De petitionaris van de petitie Vaccinatieplicht nu vraagt u de petitie te ondertekenen:
"De discriminatie van gevaccineerden moet stoppen, ziekenhuizen liggen vol met ongevaccineerde coronapatiënten die wel gevaccineerd hadden kunnen worden, gevaccineerden die zorg nodig hebben krijgen die daardoor niet, er is sprake van discriminatie ten voordele van de niet-gevaccineerden"
https://vaccinatieplichtnu.petities.nl
"Teken ook en nodig daarna anderen uit dat ook te doen."
Wilt u deze of een andere petitie ook aandacht geven hier?
De petitie 'breng een supermarkt terug in Dierdonk' is overhandigd aan wethouder Martijn de Kort bij de gemeente Helmond op woensdag 11 september.
Het lijkt niet te gaan om een azc maar om spoedzoekerswoningen voor inwoners van de gemeente.
De petitie is even gesloten tot dit in overleg met de petitionaris van de petitie is opgehelderd.
Directie HLT meldde: Momenteel voeren de b&w's van Hillegom, Lisse en Teylingen gesprekken met HLT voor de opdracht aan HLT. Onderdeel daarvan is de ambitie op het gebied van energiebesparing . Dit najaar kunnen de gemeenteraden daarvoor ook inbreng te leveren. .
Via Kamerlid Habtamu de Hoop is het voorstel uit de petitie aan de minister voorgelegd. Zie deze video.
Het antwoord van de minister is dat het te duur is voor de mensen. Het maakt de e-bike duurder. We hebben het hier over fatbikes, het is niet goed om al die mensen die van de vrijheid van de e-bike genieten op kosten te jagen omdat een paar mensen op fatbikes zich misdragen. Ook los je er het probleem niet mee op, want met een kenteken kan je nog steeds te snel gaan. Zie deze video
Terwijl de petitie nou juist beargumenteert dat het voorkomt dat de foute, snelle fatbikes en andere e-bikes op straat komen. Daarna is handhaving veel effectiever.
Wat dat eerste betreft heeft Olger van Dijk ook gevraagd (video) om een vorm van typegoedkeuring voor alle e-bikes. Ook dat begreep de minister niet goed en vond hij te duur. Tsja, een helm is ook duur.
De stemming over de moties is dinsdag 24 september! Het hele debat is hier terug te zien.
Omroep Zeeland geeft platform aan de petitie voor Rechten van de Scheldes. In het dagelijkse radioprogramma Zeeuwse Kamer vertellen Ingrid de Vries en Nico Landsman van het Kernteam Rechten van de Scheldes over de urgentie. Beluister en bekijk het programma hier.
Ons verzoek tot uitstel is niet ingewilligd en de raad heeft vóór het plan ter aanbouw van een zonneveld gestemd. Dat doet pijn, maar wij laten ons niet uit het veld staan.
Een eerste speerpunt van de petitie is een oproep ons te betrekken: geen zonnepanelen zonder overleg. Mike van der Geld, verantwoordelijk wethouder, heeft ons uitgenodigd voor een overleg en wij zijn bereid aan tafel te gaan. De petitie is aangeboden, maar niet afgesloten. Men kan deze nog steeds ondertekenen om de urgentie voor overleg te onderstrepen. De belangrijkste kernvraag waar wij antwoord op willen zal luiden: Waarom hier? Waarom niet op onze daken? Het is een agrarisch gebied, een dat als laatst aan de beurt is volgens de landelijke zonneladder waarmee de gemeente heeft ingestemd. Een onderbouwing bij deze vraag is het minste dat de gemeente zijn ruim 500 bezorgde burgers verschuldigd is. Als deze onderbouwing uit blijft zal er bezwaar worden gemaakt. Een tweede speerpunt is het behoud van het Sparrenburgbos. Als het zonneveld er moet komen dan zullen wij ons hard maken dat dit bewust gebeurd. Onvermijdelijk zal er dan ingeleverd worden op natuurbeleving, maar dit moet tot een minimum beperkt worden en hier zullen wij op toezien. Mike van der Geld beloofd een toename van de biodiversiteit, wij horen graag hoe hij denkt dat dit wordt gecontroleerd, waar gemaakt en ook gewaarborgd.
Blijf ons steunen om het vereiste overleg en onze belangen tot prioriteit te maken bij de gemeente. U doet dit door ons actief te blijven volgen: - Blijf onze petitie en boodschap verspreiden. De petitie kan nog steeds ondertekend worden en meer ondertekenaars betekend meer kans op vruchtbaar overleg met Mike van der Geld. - Koppel terug. Deel met ons uw kant van het verhaal. Wat zijn precies uw zorgen en verwachtingen van de gemeente? Heeft u informatie die ons kan helpen om kritisch het overleg in te gaan of eventueel bezwaar in te dienen. Wij luisteren. - Meld u aan voor een actievere rol Wilt u meedoen als reviewer van gedeelde schriftelijke communicatie of ook aan tafel met Mike van der Geld. Of heeft u een andere rol die u kunt en wilt spelen? Meld u alstublieft aan. Wij zijn dankbaar met alle hulp en hebben deze hard nodig. Belangrijk om te weten: uw hulp is vrijblijvend, u doet wat u kan, wij zijn blij met alle hulp die we kunnen krijgen.
Ik realiseer mij dat deze e-mail misschien niet alle terugkoppeling bevat die u zou mogen wensen. Als dit het geval is, attendeer mij hier dan alstublieft op. Ik wilde u zo vroeg mogelijk een update uitzenden, maar om dit tijdig te kunnen doen moet ik mij beperken tot de kern. Op basis van mogelijke reacties zal ik verder updates uitsturen.
Tot zover, maar voordat ik afsluit voor nu: heel erg bedankt voor al uw steun zover! Zonder u zou er zonder enkele commotie een zonneveld gekomen zijn, en met u is dit geen gegeven en zal er in ieder geval op worden toegezien dat als het moet het zorgvuldig gebeurd! Zonder jullie was er geen petitie, dank!
Vriendelijke groeten, Bas Verhulp
Gisteren 10 september 2024 heeft de Eerste Kamer mijn petitie bevestigd, ingediend als verzoekschrift. De Eerste Kamer kan dit verzoek in behandeling nemen.
De Eerste Kamer vergadert elke dinsdag. Ik meen dat wetsartikel 430a van Strafrecht kan vervallen vanwege de redenen vermeld in deze petitie en dit schreef ik als verzoek aan de Eerste Kamer. Ik hoop dat een besluit wordt genomen over mijn verzoek en indien wel dan meld ik dat hier
Geachte ondertekenaars,
Helaas is er in onze petitie een fout opgetreden, omdat we niet volledig bekend waren met de juridische details. In de tekst werd aangegeven dat de termijn voor de behandeling van een asielaanvraag 15 maanden bedraagt volgens de Nederlandse wetgeving en 21 maanden volgens de Europese wetgeving.
Dit is echter onjuist. De Europese wetgeving stelt een maximale termijn van 21 maanden voor alle EU-lidstaten, wat betekent dat de lidstaten in hun nationale wetgeving geen langere termijn mogen vaststellen. Nederland overtreedt formeel geen Europese wetten, omdat de Nederlandse termijn van 15 maanden korter is dan de maximale termijn van 21 maanden.
Daarom passen we de petitie aan en eisen we enkel dat de termijn van 15 maanden wordt nageleefd.
Hartelijk dank voor uw begrip en steun.