U, de petitionaris
Rspl025

Woonzorg - zie af van huurverhoging

737 ondertekeningen

Nu de sociale en economische omstandigheden in Nederland grondig zijn veranderd ten gevolge van het Coronavirus dringen ondertekenaars van deze petitie met kracht bij de Raad van Bestuur van Woonzorg Nederland er op aan om de voorgenomen jaarlijkse huurprijs-aanpassingen niét door te laten gaan.

Petitie

Wij

Alle bewoners van een huurwoning, in de sociale - en de vrije sector, van Woonzorg Nederland.

 

constateren

Dat de bewoners van de woningen van Woonzorg door de medische en economische crisis ten gevolge van Corona dubbel hard zullen worden getroffen. Hun pensioen is al meer dan 10 jaar niet geïndexeerd en worden dubbel getroffen door een dreigende korting op hun pensioen. Daarom vragen de ondertekenaars Woonzorg om dit jaar af te zien van de jaarlijkse huurverhoging en voor 1 keer hun ruime reserves aan te spreken. Die zijn groot genoeg.

 

en verzoeken

Woonzorg Nederland in verband met de coronacrisis en de gevolgen daarvan af te zien van de jaarlijkse huurverhoging per 1 juli 2020!

Het antwoord

Petitie gesloten!

Vanaf vandaag, 27 april 2020, is de petitie gesloten. Handtekeningen die nu nog worden geplaatst tellen helaas niet meer mee.

Wij gaan nu de digitale handtekeningen en de honderden papieren handtekeningen verzamelen en zullen alles nog deze week aan de Raad van Bestuur aanbieden. In totaal zullen wij waarschijnlijk op circa 1800 handtekeningen uitkomen. Bedankt voor uw steun!

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
woningcorporatie 
Petitieloket:
Einddatum:
26-04-2020 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Ernst Leupen 
Organisatie:
Bewoners De Componist Den Haag 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

HET VERZOEK IS AFGEWEZEN

Vandaag, 11 juni 2020, ontvingen wij na 6 weken en 1 rappel, het antwoord van de voorzitter van de Raad van Bestuur van Woonzorg Nederland. Ons verzoek om af te zien van de huurverhoging per 1 juli 2020, is kort en bondig afgewezen. Het is opvallend dat Woonzorg zich in hun antwoord "met name zorgen maakt over de fysieke kwetsbaarheid van veel van haar huurders en de gevolgen van sociale isolatie en eenzaamheid". Volgens Woonzorg "heeft het merendeel van haar huurders een relatief stabiel inkomen". Daarbij volkomen voorbijgaand aan bijvoorbeeld het feit dat de pensioenen al meer dan 10 jaar niet meer zijn geïndexeerd en een nieuwe aanzienlijke korting op de pensioenen dreigt.

+Lees meer...

De gepensioneerden hebben in de afgelopen tien jaren ruim 20% aan indexatie gemist hetgeen op geen enkele manier door de regeringen is gecompenseerd. Verder wijst van Boven opnieuw op het feit dat er meerdere maatwerkoplossingen mogelijk zijn wanneer huurders in financiële problemen raken.

Al met al een zeer teleurstellende maar verwachte reactie die nog schrijnender wordt als men zich realiseert dat gisteren, 10 juni, in de 1e Kamer opnieuw een motie is aangenomen waarin minister Ollongren wordt opgeroepen de huren per 1 juli 2020 te bevriezen.

Wilt u het hele antwoord op ons verzoek ontvangen zend dan een verzoek aan redactie@bcdecomponist.nl onder vermelding van "Brief Woonzorg". Wij zullen u dan een kopie van de brief sturen. Allen bedankt voor uw warme steun bij deze petitie. Over twee weken zullen wij de petitie sluiten.

11-06-2020

NOG GEEN REACTIE VAN WOONZORG

Alhoewel het inmiddels al ruim een maand geleden is dat de petitie per post werd aangeboden aan Woonzorg is er tot op heden, 6 juni 2020, nog geen enkele reactie van hen ontvangen. Niet eens een ontvangstbevestiging ! Daarom is er op 3 juni jl.

+Lees meer...

een rappel aan de voorzitter van de Raad van Bestuur verstuurd met het dringende verzoek nu zo snel mogelijk te reageren.

Wij houden u op de hoogte.

05-06-2020

Petitie gesloten!

Vanaf vandaag, 27 april 2020, is de petitie gesloten. Handtekeningen die nu nog worden geplaatst tellen helaas niet meer mee.

Wij gaan nu de digitale handtekeningen en de honderden papieren handtekeningen verzamelen en zullen alles nog deze week aan de Raad van Bestuur aanbieden. In totaal zullen wij waarschijnlijk op circa 1800 handtekeningen uitkomen. Bedankt voor uw steun!.

27-04-2020