U, de petitionaris

Nieuwtjes

We waren onbereikbaar

De afgelopen dagen waren we onbereikbaar per e-mail of voicemail. Alle e-mail @petities.nl leverde een foutmelding terug. Bij het instellen van ons domein bij een andere provider moesten we een puntje intypen na de domeinnaam. Dat weten we nu dus. Onze excuses voor het ongemak! Alle e-mails en voicemails die u na woensdag en voor zondagmiddag 11 oktober heeft verstuurd zijn niet bij ons aangekomen. Maar nu zijn we weer bereikbaar. Het was al verdacht rustig. Normaal gaat er geen dag voorbij zonder nieuwe petities en beantwoorden we zo'n 200 e-mails per maand en komt er om de dag een voicemail binnen. Zie ons jaarverslag. We hadden zo wel meer tijd voor het werken aan de nieuwe website.

Ondersteuning van gebruikers volgens het jaarverslag
12-10-2015

Nieuws uit de Ondernemingsraad SW Rotterdam

Een citaat uit de nieuwsbrief van de Ondernemingsraad Wsw Cluster Werk en Inkomen Rotterdam:

“Actie om de Sociale Werkvoorziening te heropenen voor alle mensen met een beperking.

Een van onze collega’s en oud lid van de ondernemingsraad is een handtekeningenactie begonnen om de sociale werkvoorziening weer te heropenen. Sinds 1 januari 2015 is de Wsw waaronder jullie vallen stopgezet.

+Lees meer...

Alle mensen die toen al in de Wsw werkten verandert er niets, ze behouden hun baan, salaris en verdere rechten tot dat ze zelf uit dienst gaan of met pensioen gaan. De rechten van gehandicapte mensen die nu gaan werken hebben veel minder rechten. Dit is geen actie van de ondernemingsraad maar we vinden het een goed intiatief om een signaal af te geven. Of het haalbaar zal zijn is wel de vraag nu het al door de regering is aangenomen. Om de Tweede Kamer weer over dit onderwerp te laten praten zijn heel veel handtekeningen nodig. Sommige van jullie hebben ook al de handtekeningenlijsten ingevuld. He doel is de Sociale werkvoorziening te heropenen zodat de zorgen bij mensen met een beperking minder worden. We willen deze nieuwe groep losmaken van de Participatiewet en dat deze doelgroep kans maakt ook op een baan met salaris met betere bescherming en meer rechten. Wanneer je de lijst niet hebt getekend kun je dit ook via internet doen. Zoek via google op “Sociale werkvoorziening heropenen voor alle mensen met een beperking”of via “petitie WSW.””

opnieuw een boost maken voor terras aan de Breek

Beste mensen, Er is tot nu toe nog niets tot stand gekomen. Nu moeten we het weer leven in blazen.

+Lees meer...

Er moet deze zomer iets komen, deel deze informatie en zeg de mensen, teken de petitie voor Landsmeer

bij voorbaat dank, wij gaan er nu voor André La Fontaine, stem op Positief Landsmeer

21-03-2018 | Petitie Strand Blijdebreek Landsmeer

Help de petitie naar meer dan 10.000 ondertekenaars!

We zijn met de petitie nu enkele maanden onderweg en het is fantastisch dat al meer dan 5.500 mensen deze hebben ondertekend! Maar om écht een vuist te kunnen maken is onze doelstelling om minimaal 10.000 ondertekenaars te krijgen. Bij 40.000 ondertekenaars is de politiek in Den Haag zelfs verplicht deze op haar agenda te zetten.

+Lees meer...

Dat lijkt nog heel ver weg, maar waarom niet? ALS heeft een bijna 100% bekendheid, dus dan moet ook 40.000 handtekeningen haalbaar zijn! Laten we er nog eens SAMEN de schouders onder zetten en ervoor zorgen dat iedereen in je eigen omgeving (familie/vrienden/collega's) mee gaat helpen om de vlam voor alle mensen die met ALS leven blijvend te laten branden!

21-03-2018 | Petitie ALS de vlam blijft branden

VVD is tegen verlagen van de AOW leeftijd

Hoi Marielle, wij vinden het belangrijk dat er voor alle kinderen en kleinkinderen ook nog een pensioen kan zijn. Om dit te bereiken is het noodzakelijk dat we allemaal langer werken.

+Lees meer...

We worden namelijk ook allemaal ouder, hierdoor komen we op een punt dat het pensioen in de toekomst niet meer betaald kan worden. Daarom moeten we nu maatregelen nemen. Het is niet leuk, maar het is een maatschappelijke ontwikkeling waar we op moeten anticiperen. Anders komen we in de toekomst in de problemen: dan staan onze kinderen en kleinkinderen met lege handen. ^M .........deze mail ontving ik van de VVD ....de M staat denk ik voor Mafketel Mark

opnieuw een boost maken voor terras aan de Breek

Beste mensen, Er is tot nu toe nog niets tot stand gekomen. Nu moeten we het weer leven in blazen.

+Lees meer...

Er moet deze zomer iets komen, deel deze informatie en zeg de mensen, teken de petitie voor Landsmeer

bij voorbaat dank, wij gaan er nu voor André La Fontaine, stem op Positief Landsmeer

21-03-2018 | Petitie Strand Blijdebreek Landsmeer

Het Parool: Actieritjes voor behoud van Museumtramlijn

Verschillende klassieke trams rijden woensdag een rondje door de stad. Het is een protestactie voor het behoud van de Museumtramlijn.

+Lees meer...

De trams staan op dit moment nog gestald in de remise in de Havenstraat, maar de gemeente (...) Lees verder

In het nieuws:

De vele handtekeningen maakten indruk, zie: [https://heerenveensecourant.nl/2018/03/16/onderzoek-naar-snellere-treinverbinding] .

Positief gesprek GroenLinks/GrienLinks met NS over herstel treinverbinding Zwolle

Mogelijk komt er al veel eerder een oplossing dan in 2021 voor de reizigers die met de trein vanuit Grou-Jirnsum, Akkrum en Wolvega naar Zwolle en verder willen reizen. Dat is de uitkomst van het gesprek dat GroenLinks Heerenveen, GrienLinks, GroenLinks Weststellingwerf en PAL GroenLinks vandaag hielden met de NS, nadat Gerrie Rozema (fractievoorzitter GroenLinks Heerenveen) de door 4210 mensen ondertekende petitie voor herstel van de treinverbinding overhandigde aan NS regiodirecteur Joost van der Bijl..