U, de petitionaris
Img 20170309 wa0005

Wijs buurtpreventieteams aan als inspecteur

7 ondertekeningen

Bij buurtpreventieteams komen regelmatig meldingen binnen over afvaldumpingen en (buren)gerucht. Op dit moment kan er weinig met hun observaties gedaan worden; Opsporingsambtenaren moeten zelf strafbaarheden waarnemen. De burgemeester heeft echter de bevoegdheid inspecteurs aan te wijzen.

Petitie

Wij

van bewonersvereniging Zandpoort, buurtpreventieteam Olympiakwartier-West en aansluitende partijen.

 

constateren dat:

  • Dat het politiebestel ondercapaciteit ervaart en daardoor moet prioriteren.
  • In de praktijk leidt dit ertoe dat opsporingsambtenaren in enkele gevallen achter feiten aanlopen nadat buurtpreventieleden hun observaties delen via het algemene politienummer.
  • Wij observeren dat buurtpreventieleden nu vooral een verzoenende rol in de wijk vervullen en weinig handvaten hebben om daadwerkelijk effectief toezicht te kunnen houden.

 

en verzoeken

het draagvlak en gewenste randvoorwaarden in kaart te brengen om buurtpreventieteamleden aan te wijzen als inspecteur of toezichthouder op basis van art. 5:11 van de Awb (of 'n andere wet/grondslag), belast met het toezicht op de meest voorkomende overlastvormen op wijkniveau (afvaldumpingen, burengerucht, etc). Dit om observaties van buurtpreventies juridische bewijskracht te schenken en de opsporing van strafbare feiten te vergemakkelijken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Almere 
Petitieloket:
Einddatum:
13-06-2021 
Petitionaris:
Danny Hopman 
Organisatie:
Bewonersvereniging Zandpoort 

Geschiedenis

Ondertekeningen