You, the petitioner
Vuurwerk hou rekening met de dieren %281%29

Vuurwerkvrije zones in Zutphen

901 signatures

In veel gemeentes zijn vuurwerkvrije zones aangewezen. Rond verzorgingshuizen, ziekenhuizen, parken, kinderboerderijen en in buurten waar inwoners dit wensen. Dit willen wij ook in Zutphen!

Petition

We

inwoners van de gemeente Zutphen

 

observe

  • dat de gemeente Zutphen geen noodzaak ziet om tijdens de jaarwisseling vuurwerkvrije zones aan te wijzen.
  • Dit terwijl vuurwerk ieder jaar voor veel overlast zorgt, stress bij mensen en dieren oplevert, de lucht vervuilt en plastic en ander afval in het milieu brengt.
  • Politie, brandweer en artsen pleiten al jaren voor terugbrengen van de mogelijkheden om consumentenvuurwerk af te steken.

 

and request

om met spoed voor de jaarwisseling vuurwerkvrije zones aan te wijzen in Zutphen, in ieder geval in alle parken en groenzones en de omgeving van verzorgings- en ziekenhuizen en de kinderboerderij.

The answer

Einde vuurwerk in zicht!

Vandaag heeft de regering aangekondigd dat bij de jaarwisseling 2020-2021 knalvuurwerk en vuurpijlen verboden zullen zijn. Dat is heel goed nieuws. Met 901 Zutphense handtekeningen sluiten we nu de petitie. Doel bereikt, alle ondertekenaars bedankt!

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Zutphen 
Petition desk:
Closing date:
2020-01-30 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Elze Boshart 
Organisation:
Stop vuurwerkoverlast Zutphen 
Website:

History

Signatures

Updates

Einde vuurwerk in zicht!

Vandaag heeft de regering aangekondigd dat bij de jaarwisseling 2020-2021 knalvuurwerk en vuurpijlen verboden zullen zijn. Dat is heel goed nieuws.

+Read more...

Met 901 Zutphense handtekeningen sluiten we nu de petitie. Doel bereikt, alle ondertekenaars bedankt!

2020-01-30

Burgemeester spreekt zich uit: eind aan vuurwerkoverlast

Burgemeester Annemieke Vermeulen heeft zich samen met collega's uit omringende gemeenten uitgesproken: het afsteken van vuurwerk is uit de hand gelopen en daar moet een einde aan komen. Wij zullen de handtekeningen binnenkort aan de gemeente gaan overhandigen.

+Read more...

Veel dank aan iedereen die de petitie heeft gesteund!

2020-01-06

We naderen de duizend handtekeningen!

De ontploffingen om ons heen worden zwaarder en intensiever, een dag voor Oud & Nieuw. Zojuist werd ik hartelijk uitgelachen toen ik een paar jongens aansprak op hun illegale geknal.

+Read more...

Laat merken dat je vindt dat deze traditie uit de hand gelopen is. Doe melding bij de politie of bij een online meldpunt. En verspreid de petitie! In januari gaan we die aan de gemeente overhandigen, met het zeer dringende verzoek om paal en perk te stellen aan de overlast door vuurwerk.

2019-12-30