U, de petitionaris

Nieuwtjes

De indiendatum voor alle petities is nu verlengd tot in 2016

Petities op deze site krijgen automatisch een datum mee waarop ze ingediend dienen te worden. Dat stond in de oude website eindeloos open na het verstrijken van de datum, maar petities zullen vanaf nu automatisch dicht gaan op de indiendatum en overhandigd worden. Maar veel petities hebben een datum in het verleden. Die geven we nu allemaal tot in 2016. De petitionaris kan dit natuurlijk aanpassen.

Petitionarissen krijgen bij het naderen van de indiendatum een waarschuwing om de datum aan te passen, dat kan in principe eindeloos. Sommige petities op deze site lopen al sinds 2009!

Maar petities waar geen leven meer in zit gaan nu uiteindelijk wel (automatisch) dicht.

29-12-2015

Eerder toegevoegd

Brief aan koning en koningin

Omdat de verbazing en verwondering zo groot zijn, hebben we ook het koninklijk paar een brief geschreven. Misschien kunnen zij ons ook helpen om dat restantje weg te poetsen van die ouderwetse wet.

+Lees meer...

Want het is toch aan niemand in Nederland uit te leggen waarom oudere moorden en moorden op een van de BES-eilanden wel verjaren en recente moorden in Nederland niet. Zodra we een reactie terug krijgen uit het paleis, melden we het. Blijf intussen die petitie tekenen en delen! Delen delen en nog eens delen zodat straks iedereen ervan weet.

30-03-2017 | Petitie Geen enkele moord mag verjaren

Raad van State ontvangt twee beroepschriften over voorgenomen windpark bij Ossendrecht

Als vervolg op de petitie "beperk windturbines Ossendrecht" is er in maart 2017 door inwoners van Ossendrecht een beroepschrift ingediend bij de Raad van State. Er worden kanttekeningen gemaakt bij het door de gemeenteraad goedgekeurde bestemmingsplan.

+Lees meer...

Het is nog niet bekend wanneer het beroepschrift zal worden behandeld.

Ook Natuurvereniging Namiro is naar de Raad van State gestapt om de komst van het windpark Kabeljauwbeek bij Ossendrecht tegen te houden.

De Woensdrechtse Bode schrijft er het volgende over: “We zijn niet tegen windenergie als alternatieve energie, maar vinden de maximale toegestane tiphoogte van 183 veel te hoog”, verklaart voorzitter Jim de Blank.

Namiro maakte al eerder bezwaar tegen de komst van de vijf windmolens, die komen langs de Kabeljauwbeek op de grens tussen Ossendrecht en het Schelde-Rijnkanaal. Volgens het bestemmingsplan krijgt Eneco als ontwikkelaar de mogelijkheid om turbines te plaatsen die tot een hoogte van 183 zullen reiken.

Een woordvoerder van Eneco bevestigde in 2014 al dat het energiebedrijf een type turbine met een tiphoogte van 179 in overweging heeft. Die hoogte reikt voor Namiro veel te ver.

“We zouden vijf Euromasten in onze achtertuin krijgen. Niets in de omgeving is zo hoog als deze windturbines. De koeltorens van Doel zijn tien meter lager, maar staan twintig kilometer verderop. De affakkelinstallatie van BASF is ‘slechts’ 120 meter hoog en staat honderden meters naar achter. Beide domineren nu al de hele omgeving”, vindt De Blank.

Suggestie

Namiro deed de gemeente daarom eerder al de suggestie om een hoogte van maximaal 140 meter op te nemen. Dat komt overeen met de hoogte van de bestaande windmolens in het Antwerpse havengebied en in de Anna-Mariapolder. “De opbrengsten van een molen met een tiphoogte van 140 meter is nagenoeg gelijk aan die van 183 meter”, aldus De Blank.

De gemeenteraad ging daarin echter niet mee en heeft de hoogte op 183 meter laten staan. Omdat de gemeente en Namiro ook verschillen over de toepassing van de Flora- en Faunawet en het feit dat het bestemmingsplan niet overeenkomt met de Verordening Ruimte van de provincie stapt Namiro opnieuw naar de Raad van State.

Tweede beroep

Het is voor de natuurvereniging al het tweede beroep bij de Raad van State in twee jaar tijd. In 2015 lukte het Namiro nog om een streep door de plannen te krijgen, omdat de Kabeljauwbeek niet als zoeklocatie voor windenergie was aangemerkt in de Verordening Ruimte. De provincie liet daarom afgelopen zomer weten haar Verordening te willen aanpassen, waardoor Eneco de plannen toch wil doorzetten.

30-03-2017 | Petitie Beperk windturbines Ossendrecht

Moord verjaart nu nog steeds na 18 jaar op Nederlandse eilanden

Na 18 jaar verjaart een moord die gepleegd is op de BES-eilanden Bonaire, Sint Eustatius of Saba. Mag je dan concluderen dat mensenlevens daar minder belangrijk zijn dan hier? Net als de levens van mensen hier die voor 1988 vermoord zijn? Dat zal natuurlijk niet de bedoeling zijn, maar daar lijkt het nu wel op als je naar de wet kijkt.

+Lees meer...

Teken en deel daarom onze petitie als jij ook niet snapt waarom er binnen 1 land zo'n verschillen zijn

30-03-2017 | Petitie Geen enkele moord mag verjaren

We zijn er bijna!

Op dit moment zijn er ruim 39.000 handtekeningen verzameld voor deze petitie. Zoals u weet moet er minstens 40.000 GELDIGE handtekeningen zijn om de petitie met succes aan te bieden bij de Commissie Burgerinitiatief Zaken van de Tweede Kamer.

+Lees meer...

Om de 40.000 grens te waarborgen zijn er extra handtekeningen nodig. Daarom stel ik minimaal +/- 45.000 handtekeningen als doel voordat de petitie aangeboden wordt. Meer nieuws volgt z.s.m.

Aanbieding handtekeningen 6 april

We bieden de handtekeningen aan op 6 april om 19:20 uur in het Oude Stadhuis aan wethouder Lot van Hooijdonk. Zij is als wethouder verantwoordelijk voor verkeer en mobiliteit.

+Lees meer...

Alle ondertekenaars zijn welkom!

Ook zal een delegatie uit de gemeenteraad in de Laan van Chartroise komen kijken naar de verkeerssituatie. Hiervoor is nog geen datum afgesproken

Oproep aan het nieuwe kabinet

Beste wadliefhebber,

Bedankt voor het ondertekenen van onze petitie “Waddenzee Werelderfgoed moet beter”! Uiteindelijk hebben 1682 mensen de petitie ondertekend. Ook Het Groninger Landschap, It Fryske Gea, Landschap Noord-Holland, Natuurmonumenten en Stichting Wad steunen onze oproep voor een beter Waddenzee Werelderfgoed.

+Lees meer...

We hebben onze oproep aan het nieuwe kabinet om:

  • ervoor te zorgen dat er één beheerder komt voor de Waddenzee;
  • ervoor te zorgen dat die beheerder zich gaat richten op de verbetering van de natuur en behouden van het open landschap van Werelderfgoed Waddenzee;
  • te borgen dat deze beheerder hart voor het wad, kennis van zaken en voldoende middelen heeft én kan rekenen op draagvlak in het gebied;
  • schadelijke activiteiten zoals boren naar en winnen van gas in het waddengebied te verbieden.

onder de aandacht van de onderhandelaars gebracht. Zo hebben we Tweede Kamerleden een mailing gestuurd met de oproep om ons te helpen deze punten te realiseren. De komende tijd blijven we natuurlijk proberen deze boodschap over te brengen. Zo worden de Kamerleden ook uitgenodigd voor een tocht op de Waddenzee, zodat ze zelf kunnen zien wat een prachtig en uniek natuurgebied de Waddenzee is. Ook andere mensen die kunnen helpen bij het realiseren van een beter beheer van de Waddenzee worden benaderd. Want Waddenzee Werelderfgoed moet beter!

Volg ons

Mooie resultaten, nietwaar? Maar we zijn er nog niet. Hoe zou je het vinden om je betrokkenheid een structureel karakter te geven? Als lid? Dat kan via https://waddenvereniging.nl/petities/wordlid

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en lees over onze vervolgstappen. Aanmelden kan via https://waddenvereniging.nl/nieuwsbrief/aanmelden/

Met vriendelijke groet,

Waddenvereniging

Morgen in het AD

Vanmiddag ben ik gebeld door het AD, er komt morgen een stuk in de krant! .

+Lees meer...

Vanmiddag ben ik gebeld door het AD, er komt morgen een stuk in de krant!

Belangrijke brief verstuurd....

Namens de families van Hans en Piet hebben we een belangrijke brief de deur uit gedaan. Om wat voor brief het gaat, zullen we later deze week bekend maken.

+Lees meer...

Deel in de tussentijd volop de petitie met vrienden en familie. Want een dubbele moord mag gewoon niet verjaren! Het zal je kind maar zijn....

28-03-2017 | Petitie Geen enkele moord mag verjaren