You, the petitioner
Afb petities

Weg met de verkeersdrempels, de maat is vol

113 signatures

Weg met de verkeersdrempels

Petition

We

Verkeersdeelnemers

 

observe

  • Verkeersdrempels brengen enorme schade toe aan onze rug. Is dit de oorzaak dat ons land de meeste patiënten met rugklachten heeft?

  • Het remmen en optrekken bij een drempel zorgt voor extra brandstofverbruik en dus voor meer uitlaatgassen een van de belangrijkste oorzaken toename luchtvervuiling.

  • In Duitsland zijn nergens verkeersdrempels. Een verademing. Zijn ook niet nodig de automobilisten houden zich hier aan de verkeersregels. Een voortvloeisel van het Puntenrijbewijs bij iedere overtreding volgt er een strafpunt. Duitse verkeerszondaars zijn al na acht strafpunten hun rijbewijs kwijt. Dat is nog eens andere koek. Dit systeem geeft veel rendement: 98% van automobilisten houdt zich hierdoor aan de verkeersregels.

  • Los nog van de gigantische kosten voor aanleg en onderhoud van verkeersdrempels gaan er jaarlijks vele miljarden verloren door schade en extra slijtage op fusees, rubbers, schokbrekers en ophanging. Met als gevolg dat in Nederland de apk-keuring ieder jaar weer noodzakelijk en verplicht is gesteld. In landen zonder verkeersdrempels zoals Duitsland is dat om de twee jaar.

 

and request

Weg met de verkeersdrempels! De maat is vol.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2018-11-02 
Lead petitioner:
Ouwe Taaie 
Organisation:
OuweTaaie 
Website:

History

Signatures