You, the petitioner

Updates

Onderzoek: zo onderteken je een petitie

De enorme berg gegevens die sinds 2005 op Petities.nl staat is geanalyseerd door de data-onderzoekers van Brandpunt. Zoveel petities, maar welke hebben een antwoord gekregen? Dit is de uitkomst van het onderzoek:

  • lokale onderwerpen
  • inititiatiefnemer doet het niet alleen
  • iets behouden eerder dan tegenhouden
  • specifieke ontvanger

Wat niet uit de data blijkt, maar wat wij als extra verklaring kunnen meegeven, is dat sommige gemeenten zelf een 'petitieloket' hebben op Petities.nl. Let vooral op het aantal petities in een loket. Dat is de beste garantie voor een antwoord op een petitie (en een goede ontvangst).

Heeft uw gemeente geen (intensief gebruikt) petitieloket, vraag de griffier van de gemeenteraad erom.

Overigens zijn er genoeg uitzonderingen op bovenstaande regels. Af en toe zijn er zelfs individuen die met een kleine petitie in hun eentje naar de Tweede Kamer zijn gegaan en een verschil hebben kunnen maken. Het is niet moeilijk, maar je moet het durven en je moet volhouden (en uitzoeken wat er kan). Zie ook het Handboek Petities met tips.

2018-05-18

Wat voor invloed heeft deze beslissing op jouw?

Doormiddel van een enquete willen wij graag uitvinden wat voor invloed deze beslissing op jouw zou hebben? Iedereen mag deze invullen, deel uw mening alstublieft. Jullie verhalen hebben we nodig!

https://saxion.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_dmWLakkggmH7Qdn

.

Meer dan 200 duizend redenen om de petitie te tekenen.

Een op de vier jongeren heeft een chronische aandoening. Helaas wordt endometriose niet in de lijst vermeld.

+Read more...

Stel dat de helft van deze groep, 1,3 miljoen, jongeren meiden zijn en dat dan volgens de statistieken 10% tot 12.5% van die groep meiden endometriose zou kunnen/moeten hebben, dan komen we uit op 81.250 meiden. Een zeer grote groep die met een chronische aandoening rondloopt en met zeer grote waarschijnlijkheid niet een van het bestaan af weet. Gaan we uit van 1 op de 3 meiden die menstruatiepijn/klachten heeft dan is het aantal vele malen hoger, zo rond de 214.000 meiden. Velen denken dat deze klachten erbij horen en niets is minder waar. Redenen genoeg om educatie over menstruatie welzijn in te voeren.

Second petition

There is a second petition about this subject. Please make sure to sign that one as well.

+Read more...

Together we can make a stand against this 'preacher''.

https://petities.nl/petitions/geen-haatprediken-van-steven-anderson-in-nederland?locale=nl

Thanks in advance!

Interview op Radio Utrecht

Donderdag ochtend 25 april heeft Radio Utrecht een uitzending gewijd aan de petitie en de bezuinigingen. Met wethouder Boonzaaier is kort gesproken over de bezuinigingen.

+Read more...

Donderdag na 17:00 uur is een korte uitzending geweest op RTV Utrecht over dit Item.

Meer uitleg over salderen

Wie thuis zonnepanelen heeft, ziet op een zonnige dag de kWh meter in de meterkast terug lopen. s'Avonds loopt de meter weer de goed kant op, en dan verbruik je eigenlijk de stroom van de zon van die dag, dat is salderen. De regering wil dit echter afschaffen.

+Read more...

Ze gunt ons burgers dat voordeel niet. Met deze petitie vragen we de Tweede Kamer, dat salderen te behouden, en uit te breiden naar kavels windpark en zonneweide

Met salderen is het elektriciteitsnet een grote accu. Voor de stroom die we er in stoppen, hoeven centrales geen brandstof te stoken, die gebruiken ze alsnog als we thuis de gesaldeerde stroom alsnog gebruiken. Dit kan ook met een kavel windpark of zonneweide. Omdat windmolens en zonnepanelen automatisch werken, heb je als eigenaar, de zelf opgewekte stroom voor de kostprijs.

Meer op dit blog

Gemeente Westland zorgt voor onnodige vertraging.

De gemeente Westland geeft te kennen geen toekomst te zien in het concept wat de herbouw van de Poelmolen betreft. Middels een korte afwijzing gebaseerd op eerste verkenning constateren we dat deze door deskundige evenals de stichting eenvoudig weerlegt kunnen worden en daarmee de tweede handreiking richting de gemeente Westland op papier zal worden gezet.

Initiatiefnemers moeten blijkbaar alle registers opentrekken om het Westlandse college te overtuigen, de aangedragen knelpunten doet menig wenkbrauwen fronzen, Westland "voor elkaar met elkaar" is toch het credo? We gooien de handdoek niet in de ring , geven de moed niet op en doen gezond beroep op de gemeente met stichting de Poelmolen aan tafel te gaan om het plan verder uit te werken.

Brief van College van B&W aan de gemeenteraad

Het College van Burgemeester en Wethouders van een gemeente Rotterdam heeft in onderstaande brief een toelichting aan de gemeenteraad gegeven over de inhoud en procedure van het haalbaarheidsonderzoek en eventueel vervolg. In het haalbaarheidsonderzoek lijkt vooral de nadruk op de financiële haalbaarheid te liggen.

+Read more...

Daarnaast is het opvallend aan wat voor compenserende maatregelen gedacht wordt voor aspecten die er nu reeds zijn, zoals groen, verbinding tussen Parkhaven en Park, etc.

Meer lezen? https://rotterdam.notubiz.nl/document/7538125/1/s19bb014319942790_tds

2019-04-24 | Petition Geen woonwijk rondom Euromastpark

24 april 2019 Volkskrant Hoe slecht is de megastal eigenlijk ?

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/hoe-slecht-is-de-megastal-echt~badc5b8b/

In de film Het Systeem https://vimeo.com/18306343 ( 2009 ) helder en wel de voor en nadelen van de vee-industrie. In dit artikel spreekt men over voordelen.

+Read more...

Voordelen voor wie ? Juist de boer! ''Volgens deskundige '' ( geen namen ) zouden de ruimtes voor de dieren in megastallen groter zijn. Vreemd dat de foto, in het artikel , van de stal het omgekeerde laat zien. Je ziet dan dat varkens tussen ijzeren stangen vastzitten. Logischerwijze spreekt men dan van ''geen ruimte''. De volgende vraag doemt dan op ; wat is er mis met de journalistiek ? Zien ze het niet ? Is dat niet juist hun vak ; om te bespeuren dat het geen de geïnterviewde zegt klopt of niet klopt? Megastallen hebben grotere luchtwassers dat is goed voor buiten de stal zo staat er in het artikel. Maar of het goed is voor de dieren zelf ? Naast de kans op ziektes ? Hoe groter een stal hoe groter de bom die ontploft hoe groter de streek die plat ligt ( q-koorts ) Bent u wel eens bij een megastal geweest ? Een onnoemelijke geur doemt op ondanks de luchtwassers. Het is dus nog even wachten voordat de journalist niet alles klakkeloos van lobby groep LTO overneemt maar zelf gaat onderzoeken. We wachten nu ongeveer 10 jaar. Enkele inzichten uit de film worden nu pas door deskundige gezegd.