U, de petitionaris

Nieuws

Maak 2G-wetgeving

Een ondertekenaar van de petitie Maak 2G-wetgeving vraagt u de petitie te ondertekenen:

"Gezien de minderheid vaak meer aandacht krijgt dan de meerderheid die zich stil houdt deze petitie om de steun voor 2G (gevaccineerd of genezen-bewijs) vast te stellen om ons en bedrijven uit de crisis te helpen."

https://2gwetgeving.petities.nl

"Teken ook en nodig daarna anderen uit dat ook te doen."

Wilt u deze of een andere petitie ook aandacht geven hier?

14-11-2021

Felle discussies bij protestbijeenkomst tegen komst statushouders Oosterwolde

https://www.omropfryslan.nl/nl/nieuws/1225843/felle-discussies-bij-protestbijeenkomst-tegen-komst-statushouders-oosterwolde

De demonstranten hadden met name zorgen over veiligheid en het gebrek aan woningen voor de jeugd. De burgemeester probeerde uit te leggen wat de gemeente doet met die zorgen.

+Lees meer...

"Ik heb heel goed gehoord wat er leeft onder Ooststellingwervers, dat veiligheid een belangrijk thema is. Als er zich situaties voordoen die daarom vragen zal de politie en het COA daarop acteren."

Helaas lijkt de burgemeester alleen te handelen wanneer er 'situaties' plaatsvinden, wanneer het kwaad al geschied is.

Excursie begraafplaatsen in Naaldwijk

Dank voor al uw belangstelling op Open Monumentendag! Er kwamen ongeveer zeventig mensen langs: het kerkhof aan de Dijkweg leeft. En hoewel de excursie van vandaag (29 september), langs de begraafplaatsen in Naaldwijk, het kerkhof aan de Dijkweg niet fysiek aandoet, kunnen de deelnemers er wel over lezen: ze krijgen een nummer van het blad Terebinth uitgereikt.

+Lees meer...

Heeft u ook interesse in dit nummer? Voor 5 euro (inclusief verzendkosten) kunt u het bestellen via bureau@terebinth.nl

Referendum over parkeren in Haarlem

De gemeenteraad geeft een akkoord voor een inleidend verzoek voor een raadgevend referendum parkeren.

Bron: https://haarlem.nl/gemeenteraad-geeft-akkoord-voor-inleidend-verzoek-raadgevend-referendum-parkeren

REACTIE VAN PETITIONARIS

Inmiddels is bekend geworden dat de gemeente Haarlem tóch een referendum zal toelaten. Daarvoor zijn wel een paar belangrijke stappen nodig.

+Lees meer...

Allereerst dienen er 4.000 handtekeningen verzameld te worden.

Uw eerdere ondertekening van de petitie (inmiddels meer dan 8.400) telt daarvoor niet mee. Daarom vragen wij u nogmaals uw handtekening. Dat kan hier:

https://haarlem.nl/gemeenteraad-geeft-akkoord-voor-inleidend-verzoek-raadgevend-referendum-parkeren

Kijk voor meer informatie ook op de Facebook-pagina Haarlem Betaald Parkeren

Hartelijke groet,
Comité PaJaBeNe

Marnix Langeveld
Initiatiefnemer petitie

EINDE REACTIE

Tineke de Nooij wil ook Rob Out-straat op Media Park

Tineke de Nooij, voormalig Veronica-diskjockey en presentatrice, steunt de petitie om een straat op het Media Park te vernoemen naar de overleden diskjockey en omroepdirecteur Rob Out. Dat meldt zij vandaag aan dagblad De Gooi en Eemlander.

+Lees meer...

„Het kan mij niet schelen wat. Een plein, een straat. Ja, de spoorbrug, dat zou ik leuk vinden. Hij heeft gewoon iets verdiend”, aldus de Nooij.

De petitie, gestart door Spreekbuis.nl, pleit voor een eerbetoon aan Out, die de Veronica Omroep Organisatie de grootste omroepvereniging van Nederland maakte. De Nooij, die zelf onder Out werkte bij Veronica, is enthousiast over het idee en stelt dat als er anderen zijn met een straat vernoemd naar hen op het Media Park, Out er zeker tussen past. Ze benadrukt zijn invloed in het veranderen van het omroepbestel en de impact van Veronica. Tineke de Nooij heeft zelf ook een eerbetoon gekregen op het Media Park met een eigen plantsoen.

Het Media Park staat open voor de mogelijkheid van een Rob Out-straat, -plein of -plantsoen. Het vernoemen van straten naar mediapersoonlijkheden op het Media Park zal ook in de toekomst worden voortgezet als er nieuwe straten bijkomen. Echter, alle straten hebben momenteel een naam. Voordat er nieuwe benamingen worden

Nieuwe overeenkomst getekend!

De gemeenten hebben mede dankzij alle steun van onze sympathisanten, een nieuwe overeenkomst met het dierentehuis getekend. We kunnen dus open blijven !.

Prima resultaat commissievergadering 25 september

Fantastisch om te zien dat er meer dan 200 schaatsers naar het Ei van Ko zijn gekomen bij het gemeentehuis Enschede om te laten zien hoe mooi en leuk de ijssport is. Er is een mooi filmpje van RTV Oost via deze link Alle partijen zijn positief over het lange-termijn plan van wethouder Niels van den Berg.

+Lees meer...

Het officiële besluit valt op 9 oktober, maar het kan niet meer mis gaan. Ik ben enorm trots op de projectgroep BIJT. Samen met projectleider Gerhard Diepenmaat heb ik de lijnen en acties uitgezet. Samen met de werkgroep Energie en met steun van diverse ervaren adviseurs hebben we hard gewerkt en zijn enorm tevreden met dit geweldig mooie resultaat.

28-09-2023 | Petitie Behoud de ijsbaan van Twente

Stad Nijkerk

Nelleke den Besten gaat een artikel schrijven in 'De Stad Nijkerk' en hopelijk gaat dit ook helpen.

PS Liander gaat heel veel nieuwe 'huisjes' plaatsen in onze gemeente. In onze wijk bijvoorbeeld staan er nu 3 en dat worden er 8, dus help mee door deze petitie te delen, want straks zijn andere wijken aan de beurt.

+Lees meer...

Extra huisjes prima, maar wel op acceptabele locaties!

Vooralsnog geen zekerheid voortbestaan theater de Speeldoos

De gemeenteraadsvergadering van woensdagavond 27 september leverde voor de Speeldoos helaas geen positief resultaat op. Weliswaar ontvangt het theater voor de komende twee jaar een broodnodige extra subsidie van in totaal maximaal 240.000 euro, voor het overige is er vooralsnog weinig hoop op een gezonde toekomst van het theater.

+Lees meer...

In elk geval vond de petitie die vandaag meer dan 4.500 ondertekenaars telt geen gehoor bij de raad. Opmerkelijk, temeer daar de petitie onderdeel uitmaakte van de raadsagenda. Daar schrijft de Gooi en Eemlander dit over: ‘Opvallend was dat de Baarnse gemeenteraad met geen woord repte over de online-petitie die anderhalf week geleden werd opgetuigd en inmiddels 4.500 keer is ondertekend. De petitie roept op tot snelle uitvoering van het oorspronkelijke plan van een nieuw pand voor theater en bibliotheek op de huidige plek van De Speeldoos. Wel diende 50Plus een motie van die strekking in. Deze kreeg steun van D66, ChristenUnie en de VVD (minus Jelle Jonkers) en haalde daarmee bij lange na geen meerderheid.’

In het voorjaar van 2024 staat het onderwerp Speeldoos opnieuw op de raadsagenda. De petitie Behoud Speeldoos Baarn blijft dan ook openstaan voor ondertekening. Wellicht dat een nog groter aantal ondertekenaars wél indruk maakt op de Baarnse gemeenteraadsleden. Wij blijven u via de rubriek ‘Er is nieuws’! informeren over de ontwikkeling rond het theater.

28-09-2023 | Petitie Behoud De Speeldoos voor Baarn