U, de petitionaris
Copy of word 2

Zie af van overheidsbemoeienis bij religieuze instellingen

9.405 ondertekeningen

De minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs bereidt wetgeving voor, waarmee hij zich op ongrondwettelijke wijze kan bemoeien met informeel onderwijs. Vooral moskeeën en andere religieuze organisaties zullen hieronder lijden. Daliel roept het ministerie van OCW op, hier van af te zien.

Petitie

Wij

bezorgde burgers die hun grondwettelijke godsdienstvrijheid hoog in het vaandel hebben

 

constateren dat:

  • het voornemen van de minister (voor Primair en Voortgezet Onderwijs), om overheidsbemoeienis bij informele onderwijsinstellingen mogelijk te maken,
  • dat dit een ernstige aanval is op de grondwettelijke vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst en levensovertuiging, vrijheid van onderwijs, vrijheid van vereniging én op het recht op gelijke behandeling (voor met name islamitische Nederlanders)

 

en verzoeken

hier volledig van af te zien en om de belijdende Nederlandse moslims niet meer te wantrouwen als zijnde gevaarlijke probleemburgers, die door 'liberalen' in het gareel zou moeten worden gehouden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
19-02-2023 
Petitionaris:
Kasım Tekin 
Organisatie:
Daliel 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen