U, de petitionaris
20212777 sgv mvk logo def

Wij willen een Minister van Kinderen (kinderpetitie)

21 ondertekeningen

De meeste kinderen in Nederland zijn gelukkig. Maar er zijn ook veel kinderen met wie het niet goed gaat. Bijvoorbeeld door armoede, kindermishandeling of lange wachtlijsten voor psychische hulp. Dat is in strijd met kinderrechtenverdrag. Daarom willen wij een Minister van Kinderen, die dit aanpakt!

Kinderen: teken met je voornaam (en je leeftijd)

Er is een aparte volwassenenversie

Petitie

Wij

Kinderen van alle leeftijden en elke afkomst, uit heel Nederland

 

constateren

Dat:

  • in het Kinderrechtenverdrag staat dat bij alle regels en beslissingen die genomen worden over kinderen, het belang van het kind voorop moet staan
  • Kinderrechten voor alle kinderen gelden
  • Kinderen recht hebben om mee te praten over zaken die hen aangaan
  • We kinderrechten overtreden als we grote problemen als armoede, kindermishandeling en wachtlijsten voor hulp laten bestaan
  • Het al jaren niet lukt om deze problemen op te lossen.

 

en verzoeken

om een Minister van Kinderen aan te stellen, die ervoor zorgt dat de regering zich houdt aan het kinderrechtenverdrag, bij alle beslissingen die ze neemt en alle regels die ze maakt. Die er ook voor zorgt dat kinderen mogen meedenken en meepraten over thema's die hen aangaan, zoals klimaat, onderwijs en jeugdzorg. De Minister van Kinderen zorgt daarmee niet alleen goed voor alle kinderen, maar ook voor de toekomst van iedereen in Nederland.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
(in)formateur 
Petitieloket:
Einddatum:
20-07-2021 
Petitionaris:
Cees Hoefnagels 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen