U, de petitionaris

Nieuwtjes

Wilt u advies over uw petitie? Vanaf €10

Met onze 11 jaar ervaring kunnen we zien of een petitie verspilde moeite is. Wilt u advies over uw petitie? Daarmee kunt u uzelf veel tijd besparen! Ook geven we suggesties over hoe u uw petitie kunt verbeteren. Natuurlijk kunt u ook altijd gratis een petitie starten! Ook kunt u gratis hulp vragen per e-mail, maar dat is langzamer.

We bellen u erover terug als u minstens €10 overmaakt aan Stichting Petities.nl en een voicemail op 020-7854412 inspreekt erover. Liefst ook met een e-mail naar webmaster@petities.nl met de petitie.

We bellen u vanaf nummer 020-7854412 op een door u gewenst tijdstip tussen 8:00 en 22:00, minstens een dag na uw verzoek. Soms eerder, als u geen voorkeur voor een tijdstip opgeeft. Verwacht een gesprek van ongeveer 15 minuten.

08-07-2016

http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2180572-gemeenten-worstelen-met-groei-lucratieve-en-schadelijke-geitenstallen.html?title=gemeenten-worstelen-met-groei-lucratieve-en-schadelijke-geitenstallen.

Zuid Holland steunt Woerden in strijd tegen gasboringen

Woerden TV 29 juni 2017 (http://bit.ly/2sV8iin) Woerden krijgt steun van de provincie Zuid-Holland in de strijd tegen gasboringen onder de gemeente. Zuid-Holland heeft zich vanmiddag pricipieel uitgesproken tegen gaswinning.

In de omgeving van Woerden zijn al jarenlang plannen om gasvelden in de bodem te exploiteren.

+Lees meer...

Minister Henk Kamp van Economische Zaken zei twee weken geleden nog dat boren bij Woerden te verdedigen zou zijn, ondanks het klimaatverdrag van Parijs. Wel wil hij eerst advies van de betrokken gemeentes en provincies.

Woerden verzet zich al jaren tegen de mogelijk grondstofboringen. De burgemeester stuurde in mei nog een brief aan de informateur.

VEILIGHEID uid-Holland heeft haar mening nu vastgesteld. In een motie roepen acht van de tien Staten-fracties het provinciebestuur op om met andere gemeenten en provincies te pleiten tegen gaswinning onder bewoond gebied.

Beter is het volgens hen om in duurzame energie te investeren en het energieverbruik terug te dringen, waardoor het gebruik van gas overbodig wordt. Gaswinning kan grote gevolgen hebben en de veiligheid van inwoners in gevaar brengen, staat in de motie. Verantwoordelijk gedeputeerde Adri Bom wordt opgedragen om het standpunt van Zuid-Holland in Den Haag uit te dragen.

VRESELIJKE EFFECTEN SP-fractievoorzitter Lies van Aelst is blij dat de motie breed wordt gedragen. “Met deze uitspraak wordt onze gedeputeerde op pad gestuurd om samen met andere gemeenten en provincies op te trekken tegen gaswinning. Niet alleen met Woerden of Gouda, maar ook met onder meer Groningen waar ze ervaringsdeskundig zijn. Daar weten ze hoe slecht het idee is om onder huizen te boren en wat voor vreselijke effecten dat kan hebben.”

Volgens Statenlid Van Aelst is het belangrijk dat bestuurders ook oog hebben voor de gevolgen buiten de gebieden waar ze zelf verantwoordelijk zijn.

“De boor gaat misschien in Zuid-Holland de grond in, maar het gas gaat bij jullie in de provincie de grond uit. We trekken het nu allemaal gelijk. Over al die verschillende gasvelden die in beeld zijn zeggen we niet, de ene wel en de andere niet. We zeggen in zijn geheel: nee.”

Woerdense lobby tegen boren naar gas vindt gehoor in 'Den Haag'

Algemeen Dagblad 28 juni 2017 (http://bit.ly/2tsIJXo)

Burgemeester en wethouders stellen tevreden vast dat Woerden op de kaart staat als het gaat om het boren naar gas onder de wijk Molenvliet. ,,Het is inmiddels wel een dingetje.’’

Diverse actualiteitenrubrieken op televisie die landelijk aandacht vragen voor de problematiek én politieke partijen die vragen stellen over het gasveld in de Tweede Kamer.

+Lees meer...

,,We steken hier tijd, geld en energie in. Goed om te zien dat dat vruchten afwerpt’’, constateren burgemeester Victor Molkenboer en wethouder Hans Haring (economie) van Woerden tevreden.

Het college kijkt daarnaast tevreden naar inwoners die ook in actie komen. Net zoals regiogemeenten als Alphen en Gouda zich solidair tonen en zich uitspreken tegen boren tussen de Waardsedijk en het Oosteinde (Waarder). Verder spreken ook Utrecht en Zuid-Holland en het waterschap zich uit tegen de plannen van bedrijf Vermilion.

Uitleggen Wethouder Haring: ,,Tel daarbij het streven van Den Haag om in 2050 landelijk van het gas af te zijn.’’ Hij wijst naar het ministerie van Economische Zaken (van minister Kamp, red.) en stelt: ,,Ik kan boren bij Woerden niet uitleggen, als ook Den Haag van het gas af wil.’’

Volgens het stadsbestuur heeft alle (ambtelijke) investering erin geresulteerd dat Woerden nu landelijk als voorbeeld wordt genomen in de discussie rond kleine gasvelden en de vraag of daar boren nog wel gepast is. ,,Dat komt doordat we tijdig aan de bel hebben getrokken’’, klinkt het. Molkenboer: ,,Gasboringen bij Woerden zijn nu landelijk gezien wel een dingetje.’’

Verder wijst Woerden, naast de duurzame ambities, ook op de gevolgen voor de waterhuishouding (grondwater en drinkwater) bij boringen. ,,Dat wordt nog weleens vergeten in de discussie.’’

Ombudsman Verder overweegt de stad om de nationale ombudsman in te schakelen. Het stadsbestuur besluit dat bij het bereiken van het uiteindelijke doel - een definitieve streep door de plannen - van rustig achterover leunen nog lang geen sprake kan zijn.

Grote vraag blijft ondertussen wanneer Vermilion met een definitief winningsplan komt voor gasboringen in het Papekopperveld. Op die plek is energie aanwezig die vergelijkbaar is met de opbrengst van 40 grote windmolens, 2,7 miljoen vierkante meter zonnepanelen in 15 jaar tijd en het stroomverbruik van 80.000 huishoudens in 15 jaar.

Het begin is er 29-06-2017

Laten we een signaal afgeven dat verkiezingen ergens voor staan. Dat we niet voor niets naar de stembus gaan.

+Lees meer...

Dit is een burgerinitiatief. Ik hoop dat als u zich hier bij aansluit deze petitie actief zult delen.

Tip: probeer minimaal 2 handtekeningen te verzamelen. Dan wordt het bereik groot dankzij uw medewerking.

U ontvangt een geautomatiseerd email bericht als u deze petitie steunt en u dient vervolgens uw ondertekening ter verificatie via een link te bevestigen

Frans van Dijk: directeur van de AVU.

De directeur van de AVU, Frans van Dijk, zegt dat bronscheiding de toekomst is. We krijgen volgens hem steeds minder afval dus omgekeerd inzamelen (afval naar een OVS brengen) is een heel goed afvalsysteem.

+Lees meer...

Ach meneer van Dijk, bent u naar de Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry geweest samen met Harry Potter? Waar denkt u dat dat afval dan blijft? Hocus pocus pilatus pas, ik wou maar dat al het afval verdwenen was. Is dat de juiste spreuk? Dan ga ik hem ook eens proberen. Misschien kan ik hem ook op onze beide wethouders gebruiken. Enne, verdient u niet uw geld met afval? Verrassende opmerkingen dan. En de ouderen en mindervaliden en hoogbouwbewoners enz enz. Daar al aan gedacht? Of denkt u net als onze wethouders en hun partijen alleen maar aan uzelf en uw inkomsten? Onvoorstelbaar. En maar volhouden, ondanks de lage cijfers, dat het nieuwe afvalbeleid perfect werkt. Ik noem dat wederom: horende doof en ziende blind. Geef mij maar mijn oude vuilnisemmer terug, waar alles in kon. En nu nog steeds een hoop in belandt. En hoe verrassend: niet 1 made te vinden terwijl hij de hele dag in de zon staat met het deksel dicht, zonder stro, zout, mottenballen of wat voor gif dan ook. Dat waren nog eens tijden en dan kunnen de fabrieken die het perfect kunnen scheiden (in het noorden van het land verdienen ze er miljoenen mee) met mijn afval aan de gang. Minder belastend voor iedereen en een stuk beter en goedkoper.

PMD gaat de oven in. Wij scheiden voor jan doedel.

http://nos.nl/artikel/2180102-meer-plastic-ingezameld-maar-het-wordt-steeds-smeriger.html.

Interessant filmpje.

Het filmpje staat rechtsboven of onderaan het artikel. Ligt eraan via welke media u het bekijkt.

+Lees meer...

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1630093/zelf-afval-wegbrengen-belachelijk-en-te-vies-voor-woorden.html

Even de link nogmaals van de petitie van de bonden...

In een vorige newsfeed werkt ie niet.. Is het tekst.

+Lees meer...

Hopelijk werkt deze nu wel.

https://petities.nl/petitions/steun-het-defensiepersoneel-en-het-thuisfront-in-actie?locale=nl

Anders even kopiëren en plakken in de adresbalk.