U, de petitionaris
Parkeren

Verminder parkeerplaatsen in de Utrechtse binnenstad niet

17 ondertekeningen

Houd de Utrechtse binnenstad bereikbaar en leefbaar voor bewoners met een auto. Stop de vermindering van het aantal parkeerplekken voor bewoners en de constante verhoging van de parkeertarieven voor bewoners en bezoekers! Stop de parkeerttereur van de gemeente Utrecht! Kom in actie & teken de petitie!

Petitie

Wij

Protestgroep 'Utrechtse binnenstad bereikbaar en leefbaar' en medestanders

 

constateren

 • Dat de gemeente Utrecht een beleid heeft gericht op het verbannen van auto's uit de Utrechtse binnenstad.
 • De gemeente vermindert het aantal parkeerplaatsen op Nicolaaskerkhof en lange nieuwstraat en het autovrij maken van bijvoorbeeld Oudegracht, Janskerkhof en Stadhuisplein.
 • Voor de bewoners van de binnenstad is een auto een noodzaak en geen luxe, parkeren is ook een noodzaak:
  • wij willen niet op de fiets naar een P&R aan de rand van de stad.
  • wij kunnen of willen ons geen plek in een parkeergarage veroorloven!
  • Een auto heb je niet voor de lol!
  • Wij willen graag op ons werk kunnen komen!

 

en verzoeken

de gemeente Utrecht direct te stoppen met het verminderen van het aantal parkeerplekken voor binnenstadbewoners en te stoppen met de verdere verhoging parkeertarieven! De legitimatie van het huidige college B&W gemeente Utrecht dat bij een vervallen parkeervergunning een parkeerplaats kan afgepakt is erg krom en zelfs slinks. Het overgrote deel van deze parkeerplaatsen is naast vergunning- ook een betaald parkerenplek!!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
24-04-2020 
Petitionaris:
Protestgroep 'Utrechtse binnenstad bereikbaar en leefbaar'. 
Organisatie:
Deze protestgroep is voor en door autobezittende binnenstadsbewoners en haar bezoekers. Een binnenstad is ook om te wonen! Houdt deze bereikbaar voor bewoners! Kom in opstand en teken de petitie!  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Topjaar Centraal museum & nieuw museumhotel = enorme parkeerdruk

Waar parkeren deze bezoekers??? Op het Nicolaaskerkhof en Langenieuwstraat!

2018 absoluut topjaar voor Centraal Museum in Utrecht: 389.000 bezoekers 2018 was het succesvolste jaar ooit voor het Centraal Museum in Utrecht. Nog nooit bezochten zoveel mensen het Centraal Museum, het nijntje museum en het Rietveld Schröderhuis: 389.000 mensen.

+Lees meer...

&

Er komt een Museumhotel aan de Lange Nieuwstraat in Utrecht met maximaal 84 kamers. Ook is de uitbreiding van het nijntje museum aan de Agnietenstraat een stap dichterbij. Het startdocument voor beide plannen is vastgesteld door de gemeente.

14-12-2019

Parkeerplaatsvermindering Nicolaaskerkhof is een helaas een feit. Lange Nieuwstraat als volgende aan de beurt.

De werkzaamheden zijn gisteren 12 december afgerond. Zo...

+Lees meer...

dat zijn weer 10 parkeerplaatsen minder! Dat ruimt lekker op ofniet gemeente Utrecht. Op naar het afpakken van 23 parkeerplaatsen in de Lange Nieuwstraat begin 2020. Dat zal die binnenstadburgers leren een auto te bezitten of toeristen onze stad te laten bezoeken met een auto!

14-12-2019

de petitie kan worden ondertekend.

Beste autobezittende binnenstadbewoner.... de petitie kan worden ondertekend.

+Lees meer...

Help mee de binnenstad bereikbaar en daarmee leefbaar te houden! Alvast bedankt voor jullie samenwerking. Protestgroep binnenstadbereikbaar@gmail.com

10-12-2019