U, de petitionaris

Updates

Ondertekenmogelijkheid verlengd

Het bestuur heeft besloten om de petitie langer open te houden. Morgen wordt een tussenstand aan de gemeente aangeboden.

Namens de gehele stichting willen we u allen alvast hartelijk danken voor de grote steun! Blijf de petitie delen; er zijn al te weinig sterrenwachten in het Noorden.

+Lees meer...

Laten we in ieder geval proberen de onze functioneel te houden!

Petitie overhandigen

De Petitie zal vrijdag 28 januari worden overhandigd aan minister Rob Jetten.

Reactie Ministerie van Economisch Zaken & Klimaat

Dank voor het onder de aandacht brengen van uw petitie.

Ik wil benadrukken het vervelend te vinden dat de energierekening van huishoudens aangesloten op een warmtenet in veel gevallen fors stijgen, net als de energierekening van huishoudens die met gas stoken. De maximumtarieven voor warmte zijn op dit moment nog gekoppeld aan de gasprijs.

+Lees meer...

Het kabinet en specifiek Minister Jetten vindt deze koppeling in toenemende mate onwenselijk en werkt aan een wijziging van de Warmtewet, daarmee worden de maximumtarieven losgekoppeld van de gasprijzen, maar gekoppeld aan de daadwerkelijke kosten van de warmte.

Minister Jetten is zeer betrokken bij dit onderwerp en zal snelheid maken met de loskoppeling van de warmtetarieven van de gasprijzen.

Resultaat!

Het begint lekker te lopen! Binnenkort is er een gesprek met de gemeentesecretaris. En a.s.

+Lees meer...

vrijdag een interview met de Tubantia. Houd dus de krant in de gaten, dan kun je meer lezen. De website www.ervaringsdeskundigenhandicapborne.nl is onder constructie. Zodra deze online is, informeer ik jullie weer. Dank je wel, en herinner je vrienden/familie nog een keer aan de petitie

Aanbieding petitie aan provincie Gelderland

Op 19 januari hebben wij het resultaat van de petitie aangeboden aan de provincie. Naast deze petitie hebben we ook de meer dan 1500 handtekeningen van de handtekeningenactie op het Rozendaalse Veld zelf aangeboden.

+Lees meer...

Na het aanbieden heeft Theo Kooijmans ingesproken bij de vergadering van Provinciale Staten van Gelderland. Heel veel dank voor het ondertekenen van deze petitie en de hartverwarmende steun die wij van u mochten ontvangen. Voor een verslag van de aanbieding en de inspraak zie de website links hieronder (in het vakje details).

Een vliegende start!

Binnen 24 uur al meer dan 150 keer ondertekend, dat is een veelbelovende start. Deel svp de petitie of ons Facebook bericht met vrienden en kennissen uit Landgraaf, zodat we het signaal zo krachtig mogelijk kunnen uitdragen! Dank voor uw steun - groeten Lucas Baggerman (VVD Landgraaf).

Delen wordt gewaardeerd!

Beste ondertekenaar, Dank voor het ondertekenen van de petitie! Ook jij wilt het mooie van Ede behouden....

Daarom: deel deze petitie in je netwerk. Via WhatsApp, Twitter, LinkedIn....

+Lees meer...

Samen bereiken we meer.

Alvast bedankt!

donderdag 3 februari petitie aanbieden Burgemeester Apeldoorn

Op donderdag 3 februari gaan we de petitie overhandigen aan de Burgemeester van Apeldoorn. U kunt nog tot vrijdag 28 januari uw handtekening geven onder deze petitie.

+Lees meer...

Nogmaals bedankt voor alle steun!

Actie Hart voor het Twiske in Landsmeer

Vorige zomer voerde Hart voor het Twiske actie in Oostzaan. Ze haalde 6000 handtekeningen op.

+Lees meer...

Nu richt ze haar pijlen op Landsmeer. Vanaf zaterdag 29 januari wordt in Landsmeer huis aan huis geflyerd. Geen festivals en overnachtingen in Natura2000-gebied het Twiske, luidt de tekst van de petitie.

Het Twiske ligt op het grondgebied van Landsmeer en Oostzaan. Beide gemeentes willen festivals verankeren in hun nieuwe Omgevingsvisies (vroeger bestemmingsplan geheten). Oostzaan wil ook overnachtingen toestaan, in de vorm van een vakantiepark bij de Stootersplas met 25 ‘ecolodges’ van 4 x 12 meter.

In de huidige bestemmingsplannen van Landsmeer en Oostzaan zijn festivals en overnachtingen NIET toegestaan. Want het Twiske valt onder strenge Europese natuurbeschermingsregels. Sinds 2013 heeft het Twiske de Natura2000-status. Je mag hier niets doen dat de natuur kan schaden.

Daarom is Hart voor het Twiske tegen het verankeren van festivals en overnachtingen in de Omgevingsvisies van Landsmeer en Oostzaan. ‘’Als dat eenmaal mag, is het hek van de dam. Dan wordt het Twiske overspoeld door festivalgangers en toeristen, naast de nu al 1,6 miljoen bezoekers per jaar! Massale festivals met 50.000 bezoekers en bungalows kunnen hier niet. Ook Welcome to the Future niet,’’ aldus José Berkhof, secretaris van Hart voor het Twiske.