You, the petitioner
Parkeren

Verminder parkeerplaatsen in de Utrechtse binnenstad niet

14 signatures

Houd de Utrechtse binnenstad bereikbaar en leefbaar voor bewoners met een auto. Stop de vermindering van het aantal parkeerplekken voor bewoners en de constante verhoging van de parkeertarieven voor bewoners en bezoekers! Stop de parkeerttereur van de gemeente Utrecht! Kom in actie & teken de petitie!

Petition

We

Protestgroep 'Utrechtse binnenstad bereikbaar en leefbaar' en medestanders

 

observe

 • Dat de gemeente Utrecht een beleid heeft gericht op het verbannen van auto's uit de Utrechtse binnenstad.
 • De gemeente vermindert het aantal parkeerplaatsen op Nicolaaskerkhof en lange nieuwstraat en het autovrij maken van bijvoorbeeld Oudegracht, Janskerkhof en Stadhuisplein.
 • Voor de bewoners van de binnenstad is een auto een noodzaak en geen luxe, parkeren is ook een noodzaak:
  • wij willen niet op de fiets naar een P&R aan de rand van de stad.
  • wij kunnen of willen ons geen plek in een parkeergarage veroorloven!
  • Een auto heb je niet voor de lol!
  • Wij willen graag op ons werk kunnen komen!

 

and request

de gemeente Utrecht direct te stoppen met het verminderen van het aantal parkeerplekken voor binnenstadbewoners en te stoppen met de verdere verhoging parkeertarieven! De legitimatie van het huidige college B&W gemeente Utrecht dat bij een vervallen parkeervergunning een parkeerplaats kan afgepakt is erg krom en zelfs slinks. Het overgrote deel van deze parkeerplaatsen is naast vergunning- ook een betaald parkerenplek!!

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Utrecht 
Petition desk:
Closing date:
2020-04-24 
Lead petitioner:
Protestgroep 'Utrechtse binnenstad bereikbaar en leefbaar'. 
Organisation:
Deze protestgroep is voor en door autobezittende binnenstadsbewoners en haar bezoekers. Een binnenstad is ook om te wonen! Houdt deze bereikbaar voor bewoners! Kom in opstand en teken de petitie!  
Website:

History

Signatures

Updates

Topjaar Centraal museum & nieuw museumhotel = enorme parkeerdruk

Waar parkeren deze bezoekers??? Op het Nicolaaskerkhof en Langenieuwstraat!

2018 absoluut topjaar voor Centraal Museum in Utrecht: 389.000 bezoekers 2018 was het succesvolste jaar ooit voor het Centraal Museum in Utrecht. Nog nooit bezochten zoveel mensen het Centraal Museum, het nijntje museum en het Rietveld Schröderhuis: 389.000 mensen.

+Read more...

&

Er komt een Museumhotel aan de Lange Nieuwstraat in Utrecht met maximaal 84 kamers. Ook is de uitbreiding van het nijntje museum aan de Agnietenstraat een stap dichterbij. Het startdocument voor beide plannen is vastgesteld door de gemeente.

2019-12-14

Parkeerplaatsvermindering Nicolaaskerkhof is een helaas een feit. Lange Nieuwstraat als volgende aan de beurt.

De werkzaamheden zijn gisteren 12 december afgerond. Zo...

+Read more...

dat zijn weer 10 parkeerplaatsen minder! Dat ruimt lekker op ofniet gemeente Utrecht. Op naar het afpakken van 23 parkeerplaatsen in de Lange Nieuwstraat begin 2020. Dat zal die binnenstadburgers leren een auto te bezitten of toeristen onze stad te laten bezoeken met een auto!

2019-12-14

de petitie kan worden ondertekend.

Beste autobezittende binnenstadbewoner.... de petitie kan worden ondertekend.

+Read more...

Help mee de binnenstad bereikbaar en daarmee leefbaar te houden! Alvast bedankt voor jullie samenwerking. Protestgroep binnenstadbereikbaar@gmail.com

2019-12-10