U, de petitionaris
Vuurwerk hou rekening met de dieren %281%29

Vuurwerkvrije zones in Zutphen

901 ondertekeningen

In veel gemeentes zijn vuurwerkvrije zones aangewezen. Rond verzorgingshuizen, ziekenhuizen, parken, kinderboerderijen en in buurten waar inwoners dit wensen. Dit willen wij ook in Zutphen!

Petitie

Wij

inwoners van de gemeente Zutphen

 

constateren

  • dat de gemeente Zutphen geen noodzaak ziet om tijdens de jaarwisseling vuurwerkvrije zones aan te wijzen.
  • Dit terwijl vuurwerk ieder jaar voor veel overlast zorgt, stress bij mensen en dieren oplevert, de lucht vervuilt en plastic en ander afval in het milieu brengt.
  • Politie, brandweer en artsen pleiten al jaren voor terugbrengen van de mogelijkheden om consumentenvuurwerk af te steken.

 

en verzoeken

om met spoed voor de jaarwisseling vuurwerkvrije zones aan te wijzen in Zutphen, in ieder geval in alle parken en groenzones en de omgeving van verzorgings- en ziekenhuizen en de kinderboerderij.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Zutphen 
Petitieloket:
Einddatum:
12-03-2020 
Petitionaris:
Elze Boshart 
Organisatie:
Stop vuurwerkoverlast Zutphen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Burgemeester spreekt zich uit: eind aan vuurwerkoverlast

Burgemeester Annemieke Vermeulen heeft zich samen met collega's uit omringende gemeenten uitgesproken: het afsteken van vuurwerk is uit de hand gelopen en daar moet een einde aan komen. Wij zullen de handtekeningen binnenkort aan de gemeente gaan overhandigen.

+Lees meer...

Veel dank aan iedereen die de petitie heeft gesteund!

06-01-2020

We naderen de duizend handtekeningen!

De ontploffingen om ons heen worden zwaarder en intensiever, een dag voor Oud & Nieuw. Zojuist werd ik hartelijk uitgelachen toen ik een paar jongens aansprak op hun illegale geknal.

+Lees meer...

Laat merken dat je vindt dat deze traditie uit de hand gelopen is. Doe melding bij de politie of bij een online meldpunt. En verspreid de petitie! In januari gaan we die aan de gemeente overhandigen, met het zeer dringende verzoek om paal en perk te stellen aan de overlast door vuurwerk.

30-12-2019

Na twee dagen al meer dan 500 handtekeningen!

De petitie wordt volop gedeeld en getekend. Ken jij, kent u mensen die ook minder geknal willen met Oud & Nieuw in Zutphen? Stuur de link naar ze door..

16-12-2019