U, de petitionaris

Stedenband Amsterdam met Tel Aviv en Ramallah

4 ondertekeningen

Op 1 juli 2015 besluit de Gemeenteraad van Amsterdam over een stedenband met Tel Aviv en Ramallah: intentieafspraken over economische en sociaal-culturele samenwerking. Steun met uw handtekening de aankondiging van indiening van een referendumverzoek vóór deze stedenbanden, als de Raad tegenstemt.

Petitie

Wij

Amsterdamse kiesgerechtigden voor de Gemeenteraad vóór een stedenband met Tel Aviv en Ramallah,

 

constateren dat:

dat de Gemeenteraad van Amsterdam in haar beleid Internationaal Verantwoordelijke Hoofdstad 2014-2018 koos voor opbouw van een stedenband met Tel Aviv en Ramallah. De Palestijnse missie in Nederland en gesprekspartners in Ramallah zijn vóór! B&W vraagt de raad intentieafspraken (=MoU) met Tel Aviv en Ramallah goed te keuren. Om te voorkomen dat de gemeenteraad tegen het voorstel van B&W stemt op 1 juli, kondigen wij een referendumverzoek aan;

 

en verzoeken

de gemeenteraad van Amsterdam de geagendeerde beslissing wel te nemen. Deze luidt: in te stemmen met de concept Memoranda of Understanding (MoU) met Tel Aviv en Ramallah over economische en sociaal-culturele samenwerking, waaronder: kunst en cultuur, jeugd en onderwijs, stedelijke infrastructuur, ruimtelijke ordening (Tel Aviv: incl. mobiliteit en huisvesting, LHBT beleid; Ramallah: incl. cultureel erfgoed, sport, afval- en energiemanagement).

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
29-06-2015 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Alida van der Veen 

Geschiedenis

Ondertekeningen