U, de petitionaris
Logo mkmp

Vertegenwoordig ons, ook in kleur

110 ondertekeningen

Waar zijn de zwarte Kamerleden met wortels in Suriname, Afrikaanse landen of de Antillen? Deze volksvertegenwoordiging (ook die op andere niveaus) is geen afspiegeling van veelkleurig Nederland. Met deze concept-kandidatenlijsten, blijft het parlement vrijwel wit. Teken deze petitie voor meer kleur.

Petitie

Wij

Kiesgerechtigden, met én zonder migratieachtergrond, burgers van kleurrijk Nederland.

 

constateren dat:

  • Dat op de kandidatenlijsten van de huidige parlementair actieve partijen slechts 3,9 procent van de kandidaat-Kamerleden wortels heeft in Suriname, Afrikaanse landen of de Antillen.
  • En dat 9 van die partijen helemaal niemand van een dergelijke komaf in de top-25 heeft gezet.
  • Als er nu verkiezingen worden gehouden, komen er op basis van de laatste peilingen slechts 3 tot 4 zwarte kandidaten de Tweede Kamer in. Zo blijft het parlement nagenoeg wit.
  • Ondertekenaars willen een volksvertegenwoordiging kunnen kiezen die niet alleen in overtuiging, maar ook in kleur een afspiegeling is van de Nederlandse bevolking. Dat zal het parlement meer draagvlak en legitimiteit geven. Opdat er namens ons allen besloten wordt voor ons allen.

 

en verzoeken

  • De politieke partijen om te zorgen dat hun kandidatenlijsten voortaan écht kleurrijk worden.
  • Ook die van verkiezingen na 17 maart 2021 op lokaal, provinciaal en Europees niveau.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
vereniging 
Petitieloket:
Einddatum:
18-03-2022 
Petitionaris:
Carlo Strijk 
Organisatie:
Stichting Meer Kleur in de Media en Politiek 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen