You, the petitioner
Logo mkmp

Vertegenwoordig ons, ook in kleur

110 signatures

Waar zijn de zwarte Kamerleden met wortels in Suriname, Afrikaanse landen of de Antillen? Deze volksvertegenwoordiging (ook die op andere niveaus) is geen afspiegeling van veelkleurig Nederland. Met deze concept-kandidatenlijsten, blijft het parlement vrijwel wit. Teken deze petitie voor meer kleur.

Petition

We

Kiesgerechtigden, met én zonder migratieachtergrond, burgers van kleurrijk Nederland.

 

establish that:

  • Dat op de kandidatenlijsten van de huidige parlementair actieve partijen slechts 3,9 procent van de kandidaat-Kamerleden wortels heeft in Suriname, Afrikaanse landen of de Antillen.
  • En dat 9 van die partijen helemaal niemand van een dergelijke komaf in de top-25 heeft gezet.
  • Als er nu verkiezingen worden gehouden, komen er op basis van de laatste peilingen slechts 3 tot 4 zwarte kandidaten de Tweede Kamer in. Zo blijft het parlement nagenoeg wit.
  • Ondertekenaars willen een volksvertegenwoordiging kunnen kiezen die niet alleen in overtuiging, maar ook in kleur een afspiegeling is van de Nederlandse bevolking. Dat zal het parlement meer draagvlak en legitimiteit geven. Opdat er namens ons allen besloten wordt voor ons allen.

 

and request

  • De politieke partijen om te zorgen dat hun kandidatenlijsten voortaan écht kleurrijk worden.
  • Ook die van verkiezingen na 17 maart 2021 op lokaal, provinciaal en Europees niveau.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
vereniging 
Petition desk:
Closing date:
2022-03-18 
Lead petitioner:
Carlo Strijk 
Organisation:
Stichting Meer Kleur in de Media en Politiek 
Website:

History

Signatures