U, de petitionaris
Afb petities

Weg met de verkeersdrempels, de maat is vol

113 ondertekeningen

Weg met de verkeersdrempels

Petitie

Wij

Verkeersdeelnemers

 

constateren dat:

  • Verkeersdrempels brengen enorme schade toe aan onze rug. Is dit de oorzaak dat ons land de meeste patiĆ«nten met rugklachten heeft?

  • Het remmen en optrekken bij een drempel zorgt voor extra brandstofverbruik en dus voor meer uitlaatgassen een van de belangrijkste oorzaken toename luchtvervuiling.

  • In Duitsland zijn nergens verkeersdrempels. Een verademing. Zijn ook niet nodig de automobilisten houden zich hier aan de verkeersregels. Een voortvloeisel van het Puntenrijbewijs bij iedere overtreding volgt er een strafpunt. Duitse verkeerszondaars zijn al na acht strafpunten hun rijbewijs kwijt. Dat is nog eens andere koek. Dit systeem geeft veel rendement: 98% van automobilisten houdt zich hierdoor aan de verkeersregels.

  • Los nog van de gigantische kosten voor aanleg en onderhoud van verkeersdrempels gaan er jaarlijks vele miljarden verloren door schade en extra slijtage op fusees, rubbers, schokbrekers en ophanging. Met als gevolg dat in Nederland de apk-keuring ieder jaar weer noodzakelijk en verplicht is gesteld. In landen zonder verkeersdrempels zoals Duitsland is dat om de twee jaar.

 

en verzoeken

Weg met de verkeersdrempels! De maat is vol.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
02-11-2018 
Petitionaris:
Ouwe Taaie 
Organisatie:
OuweTaaie 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen