petitie Mammoetboom

De overhandiging van de petitie heeft plaatsgehad op 17 november j.l. De zorgen zijn echter niet voorbij.

+Read more...

Steun voor deze bijzondere boom blijft gewenst! De petitie loopt daarom voorlopig nog door.

2022-11-24

overhandiging petitie Mammoetboom

De petitie wordt op 17 november overhandigd aan de gemeente Land van Cuijk door Leni Koot, contactpersoon van de Bomenstichting.

2022-10-25