U, de petitionaris

Nieuws

Stel een kinderminister aan in maart

De petitionaris van de petitie Luister wel naar 3,5 miljoen kinderen; stel een kinderminister aan vraagt u de petitie te ondertekenen:

"Op dit moment vindt de behartiging van de belangen van onze 3,5 miljoen kinderen verspreid over 5 ministeries plaats. Wij pleiten ervoor dat er na de volgende verkiezingen een kinderminister aangesteld wordt die de kinderrechten van alle kinderen t/m 18 jaar naar behoren gaat behartigen en die er ook voor zorgt dat deze kinderrechten nu versneld ingevoerd gaan worden in de kinderopvang, het basisonderwijs als ook in het voortgezet onderwijs. Op: kinderminister.petities.nl kunt u de petitie ondertekenen.

Met vriendelijke en hartelijke groeten,

Paul Heinerman"

Wilt u deze of een andere petitie ook aandacht geven hier?

13-02-2021

Bericht uit Scandinavië, Noorwegen stopt net als Denemarken definitief met AstraZeneca

"Na Denemarken stopt ook Noorwegen definitief met het coronavaccin van farmaceut AstraZeneca. Later wil de regering een besluit nemen over het al of niet opnemen van het Janssen-vaccin in de vaccinatiestrategie van het land, zegt premier Solberg.

+Lees meer...

Dat vaccin was nog niet in gebruik genomen door Noorwegen toen vorige maand werd besloten om het voorlopig niet in te zetten. Een door de regering aangestelde commissie heeft geadviseerd om beide vaccins definitief te schrappen in verband met het risico op zeldzame bijwerkingen.

Noorwegen gebruikt het AstraZeneca-vaccin al niet meer sinds 11 maart. Toen werd het prikken stilgelegd na meldingen van een klein aantal gevaccineerden dat kort na inenting te maken kreeg met de uiterst zeldzame combinatie van trombose en een tekort aan bloedplaatjes.

Op dit moment wordt in het Scandinavische land alleen gebruikgemaakt van de vaccins van Moderna en Pfizer/BioNTech. Een derde van de Noren heeft tot nu toe één prik gehad. Het is de bedoeling dat alle volwassenen in het land uiterlijk eind juli één keer zijn ingeënt.

Waarschijnlijk zullen de vele AstraZeneca-doses die nu overblijven worden doorverkocht aan Europese landen of via het Covax-programma naar armere landen gaan. Verwacht wordt dat er nog wel een voorraad Janssen-vaccins wordt aangelegd, voor noodgevallen. Ook wordt gewerkt aan regelgeving waarmee mensen vrijwillig alsnog een prik met Janssen kunnen krijgen."

Bron NOS

Minister de Jonge overstag? Onder druk van petitie?

"Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zegde in het debat toe te willen bekijken of 60- tot 64-jarigen - die AstraZeneca weigeren - binnenkort tóch in aanmerking komen voor een ander vaccin, bijvoorbeeld het Pfizer-vaccin. De ouderen kunnen daar dan zelf voor kiezen.

+Lees meer...

Daarover wil De Jonge binnen twee weken een besluit nemen."

Bron: AD

Dit is toch een andere minister dan de minister die het gisteren nog had over "prikken wat de pot schaft" en achteraan aansluiten. Wij zijn er in ieder geval blij mee! Dat is te danken aan de massale steun voor deze petitie!

We gaan er nog even mee door! Want dat besluit om 1956-1960 (zo snel mogelijk) een ander vaccin te geven moet er wel komen!

We zijn inmiddels op weg naar de 12.000 handtekeningen. Hanin en haar familie zijn heel blij !

Vanavond hebben we de kaap van 11.000 handtekeningen gepasseerd ! Op weg naar de 12.000 ! Vandaag heb ik gesproken met de oudere zus van Hanin, en zij vertelde dat Hanin en de hele familie heel bij zijn dat het zo goed gaat met de petitie ! Zij danken iedereen die de petitie heeft getekend en gedeeld ! Verder verscheen vandaag een artikel in BN/DeStem over de petitie, en heb ik vanavond (12-5-2021) een live interview gehad in het NPO Radio 5 programma 'Thuis op 5' Dit had meteen effect, ik zag de handtekeningen weer binnenrollen :-) Dank dus allemaal ! Groet, Jan de Groen.

Nog een stukje uit het debat met motie over 60-65

Bijdrage van dhr. Wilders in het debat

"Voorzitter.

+Lees meer...

Ten slotte de vrijwillige vaccinatie van 60-plussers. Ik zei er net al wat over in een interruptiedebatje met mijn collega van D66. Veel mensen mailen ons dat ze niet graag gevaccineerd worden met AstraZeneca, omdat ze dat vaccin niet vertrouwen. Terecht of niet, zo liggen de feiten. Wij hebben er hier belang bij dat zo veel mogelijk mensen vrijwillig worden geprikt. Ik vraag het kabinet dus opnieuw deze mensen, het liefst vanaf volgende week, een ander vaccin aan te bieden, zoals Pfizer of Moderna."

En ook nog de volgende motie:

De heer Wilders (PVV): Een derde motie.

"De Kamer,

gehoord de beraadslaging,

verzoekt de regering om de grote groep mensen die het AstraZenecavaccin niet willen en die nu achteraan in de rij voor de vrijwillige vaccinatie worden geplaatst, vanaf komende week een ander vaccin aan te bieden,

en gaat over tot de orde van de dag.

De voorzitter: Deze motie is voorgesteld door het lid Wilders.

Zij krijgt nr. 1189 (25295)."

Petitie wordt in debat Tweede Kamer genoemd!

Dhr. Eerdmans heeft o.a.

+Lees meer...

het volgende gezegd in zijn bijdrage:

"Dan de vaccins. Die rollen nu eindelijk van de lopende band. Deze week wordt de 7 miljoenste prik gezet. Ooit zei Henry Ford de bekende woorden: de Ford Model T is in elke kleur leverbaar, maar het moet wel zwart zijn. Ik denk dat mensen in de leeftijdsgroep van 60 tot 65 exact dezelfde klantbeleving hebben. Zij kunnen kiezen voor elk vaccin, als het maar AstraZeneca is. Langs verschillende kanalen blijven er signalen komen dat dit vaccin voor sommigen in deze leeftijdscategorie gewoon lastig is. De heer Wilders sprak daar ook al over. Veiligheid bieden betekent ook bijdragen aan het ervaren van een gevoel van veiligheid. Huisartsen maken zich zorgen over de leeftijdsgroep van 60 tot 65. Mijn fractie vraagt opnieuw aandacht voor hen. De petitie tegen AstraZeneca is nu bijna 10.000 keer getekend. We kunnen vaststellen dat duizenden mensen zich alleen al vanwege het gebrek aan keuze gewoonweg niet laten vaccineren. Dat is zorgelijk. Wij vernemen graag van de minister of hij alsnog uitvoering wil geven aan de motie-Wilders/Van Haga in dat verband. Kan de minister toezeggen dat hij mensen mensen van boven de 60 die niet gevaccineerd willen worden met AstraZeneca, toch een andere keuze laat? Voor hun gevoel maakt dat namelijk een wereld van verschil en het draagt ook bij aan een succesvolle voortgang van de vaccinaties."

Het hele verslag vind je hier

BN'ers die zich uitspreken voor keuzevrijheid voor groep 1956-1960

Er zijn ook bekende Nederlanders die zich uitspreken voor keuzevrijheid voor de groep 1956-1960. Bijvoorbeeld Patty Brard.

Overhandiging van de petitie

De actie heeft meer tijd gevergd dan gepland. De politieke perikelen zorgden ervoor dat onze afspraak met de voorzitter van de tweede kamer voor overhandiging werd afgeblazen.

+Lees meer...

Reden voor ons om de petitie onder de aandacht te blijven houden en open te laten voor nog meer support.

Deze week ontvingen we bericht dat we 18 mei de petitie digitaal kunnen overhandigen aan enkele Kamerleden en fungerend voorzitter Fleur Agema (PVV). De aanbieding wordt vanuit een videokamer live in de Tweede Kamer uitgezonden en duurt 15 minuten. Vanuit de VYN krijgen wij 5 minuten de tijd om onze stelling te beargumenteren. Inmiddels is de openstelling van yogastudio's op handen, mogelijk vanaf 19 mei maar ook daarna is het nog steeds van belang dat de visie in Den Haag op yoga verandert.

Vanuit de VYN bedanken wij alle ondertekenaars voor hun bezielende steun. Uiteraard kijken we uit naar de reactie van de Kamerleden op onze petitie.

Namens het VYN Bestuur, Gerreke van den Bosch voorzitter

12-05-2021 | Petitie Haal yoga uit de lockdown

Ook meepraten op onze Facebookgroep? Je bent welkom!

Je vindt onze groep hier

Iedereen welkom! .