U, de petitionaris

Nieuws

BNR.nl: "Referendum smaakt naar meer, maar is niet zomaar georganiseerd"

Was het Oekraïnereferendum een opwarmertje voor nog veel meer volksraadplegingen? De belangstelling om een referendum te organiseren neemt toe, maar wees gewaarschuwd: het is een heel karwei.

Bij de website petities.nl komen sinds het Oekraïnereferendum meer vragen binnen en ook de referendumwebsite van de Kiesraad trekt meer bezoekers.

Lees verder op BNR.nl.

En toen de wet die het referendum mogelijk maakt verscheen schreven we een nieuwsbericht erover. Daarin stond onze aanbeveling: "Zodra het parlement een wet aanneemt moet u binnen 8 weken 10.000 handtekeningen overhandigen. Begin dus nu alvast!"

#Referendum smaakt naar meer, maar is niet zomaar georganiseerd: https://t.co/UO03NJXbSk @rrustema @ndubbelboer pic.twitter.com/f01nGix8zE— BNR Nieuwsradio (@BNR) April 8, 2016

luister terug op https://t.co/G6OYNwEAcC https://t.co/agDEvQY8Qa— ReindeR Rustema (@rrustema) April 8, 2016

08-04-2016

David Icke over 5G

Luister naar David Icke wat hij te vertellen heeft over 5G (bron: YouTube kanaal: London Real

https://www.youtube.com/watch?v=wedyHJ8F6BU

.

07-04-2020 | Petitie Stop 5G

Minister: Gevolgen aannemen motie Kröger over niet kappen van bomen langs de A9

De minister geeft gevolg aan de motie van het Kamerlid Kröger over het niet kappen van bomen langs de A9.

Het is van belang voor de verkeersveiligheid om te waarborgen dat weggebruikers voldoende gelegenheid hebben om te rusten, te tanken, (steeds meer) te laden en te eten.

+Lees meer...

Om die reden is in het kader voorzieningen verzorgingsplaatsen langs Rijkswegen opgenomen dat de afstand tussen twee verzorgingsplaatsen maximaal 20 kilometer bedraagt. Om uitvoering te geven aan de motie, zal de weggebruiker met extra bebording geattendeerd worden op de ongebruikelijke lange afstand tussen de verzorgingsplaatsen op dit tracé. In combinatie met de mogelijkheden om te tanken, te laden en te rusten in de nabijheid van het tracé, wordt daarmee het effect op de veiligheid in deze specifieke situatie geminimaliseerd.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2020/04/06/gevolgen-aannemen-motie-kroger-over-niet-kappen-van-bomen-langs-de-a9

UPDATE IC arts en voorzitter D. Gommers:´´Nog plaats voor 500 patienten!´´

Voorzitter D. Gommers van Nederlandse Vereniging van IC, vandaag in NRC:

´´ Te vroeg voor optimisme.

+Lees meer...

We blijven groeien op de IC. We hebben ruimte nog voor 500 patienten, dus als het aantal weer 50 personen per dag wordt zijn we er over 10 dagen. Artsen zullen dan keuzes moeten gaan maken. Zij zijn daar niet voor opgeleid. Ik heb dit nog nooit meegemaakt ´´

UPDATE vandaag NRC- Pandemie kan nog 2 jaar duren

40 epidemiologen, wiskundigen, psychologen hebben zich verenigd op een digitaal platform om te komen tot een scenario op de lange termijn. Niemand weet hoe dit gaat aflopen en hoe lang dit nog gaat duren, wel zal dit enorme economische, psychische en maatschappij ontwrichtende problemen op gaan leveren en in ieder geval de ZORG NOG MEER UITKLEDEN.

http://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/pandemie-kan-nog-2-jaar-duren/ar.

UPDATE Toename weer van Corona patienten

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/toename-van-36-coronapatienten-op-ic-afstand-houden-lijkt-te-werken-

Terwijl onze burgers sterven of zwaar aan het worstelen zijn in ziekenhuizen die stampvol zijn door een pandemie die de grootste bedreiging voor de volksgezondheid vormt sinds de pandemie van 1918, bereiden ziekenhuizen in Nederland en Duitsland zich voor op een opschaling van de IC- bedden om na het weekend die grens van 2400 te halen. Gaan wij over die grens heen dan is het de vraag of de kwaliteit ervan dan nog wel aanvaardbaar is.

+Lees meer...

Cijfers kloppen niet meer en zijn niet meer betrouwbaar. Daarnaast is Nederland door de bezuinigingen van Rutte3 ook nog eens te veel afhankelijk van medicijnen uit het buitenland.

UPDATE van LCPS Landelijk Coordinatiecentrum Patienten Spreiding bedden naar 2400 onhoudbaar noodsituatie

Vanmiddag geeft het LCPS door dat het aantal bedden op de IC´s zal worden uitgebreid naar de 2400. Daarmee bereikt Nederland bijna Fase 3 :selectie via methode Triage..

NRC :Welke patient gaat voor de moeder met 2 kids of de single. Dilemma Code Zwart

(https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/welke-patient-gaat-voor-de-moeder-of-de-single/) Selectie ligt klaar bij de commissie. Daarna gaat de landelijke IC Vereniging Nederland de gegevens delen met Nederland, zodat zij transparant overkomen.

+Lees meer...

Fase 3 is nu bijna aangebroken, fase van noodtoestand code zwart de triage: Eerst zullen artsen patienten selecteren op medische gronden, zoals altijd. Dit noemt men Blok 1:zwakke oude patienten, patienten uit verpleeghuizen, hartpatiënten met 2e infarct. Bij nog meer ondercapaciteit op Ic zullen ook patienten van 70 of ouder niet meer opgenomen worden, dit noemt men Blok 2. Nog verder Blok 3 dus daar gaat men selecteren op sociale status als volgende criterium: ben je maatschappelijk belangrijker als je moeder bent van 2 kinderen of als je single bent? Artsen op IC krijgen dan te maken met enorme dilemma´s zoals wel of niet van de beademing afhalen voor iemand anders. Wel of niet reanimeren of van hart/longmachine afgooien omdat meneer in bed 3 maatschappelijk gezien belangrijker is dan die meneer in bed 23!

Viroloog Ab Osterhaus in MAX magazine deze week. Over Mark Rutte en het Coronavirus

´´ Ik heb bewondering voor Rutte. De manier waarop hij de kalmte en de rust bewaard: chapeau.

+Lees meer...

een staatsman´´ ´´ het komt uiteindelijk goed - er zullen veel mensen overlijden´´ EXCUSEZ LE MOT ??? ZEKER PARTIJGENOTEN VAN ELKAAR KAN NIET ANDERS.