U, de petitionaris

Nieuwtjes

Petities.nl met marktkraam op bevrijdingsfestival Het Vrije Westen

Bezoekt u toevallig het bevrijdingsfestival Het Vrije Westen in het Westerpark in Amsterdam op 5 mei? Daar staat Petities.nl met een marktkraam op de bevrijdingsmarkt in de marge van al het feest, op het plein langs de kade. U kunt er terecht voor alle vragen over petities.nl!

03-05-2016

BNR: CDA wil helmplicht voor snorfietsers

Op de motor en scooter moet je een helm op, maar op de snorfiets hoeft dat nu niet. Dat moet veranderen, vindt het CDA (...) lees verder en luister.

20-11-2018 | Petitie Helmplicht voor snorfiets

Richting 300 steunbetuigingen voor Kringloopwinkel Emmaus

Kringloopwinkel Emmaus krijgt onvoorstelbaar veel steun van Koudumers, mensen uit de regio en andere betrokkenen. Op moment van schijven gaan we (inclusief spontaan ingevulde handtekeningenlijsten buiten de petitie om) richting de 300 steunbetuigingen.

+Lees meer...

Maar er kunnen er nog steeds meer bij. Ook huisgenoten mogen tekenen.

We laten de petitie tot het einde van de week open staan. Dus hoort, zegt het voort.

Overigens: we doen deze petitie via www.petities.nl. Deze mogelijkheid wordt geboden door een stichting met (ook daar weer) vrijwilligers, die - we hebben het gemerkt - zelfs 's avonds laat nog even iets technisch oplossen. Je kunt deze site in stand houden door een donatie te doen. Warm aanbevolen

Medisch Contact: Artsen willen helmplicht voor snorfiets

Een traumachirurg, een verzekeringsarts, een chirurg, een revalidatiearts, een huisarts en een kinderneuroloog zijn de recentste ondertekenaars van helmplichtsnorfiets.petities.nl. Ze hopen de politiek te bewegen om de helm voor de snorfiets met het blauwe kenteken verplicht te maken.

+Lees meer...
20-11-2018 | Petitie Helmplicht voor snorfiets

Petitie 'Leeuwarder festivals en evenementen horen in ónze stad' verlengd

Op de voorgrond is het al een tijdje redelijk stil rondom de petitie. Op de achtergrond is de gemeente Leeuwarden hard aan het werk met het evenementenbeleid en het maken van een plan met betrekking tot de continuering van Culturele hoofdstad (LF2018).

Onlangs verscheen het bericht in de media dat de organisatoren van Into the Grave in samenwerking met de gemeente Leeuwarden hebben besloten om in Leeuwarden te blijven.

+Lees meer...

Dat is goed nieuws! We zijn erg blij dat Into the Grave in ieder geval de komende paar jaar in onze stad blijft. De gemeente Leeuwarden en de organisatoren werken er nu al aan om het festival definitief voor Leeuwarden te behouden.

Nu 2018 bijna afgelopen is en 2019 voor de deur staat, zijn we erg benieuwd naar de exacte plannen van de gemeente Leeuwarden. Hoe gaat de gemeente invulling geven aan het vervolg van LF2018? Wat betekent dit voor de (locatie van de) festivals? Wanneer kunnen we de plannen verwachten? We hopen binnenkort een antwoord op deze vragen te kunnen geven!

Voor 2019 zijn de festivals en evenementen in Leeuwarden gepland, zoals we dat het liefste zien. Zolang we nog niet helemaal zeker weten of de festivals en evenementen in en nabij Leeuwarden blijven houden we een vinger aan de pols. Dat betekent dat we de petitie 'Leeuwarder festivals en evenementen horen in ónze stad' met de maximale periode van vijf jaar hebben verlengd. We willen iedereen die voorstander is van de festivals en evenementen in ónze stad de kans blijven geven om de petitie te ondertekenen.

Inmiddels hebben 6533 personen de petitie ondertekend, een prachtig aantal. Ken je voorstanders die de petitie nog niet hebben ondertekend? Hier de link: https://festivalsinleeuwarden.petities.nl

Iedere handtekening telt!

Veel stemmen maken veel geluid!

Met vriendelijke groet,

Leeuwarden Levendig

Omroep Flevoland heeft een uitzending en nieuws item van gemaakt

Er is een nieuws item overgemaakt door Omroep Flevoland. Hierbij de link om te bekijken.

+Lees meer...

Inspraak bij de gemeenteraad op 14 november 2018

Bij agendapunt 8, Inspreekhalfuur Publiek, vanaf 23:45, de reactie van de wethouder op 30:15.

inspreker1.

19-11-2018 | Petitie Parkeer de leraar

Contact met provincie

Nu de einddatum van de petitie is bereikt heb ik contact opgenomen met de provincie over het indienen hiervan.

Ik werd te woord gestaan door een senior beleidsmedewerker die al enkele jaren dit dossier in beheer heeft, met wie ik een prettig en heel informatief gesprek had. Persoonlijk was hij het eens met wat wij voorstaan (geen enkele emissie van GenX in het milieu).

+Lees meer...

Hij legde echter uit dat de provincie met het uitvaardigen van richtlijnen gebonden is aan de ondergrenzen die volgen uit onderzoek van RIVM. Ze varen hiermee al zo scherp mogelijk aan de wind, maar ze kunnen niet lager gaan zitten dan de waarden die RIVM bepaalt.

Dit wetend, ligt indienen bij de provincie niet echt voor de hand.

We hebben gesproken over de meest aangewezen plek om de petitie in te dienen. Allereerst is ons doel min of meer bereikt, met het voornemen van Chemours om de emissie uit eigen beweging terug te brengen tot nagenoeg nul (zie eerdere update). Er zijn al jarenlang acties van bewoners en ook Partij van de Dieren heeft onlangs uitvoerig aandacht hiervoor gevraagd. Ook onze petitie heeft het een en ander in beweging gezet en is onder meer onder de aandacht geweest van de Raad van Toezicht van Chemours.

Ik wil uiteraard deze handtekeningen op de meest aangewezen plek bezorgen, om het belang hiervan nogmaals te benadrukken. Eerlijk: ik had 10.000 handtekeningen verwacht voor een kwestie die onze gezondheid aangaat. Ruim 250 ondertekenaars zien samen met mij het belang hiervan in, waarvoor grote dank. Elke handtekening is er een van grote waarde.

Mogelijk zijn de handtekeningen bij Chemours zelf aan een adres waar ze de meeste impact zullen hebben. Daarnaast probeer ik te achterhalen wie bij RIVM is belast met onderzoek naar de schadelijkheid van GenX in drinkwater. Ook bij deze persoon wil ik de handtekeningen en onze bezorgdheid onder de aandacht brengen. Er ligt immers een grote verantwoordelijkheid in handen van de persoon of instantie, die richtlijnen uitvaardigt op basis waarvan toegestane emissies worden bepaald.

Ik blijf me afvragen hoe je kunt wetenschappelijk kunt aantonen dat bepaalde minimum hoeveelheden onschadelijk zouden zijn. De stof bestaat pas een jaar of acht, je weet nooit wat het op langere termijn doet. Wel is bekend dat hij lang in het lichaam achterblijft en dat hij niet (nooit) wordt afgebroken. Niet voor niets zijn de richtlijnen de laatste jaren steeds verder naar beneden gebracht. Van zo'n 4.000 kg per jaar, naar 2.000 kg per jaar, naar inmiddels 148 kg. per jaar. Enkele jaren geleden was dus 4.000 kg 'veilig', zoals nu 148 kg 'veilig' wordt gevonden.

GenX staat niet voor niets op de lijst met Potentieel Zeer Zorgwekkende Stoffen. Zoals ook alle ondertekenaars van de petitie vinden: laten we daarmee geen enkel risico nemen. Er is geen reden toe, de stof kan prima worden uitgefilterd op het terrein zelf. Respect voor onze planeet en common sense bij het bewonen daarvan hoeven niet zo ingewikkeld te zijn.

Petitie aangeboden

De petitie met 4500 ondertekeningen is op 14 november 2018 tijdens de raadsvergadering aangeboden aan de gemeenteraad en is door de voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis, in ontvangst genomen. Ik heb de gemeenteraad aangegeven dat het wat ons betreft nog niet te laat is om de bouw van biomassacentrales in Waddinxveen tegen te houden.

+Lees meer...

Immers waar een wil is is een weg. Wij geven de strijd niet op. We hopen dat gemeente en provincie tot inkeer komt, dat ze kiezen voor onze gezondheid en niet voor een paar ondernemers die binnen een paar jaar tijd er een goed verdienmodel aan hebben. We hopen op een positieve reactie en dat we de rechtsgang kunnen stoppen en weer trots kunnen zijn op en waardering kunnen hebben voor een daadkrachtige gemeenteraad!