You, the petitioner
20212777 sgv mvk logo def

Wij willen een Minister van Kinderen (kinderpetitie)

21 signatures

De meeste kinderen in Nederland zijn gelukkig. Maar er zijn ook veel kinderen met wie het niet goed gaat. Bijvoorbeeld door armoede, kindermishandeling of lange wachtlijsten voor psychische hulp. Dat is in strijd met kinderrechtenverdrag. Daarom willen wij een Minister van Kinderen, die dit aanpakt!

Kinderen: teken met je voornaam (en je leeftijd)

Er is een aparte volwassenenversie

Petition

We

Kinderen van alle leeftijden en elke afkomst, uit heel Nederland

 

observe

Dat:

  • in het Kinderrechtenverdrag staat dat bij alle regels en beslissingen die genomen worden over kinderen, het belang van het kind voorop moet staan
  • Kinderrechten voor alle kinderen gelden
  • Kinderen recht hebben om mee te praten over zaken die hen aangaan
  • We kinderrechten overtreden als we grote problemen als armoede, kindermishandeling en wachtlijsten voor hulp laten bestaan
  • Het al jaren niet lukt om deze problemen op te lossen.

 

and request

om een Minister van Kinderen aan te stellen, die ervoor zorgt dat de regering zich houdt aan het kinderrechtenverdrag, bij alle beslissingen die ze neemt en alle regels die ze maakt. Die er ook voor zorgt dat kinderen mogen meedenken en meepraten over thema's die hen aangaan, zoals klimaat, onderwijs en jeugdzorg. De Minister van Kinderen zorgt daarmee niet alleen goed voor alle kinderen, maar ook voor de toekomst van iedereen in Nederland.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
(in)formateur 
Petition desk:
Closing date:
2021-07-20 
Lead petitioner:
Cees Hoefnagels 
Website:

History

Signatures