You, the petitioner
Vuurwerk hou rekening met de dieren %281%29

Vuurwerkvrije zones in Zutphen

901 signatures

In veel gemeentes zijn vuurwerkvrije zones aangewezen. Rond verzorgingshuizen, ziekenhuizen, parken, kinderboerderijen en in buurten waar inwoners dit wensen. Dit willen wij ook in Zutphen!

Petition

We

inwoners van de gemeente Zutphen

 

observe

  • dat de gemeente Zutphen geen noodzaak ziet om tijdens de jaarwisseling vuurwerkvrije zones aan te wijzen.
  • Dit terwijl vuurwerk ieder jaar voor veel overlast zorgt, stress bij mensen en dieren oplevert, de lucht vervuilt en plastic en ander afval in het milieu brengt.
  • Politie, brandweer en artsen pleiten al jaren voor terugbrengen van de mogelijkheden om consumentenvuurwerk af te steken.

 

and request

om met spoed voor de jaarwisseling vuurwerkvrije zones aan te wijzen in Zutphen, in ieder geval in alle parken en groenzones en de omgeving van verzorgings- en ziekenhuizen en de kinderboerderij.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Zutphen 
Petition desk:
Closing date:
2020-03-12 
Lead petitioner:
Elze Boshart 
Organisation:
Stop vuurwerkoverlast Zutphen 
Website:

History

Signatures

Updates

Burgemeester spreekt zich uit: eind aan vuurwerkoverlast

Burgemeester Annemieke Vermeulen heeft zich samen met collega's uit omringende gemeenten uitgesproken: het afsteken van vuurwerk is uit de hand gelopen en daar moet een einde aan komen. Wij zullen de handtekeningen binnenkort aan de gemeente gaan overhandigen.

+Read more...

Veel dank aan iedereen die de petitie heeft gesteund!

2020-01-06

We naderen de duizend handtekeningen!

De ontploffingen om ons heen worden zwaarder en intensiever, een dag voor Oud & Nieuw. Zojuist werd ik hartelijk uitgelachen toen ik een paar jongens aansprak op hun illegale geknal.

+Read more...

Laat merken dat je vindt dat deze traditie uit de hand gelopen is. Doe melding bij de politie of bij een online meldpunt. En verspreid de petitie! In januari gaan we die aan de gemeente overhandigen, met het zeer dringende verzoek om paal en perk te stellen aan de overlast door vuurwerk.

2019-12-30

Na twee dagen al meer dan 500 handtekeningen!

De petitie wordt volop gedeeld en getekend. Ken jij, kent u mensen die ook minder geknal willen met Oud & Nieuw in Zutphen? Stuur de link naar ze door..

2019-12-16