U, de petitionaris
Joey slaap

Verhoog de hondenbelasting in Gouda niet

3 ondertekeningen

Gemeente Gouda heeft op 18 oktober kenbaar gemaakt de hondenbelasting in 2022 met 1,5% te verhogen, terwijl de voorzieningen voor honden(bezitters) alleen maar afneemt. Andere gemeenten schaffen deze belasting af en bieden zelfs betere voorzieningen aan.

Petitie

Wij

burgers van de gemeente Gouda

 

constateren

  • dat de hondenbelasting niet in verhouding staat met de aangeboden voorzieningen voor honden(bezitters). -0 Het is niet duidelijk hoe de belasting ten goede komt aan degenen die deze belasting betalen.
  • Er zijn nauwelijks veilige losloopgebieden
  • In de losloopgebieden worden de regels steeds strenger.
  • Andere gemeenten heffen geen belasting en bieden zelfs meer voorzieningen aan, zoals omheinde plaatsen voor bv pups of HR honden, poepzakjes en voldoende prullenbakken.
  • Volgens de redenering van Michiel Bunnik in de krant is de reden van deze verhoging het toegenomen aantal honden. Maar dit toegenomen aantal hondenbelastingbetalers genereert voldoende extra inkomen voor de gemeente om de inflatie te compenseren. De inflatie is namelijk een andere reden die in een reactie door iemand van de gemeente gegeven is.

 

en verzoeken

De hondenbelasting af te schaffen of in ieder geval niet te verhogen in 2022.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Gouda 
Petitieloket:
Petitionaris:
Didy van der Wal 

Geschiedenis

Ondertekeningen