U, de petitionaris
338bb329 832d 4832 8ce3 35ca12ee4a67

Verleng de vergunning voor vaste kraamhouders in Utrecht voor onbepaalde tijd

428 ondertekeningen

Ze staan al jaren met hun kraam op een vaste plek, zijn een vertrouwd gezicht voor de buurt maar dreigen nu hun onderneming kwijt te raken. Utrechtse kraamhouders kregen een brief van de gemeente Utrecht waarin werd medegedeeld dat hun vergunning eind 2023 afloopt en niet wordt verlengd. Ze kunnen de vergunning opnieuw aanvragen maar krijgen daarbij concurrentie van andere ondernemers. De gemeente zegt hiermee Europese regelgeving te volgen die voorschrijft dat iedereen de kans moet hebben om zich in te schrijven voor een standplaats. Vaste kraamhouders zien hun toekomst in duigen vallen en gaan samen met andere ondernemers actie voeren. Tijd om ons in te zetten en te zorgen dat onze vaste stekkies blijven bestaan!

Petitie

Wij

kraamhouders, marktbezoekers en medestanders

 

constateren dat:

Dat de gemeente vaste kraamhouders benadeelt door vergunningen niet te verlengen, terwijl zij een vast begrip zijn in Utrecht.

 

en verzoeken

De vergunningen te verlengen voor onbepaalde tijd.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Petitionaris:
Max Visser 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Agendapunt

Beste allemaal,

Aankomende donderdag (23-03-2023) wordt onze petitie behandeld als agendapunt in de gemeenteraadscommissie. Mocht u hierbij aanwezig zijn dan is dat uiteraard mogelijk.

+Lees meer...

De vergadering wordt gehouden in het oude stadhuis en begint om 10:00 uur. Het standplaatsenbeleid is agendapunt 8. U kunt de vergadering donderdag ook online bijwonen: https://direc.to/imGR.

21-03-2023