U, de petitionaris

Nieuwtjes

BNR.nl: "Referendum smaakt naar meer, maar is niet zomaar georganiseerd"

Was het Oekraïnereferendum een opwarmertje voor nog veel meer volksraadplegingen? De belangstelling om een referendum te organiseren neemt toe, maar wees gewaarschuwd: het is een heel karwei.

Bij de website petities.nl komen sinds het Oekraïnereferendum meer vragen binnen en ook de referendumwebsite van de Kiesraad trekt meer bezoekers.

Lees verder op BNR.nl.

En toen de wet die het referendum mogelijk maakt verscheen schreven we een nieuwsbericht erover. Daarin stond onze aanbeveling: "Zodra het parlement een wet aanneemt moet u binnen 8 weken 10.000 handtekeningen overhandigen. Begin dus nu alvast!"

#Referendum smaakt naar meer, maar is niet zomaar georganiseerd: https://t.co/UO03NJXbSk @rrustema @ndubbelboer pic.twitter.com/f01nGix8zE— BNR Nieuwsradio (@BNR) April 8, 2016

luister terug op https://t.co/G6OYNwEAcC https://t.co/agDEvQY8Qa— ReindeR Rustema (@rrustema) April 8, 2016

08-04-2016

Eerder toegevoegd

Waterlooplein in het NRC

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/19/deze-markt-functioneert-gewoon-niet-goed-genoeg-6180334-a1541991

‘Deze markt functioneert gewoon niet goed genoeg’

Waterlooplein Het Waterlooplein gaat op de schop. De gemeente wil een aantrekkelijker plein met een vollere markt.

+Lees meer...

Maar marktondernemers zijn bang voor een commercialisering van hun vlooienmarkt. „Ze onderschatten het sociale aspect.” Daan Borrel 19 januari 2017 ‘Roeland Rengelink - ’t Waterlooplein door jou verminkt!” Met deze woorden groot op de stoep voor het gemeentehuis werd Roeland Rengelink (PvdA), dagelijks bestuurder van stadsdeel Centrum, in de ochtend van 20 december verrast. Vermoedelijke aanstichters: de marktondernemers van het Waterlooplein. De reden: hun grote onvrede met de gepresenteerde voorstellen voor een herinrichting van het plein. Of zeg maar gerust: woede. Het is inmiddels een paar weken later, maar de rust is nog niet weergekeerd. Marktondernemers en sommige buurtbewoners vinden het plan van de gemeente „onacceptabel”. Dat komt vooral omdat naast het voorstel om het plein meer groen, zitplaatsen, mooie entrees en een fijne overgang met het stadhuis te geven, de gemeente ook tijdelijk een kleinere markt (60 procent van de huidige bezetting) voorstelt om de herinrichting in goede banen te leiden. Na de verbouwing zou de ‘kernmarkt’ bij een continue hoge bezetting weer mogen groeien. Ook wil de gemeente af van de bestelbusjes die het plein als parkeerterrein gebruiken, en een alternatief voor de vaste opslagboxen die nu verspreid over het plein staan.

Compactere markt, geen opslagboxen „Deze plannen zijn funest voor de oorspronkelijke sfeer van het Waterlooplein”, zegt Marco van der Rijst, bestuurder van Marktvereniging Waterlooplein. In zijn kraam verkoopt hij souvenirs met tulpen erop afgebeeld. De harde wind rukt aan het zeil van zijn kraam. Bij een collega-ondernemer ligt op een grondzuil allerlei tweedehands kleding uitgestald. Een berg schoenen, een hoop truien en een rek met vintage winterjassen met vachtjes. Een andere marktondernemer verkoopt ‘vergeten producten’: een antieke bel, een zilveren trompetje, theepotjes, oude prenten. De marktondernemers zijn vooral geschrokken dat de markt – die sinds 1885 op het Waterlooplein staat met joodse kooplieden, maar na de Tweede Wereldoorlog nooit meer echt de oude werd – in eerste instantie kleiner en compacter wordt. „Dan is er minder plaats voor grondverkoop: het DNA van deze markt. Voor het vlooien, het struinen. Waar de markt in de jaren zestig zo wereldberoemd om is geworden. Laatst vond iemand nog een echte Appel hier, dat kan bijna nergens anders.”

Tijdens de herinrichting zal er alleen plaats zijn voor een ‘kernmarkt’ van 95 vaste marktplaatshouders en 30 sollicitanten die het afgelopen jaar gemiddeld drie dagen per week op de markt stonden (samen zo’n 180 marktplaatsen, omdat sommige ondernemers meerdere plaatsen huren).

Na de herinrichting kan de kernmarkt bij een goede bezetting weer groeien, volgens de gemeente. Toch vinden de marktondernemers dit „oneerlijk voor de 382 sollicitanten die op de wachtlijst staan en ook waarde toevoegen aan de markt, terwijl sommige vaste marktplaatshouders er ook niet altijd zijn”. Het marktbestuur maakte daarom een tegenvoorstel: ze stellen een herindeling van de marktondernemers voor, waardoor de „echt toegewijde ondernemers” een betere plek krijgen; ook willen ze dat voortaan beter wordt gehandhaafd dat ondernemers ook daadwerkelijk minstens drie keer per week aanwezig zijn.

Een ander punt waar de marktondernemers van schrokken, is dat de 46 opslagboxen die nu verspreid over het plein staan, na de oplevering niet meer op het nieuwe plein terugkeren. De gemeente vindt dat de opslag niet in de openbare ruimte thuis hoort – ook omdat ze in de avonden voor een onveilig gevoel zorgen – en zoekt liever een plek voor de opslag rondom het plein, of een alternatief voor de huidige boxen op het plein. De marktondernemers zeggen dat ze de boxen ook als winkeltjes gebruiken en dat deze dus fundamenteel zijn voor de markt.

Kramen verouderd De huidige markt functioneert gewoon niet goed genoeg, zegt Roeland Rengelink, van stadsdeel Centrum. „Daar is iedereen het over eens. Alleen zijn we het niet eens over hoe dat komt.” De gemeente vindt dat het plein er niet aantrekkelijk genoeg uit ziet vanwege een te kleine bezetting, opslagboxen en veel auto’s. De marktondernemers vinden dat de gemeente het plein liet verloederen.Want ook de marktondernemers zien al jaren graag een herinrichting van het plein. Sinds 2011 vergaderen ze met de gemeente over hoe de ‘dame met Amsterdamse allure’ verbeterd kan worden. Maar omdat de verbouwing van het plein samen moest gaan met de verbouwing van het stadhuis, waar plannen zijn om de Amsterdamse maakindustrie onder te brengen en producten aan te bieden die in Amsterdam gemaakt worden, besloten ze om alles in één keer aan te pakken.

In de tussentijd werd wel klein onderhoud uitgevoerd, zoals handhaving op foutief parkeren en het verwijderen van graffiti, maar volgens Van der Rijst was dit onvoldoende om de markt goed lopend te houden. „De kramen zijn verouderd, de bestrating is verslechterd, boomstronken werden tot maanden na een storm niet opgeruimd. Elke nieuwe ondernemer verwelkom ik. Maar na een paar dagen zeggen de meesten: het is verschrikkelijk hoe het er hier uitziet, ik ga ergens anders mijn heil zoeken.”

Stadsdeelbestuur Rengelink: „We willen de herinrichting koppelen aan de verbouwing van het stadhuis; daarmee hebben we ons een lang proces op de hals gehaald. Het is begrijpelijk dat dit tot frustratie leidt. Maar de ondernemers hebben in de tussentijd ook een verantwoordelijkheid: zij moeten zorgen dat de markt er aantrekkelijk uitziet. Dat er genoeg verkopers staan. Ook als het minder mooi weer is.” Van der Rijst: „Je kunt marktondernemers niet dwingen met regen te komen.”

Schrijvers, kunstenaars en zwervers

Bestuurslid Rengelink hoopt dat er in de toekomst „meer Amsterdammers en in het verlengde daarvan toeristen” naar de markt komen. Marktvrouw Josje hoopt vooral dat het nieuwe Waterlooplein toegankelijk blijft voor iedereen. „Het bijzondere aan deze markt is het toegankelijke. Dit soort menselijkheid vind je niet in een winkel. Het vrije is generatie op generatie doorgegeven, ooit begonnen door joodse kooplieden. Hier komen rijke, maar ook arme en eenzame mensen. Schrijvers, zwervers, kunstenaars, mensen uit alle culturen. Ik ben bang dat deze voorstellen het plein vercommercialiseren, dat de gemeente het sociale aspect onderschat: waar moeten die mensen straks heen?” Toch zegt de gemeente ook het verrassende aspect van het ‘vlooien’ te willen behouden.

De bestuurscommissie Centrum hoopt dit voorjaar de voorstellen vast te leggen, het besluit volgt in of na de zomer, want, zo zegt Rengelink, „iedereen is inmiddels gefrustreerd door hoe lang het duurt.”

Eerst moet nu een alternatief voor de opslagboxen gevonden worden. De gemeente hoopt in april 2018 te beginnen met de herinrichting.

Zaterdag 21 jan., Andere Tijden ‘Het einde van het Waterlooplein?’, NPO 2, 21.20 uur.

20-01-2017 | Petitie Red ons Waterlooplein

Onze petitie staat in de krant

De Utrechtse Internet Courant (DUIC) besteedt aandacht aan onze petitie: Bewoners Ondiep ontevreden over veiligheid Laan van Chartroise.

Lees het artikel op https://www.duic.nl/algemeen/bewoners-ondiep-ontevreden-veiligheid-op-laan-chartroise-starten-petitie/..

+Lees meer...

De Utrechtse Internet Courant (DUIC) besteedt aandacht aan onze petitie: Bewoners Ondiep ontevreden over veiligheid Laan van Chartroise.

Lees het artikel op https://www.duic.nl/algemeen/bewoners-ondiep-ontevreden-veiligheid-op-laan-chartroise-starten-petitie/.

Nog even en er zijn 2500+ ondertekenaars

Het aantal ondertekenaars loopt gestaag door. En dat is goed, want we willen op 8 februari zoveel mogelijk steun laten zien.

+Lees meer...

Uit het hele land wordt de petitie ondertekend. Een derde komt uit Flevoland. Van de grote steden is Amsterdam koploper. Ondertekenaars komen uit maar liefst 17 landen. Vooral vanuit België worden de Oostvaardersplassen een warm hart toegedragen, maar ook vanuit Engeland, Amerika en zelfs Brazilië. Heeft uw partner, vriend of vriendin zelf ook al getekend?

Reacties op het antwoord

Op webmaster@petities.nl kwamen honderden reacties terug op het antwoord. Ook kwam er €15 aan donaties binnen.

+Lees meer...

" YES!!! • Wat een geweldig bericht en wat een grote stap in de goede richting betreffend een nieuw beleid van m.b.t vergunninghouders. Fijn voor deze mevrouw dat ze voorlopig nog een aantal jaren voort kan. En wat een keurige afwikkeling van petities.nl. hartelijk dank hiervoor. vriendelijke groet • GEWELDIG!!!!!!!!!! En wat een attent bericht. Doen jullie goed. • Geweldig was het niet voor niets • helemaal top!!!! gefeliciteerd • Helemaal top,blij voor haar Ik ben blij voor d eigenaar van de bloemen . GEFELICITEERD Met vriendelijke groet, • Beste Rachel, Als jij dit mooie initiatief niet was gestart, was dit nooit gebeurd. Hulde en oprechte felicitaties! Weer een bewijs dat bundeling van krachten zin heeft. Om het succes te vieren ga ik binnenkort bloemen halen bij de bloemenstal die hoort bij de Westertoren?. Dank voor al jouw inspanningen! Met fleurige groeten, • Ik ben blij dat het gelukt is en ook dank voor het op de hoogte houden, groeten Tinie Rietkamp • Beste Rachel en Jolanda, Wat ontzettend goed en fijn nieuws! Heel veel succes! Warme groet, • Mooie overwinning voor deze bloemenvrouw na het overlijden van haar man .Heel veel geluk en goede omzet de komende jaren • Dit is een heel mooi voorbeeld dat iets toch bijdraagt aan het geluk van mensen. Met vriendelijke groet, • Succes!!!! • Yeah! Te gek. Heel blij. Wat goed dat je de petitie gestart bent. Zo zie je maar weer.Hartelije groet • Keurig geregeld! • Super!!! Gefeliciteerd! ?? • Wat een heerlijk bericht!! Blij dat de gemeente in dit geval coulant is.... Vriendelijke groet, • Geweldig! Het recht heeft gezegevierd. Gefeliciteerd mensen van deze actie. Een fijn bericht. Vriendelijke groet, • FANTASTISCH!! • Top, van harte gefeliciteerd Jolande en nog vele fijne jaren • Top!!! • Gefeliciteerd. • Geweldig • GOED ZO !!!! • Gefeliciteerd!! • Blij voor haar! Gefeliciteerd Jolanda! • Beste Rachel, Als jij dit mooie initiatief niet was gestart, was dit nooit gebeurd. Hulde en oprechte felicitaties! Weer een bewijs dat bundeling van krachten zin heeft. Om het succes te vieren ga ik binnenkort bloemen halen bij de bloemenstal die hoort bij de Westermarkt. Dank voor al jouw inspanningen! Met fleurige groeten, • Ben ik blij mee! Helpt dus toch Ècht.... Wens haar verder succes. Mvg • Geweldig gefeliciteerd • Goedzo! • Lieve mensen! Super mooi bericht Dank!! • Wat fijn dat dit is gelukt!! Graag gedaan!!! • Dat is nog eens goed nieuws!!! Hartelijke groet • YAAY!!!!! • Hartelijk gefeliciteerd, ben blij dat het gelukt is, veel succes verder! • Top... • Gerechtigheid. Mooi Amsterdam! • Gefeliciteerd! • Toch fijn !! • Hallo lieve vrienden. Ik ben echt heel blij voor haar. • Ik heb het gelezen en fijn voor die mevrouw. Tja, je zou denken dat men mensen aan het werk wil houden. Blij voor haar dat t gelukt is. • Geweldig!! • Fantastisch !!!! Het heeft dus zin. • Geweldig en terecht dat zij nog vijf jaar mag blijven Had het reeds gezien bij AT5 .Dank voor de info. • Wat fijn dat de gemeente Amsterdam coulant is tav de vergunning voor de bloemenstal van Thejo. Met vriendelijke groet, • Wat geweldig voor haar .toppie!, • Dat is geweldig goed nieuws en ik ben blij, dat ik mee gevochten heb! ? • Geweldig, van harte gefeliciteerd • Ik vind het prettig hieraan meegewerkt te hebben • gefeliciteerd! • wow.. goed nieuws... dank u wel voor de mededeling !! • Geweldig! • Mooi mooi bedankt !!! • Mooi resultaat. Gefeliciteerd! • Super blij. Ik wens Jolanda nog heel veel mooie jaren. Als ik in Nederland ben kom ik zeker een bloemetje kopen. Hartelijke groet, • Dat is voorlopig een heel goed voorstel denk ik!.... Zie je maar weer......Samen sta je sterk! Lieve groet • Mooi maar waarom niet gewoon voor onbepaalde tijd? • Bedankt Toch nog een ambtenaar die iets goed gedaan heeft. • :-) • Goed nieuws! • GEFELICITEERD! Wat een fantastisch resultaat. Vijf jaar, dat is mooi, volgens mij gaat ze dan lekker met pensioen. Laat de lente nu maar komen! Met vriendelijke groet, • Prachtig! Ben ik blij mee! • Hartstikke leuk. • Wat een geweldig nieuws!!!! • Geweldig zet hem op en nog vele jaren werk plezier. • Harstikke mooi dat mijn stem dus toch voor iemand van waarde is geweest maar ik denk dat jullie alle dankbaarheid mogen en moeten ontvangen door jullie inzet en jullie campagne is het mogelijk geworden dat de bloemenkraam blijft bestaan helemaal top van jullie en voor dit soort actie.s mogen jullie mij altijd benaderen mvg • Super!!!! Graag gedaan • Heel fijn! • Mooi dat het gelukt is! • Wat een mooi resultaat! Zo goed dat jullie platform daar de mogelijkheid toe geeft. • Dat is in ieder geval een mooi resultaat, jullie ook gefeliceerd hiermee. • super ik hoop dat ik een keer in de gelegenheid kom om persoonlijk een bloemetje te kopen bij Jolanda heel veel succes • Super gefeliciteerd en Veel succes! Groetjes • Lieve mensen Ik ben heel erg blij,dat jullie actie geslaagd is en heb daar graag mijn steentje aan bijgedragen! Beste Theo,gefeliciteerd en veel succes! Vriendelijke groeten • Geweldig nieuws.Gefeliciteerd! • SUPERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR GEFELICITEERD!!!! • Blij om dit te lezen... en graag gedaan.. • een fantastisch resultaat voor een vrouw die het verdient • Vind het top voor die vrouw ben ook weduwe dus weet ook hoe moeilijk het je soms gemaakt kan worden in het leven Groet • Top nieuws .... geweldig • TOP!! • Toppie fijn om te horen • YES ....weer iemand mee blij kunnen maken ! Thanks for the feedback. • Wat geweldig!!!! • GEWELDIG EN GEFELICITEERD • Top!!! • Mooi resultaat!! Gefeliciteerd • SUPER • Geweldig! Fijn dat het geholpen heeft! Wat zal zij opgelucht zijn! • Dat is heel Goed Nieuw Dank u wel dat U mij de uitslag heeft gestuurd en Ik ben blij voor Mevr. Jolanda dat zij haar werk Kan voortzetten. Ik geloof in petities en Als iedereen tenente Daniel help dat wel MvG • :) • Top. Samen staan we sterk! • Bedankt voor de terugkoppeling, ik ben zeer content dat het gelukt is. • Wat een super goed nieuws. Petities tekenen helpt!! Goed gedaan! En succes met de bloemenstal! • Hoera! • heel fijn, dank voor het respect voor de kleine onderneemster • Hartelijk dank voor uw bericht en deze fantastische uitspraak! • Top!!! • Hardstikke mooi • Mooi resultaat. • Dank voor uw bericht en het uiteindelijke resultaat. Ik wil wel verbonden blijven aan petities.nl • Super gefeliciteerd • Wat een mooi nieuws! Heel veel succes Jolanda!!! • T O P ! • Geweldig top! • Geweldig resultaat! • Dit is een succes, maar 5 jaar zijn zo om en wat dan? Wordt die vrouw dan alsnog van haar plek verdrongen door God weet wie? Mvg • Missie geslaagd! Het recht nu eens wel goed uitgepakt • Hallo Rachel, Super dat het gelukt is! Wat fantastisch dat jij deze actie hebt opgezet! Ik wens Jolanda heel veel succes en hoop dat het over vijf jaar niet nodig is om weer een petitie te tekenen! Maar mocht dat wel het geval zijn, dan teken ik opnieuw! Hartelijke groet, • Geweldig dat de actieve een succes IS geweest en dat de bloemensoort mag blijven. Hoera. • Geweldig nieuws en ook wat heerlijk professioneel dit bericht! Het steunt mij in de gedachte vaker petities te ondertekenen als ik daar achter sta. • Fijn voor die mevrouw gefeliciteerd en bedankt voor jullie inzet als ik ooit in Amsterdam kom dan ga ik de kraam opzoeken groetjes • Top!!! Gr, • Dag Rachel, Van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat. Het menselijk recht heeft gezegevierd over het bureaucratisch onrecht. Omdat je met politici en ambtenaren nooit zekerheid hebt, laat ik het aan jou over om te beslissen om mijn gegevens te bewaren (voor het geval dat, je weet maar nooit) of om ze te wissen. • Gelukt. Gefeliciteerd. • Dank Webmaster , Wat een geweldige opluchting , ik ben blij voor Jolanda . Ik wens haar veel geluk. Hartelijke groet en tot de volgende petitie . • Graag gedaan! In het verleden heb ik regelmatig bij Thejo een bloemetje gekocht als ik langs de kraam fietste. Altijd vriendelijk en tijd voor een praatje! Tegenwoordig kom ik daar minder . Ik vond de aangekondigde maatregel zo ontzettend belachelijk, dus ik ben blij dat jullie actie zo succesvol is en dat Jolanda met haar bloemen deze plek blijvend kan opfleuren! • Heel goed! Bedankt voor het berichtje! • Dat is goed nieuws!! • Fantastisch! Zo zie je maar weer wat er bereikt kan worden, als iemand geraakt is en de armen uit de mouwen steekt! Gefeliciteerd??? • Ik had het gelezen! Helemaal TOP!!! • Haha eindelijk eens goed nieuws • Gefeliciteerd en veel succes verder met de zaak • Geweldig nieuws!!!!!!!!!! Succes gewenst! • Gefeliciteerd Jolanda Evers • Kijk dat zijn mooie berichten. Daar doen we het dus voor met onze stem! Veel ondernemersplezier gewenst voor deze Mevrouw. • Super! • Fantastisch !!!!!! ook al woon ik al weer 15 jaar in zuid-Franrijk, een stukje van mij blijft Amsterdams en betrokken bij de stad waar ik zo van houd !!! Gefeliciteerd en bravo voor jullie aktie !!!! Hartelijke groeten , • Ben blij voor haar ze verdient het top • Wat leuk die terugkoppeling! Echt blij dat het gelukt is. • Top! Geniet er van en zet een klein beetje de bloemetjes buiten. Op naar een mooi 2017 • Dag Rachel en Jolanda, Wat fijn. Van harte gefeliciteerd met dit succes. En dat het maar heel goed gaat met de bloemenkraam. Hartelijke groet, • HOERA !!!! • Geweldig nieuws! Prima gedaan. • Wat goed dat het gelukt is • Fijn! • GEFELICITEEERRRRRDDDDD!!!!!!! • Gefeliciteerd! • Helemaal top. Is het toch mooi gelukt! • Goed nieuws, zijn we blij mee! Het had eigenlijk tien jaar moeten zijn ..... • Jolanda ik wens je verder heel veel s6 verder. • proficiat, en succes verder Jolanda! • Gefeliciteerd! • Top !!!!!! Veel geluk de komende 5 jaar! • Top fijn om te horen dat het gelukt is dank! Nu op FB zetten zodat men weet dat het tekenen van dit soort petitiesnut heeft. • Mooi dat we een slag tegen de betutteling gewonnen hebben!!! • Te gek! En zo terecht! Super gedaan! :) • Graag gedaan en veel succes!? • Geweldig! Succes! • Van harte gefeliciteerd!! :-) • ik ben blij dat ze haar zaak verder kan voortzetten gr iet van crooy • Geweldig voor Jolanda! Dank voor de mail. • Geweldig!!! Proficiat en succes! • Jolanda heel veel succes en dat je veel bloemen mag verkopen. • daar doe je het voor. Ik wens Jolanda alle succes van de wereld. • Fijn, gelukkig kan deze manier van actie voeren helpen....succes !!! • Thank you for keeping me informed. What a great result - congratulations and best wishes to the florist. May the next 5 years and onwards be enjoyable and profitable for her. This should never have been an issue and hopefully it won't happen to anyone else. Congratulations to all concerned!!! • Super dus Bedankt • Hoera! • Hallo Petitie Team, Gefeliciteerd met het behaalde resultaat inzake Tejo's Bloemen. Geweldig om te zien dat jullie praktische en logistieke ondersteuning van dit initatief zo heeft uitgepakt. Uitermate correct van jullie om ondertekenaars op deze wijze op de hoogte te houden. Met vriendelijke groet en veel succes met huidige en toekomstige acties, • Super fijn om dit goede nieuws te lezen. Veel succes en als ik in Amsterdam kom dan breng ik zeker weten een bezoekje. Mvgr • Wat een geweldig nieuws! Wens Jolanda maar succes en verder kan mijn handtekening gewist worden. • Top. Dankjewel! "

20-01-2017 | Petitie Thejo's Bloemen moet blijven

ARTInSJOK spreekt politiek en bestuurders aan

Er zijn gesprekken gevoerd met de Provincie Zeeland. Statenlid Cultuur gaat vragen stellen aan het Zeeuwse College over de teruglopende politiek/bestuurlijke aandacht voor hedendaagse beeldende kunst. Op 16 januari 2017 werd een pleidooi gehouden bij Cie.

+Lees meer...

Kunst/Cultuur Middelburg daarover. Kijk voor de voortgang op https://www.facebook.com/ARTInSJOK/

't Contact: WK-rijders scharen zich achter petitie voor behoud crossbaan Lierop

LIEROP - Een online petitie voor behoud van de crossbaan in Lierop wint in razend tempo aan populariteit. Intussen hebben meer dan 7.000 mensen de petitie ondertekend.

+Lees meer...

Ook WK-rijders zoals Glenn Coldenhoff en Shaun Simpson hebben inmiddels hun steun uitgesproken.

De petitie is opgezet door (...) Lees verder in 't Contact

Eindhovens Dagblad: Sluiten icoon uit Lierop 'zoveelste doodsteek' voor motorsport

LIEROP - Met het sluiten van het motorcrosscircuit in Lierop verliest het dorp 'weer een stukje van zichzelf' en de crosswereld een geliefd terrein. Circuit De Herselse Bossen hoort bij het dorp waaruit veel vrijwilligers honderden uren (...) lees verder in het Eindhovens Dagblad.

Omroepbrabant.nl: 'Schoolvoorbeeld waar klein dorp groot in is', ook Herlings tekent petitie voor motorcross Lierop

LIEROP - Politieke partij Gemeenschapslijst in Someren is een petitie gestart voor het behoud van het motorcross in Lierop. Motor- en Autoclub Lierop moet na 45 jaar...

+Lees meer...