You, the petitioner
Joey slaap

Verhoog de hondenbelasting in Gouda niet

3 signatures

Gemeente Gouda heeft op 18 oktober kenbaar gemaakt de hondenbelasting in 2022 met 1,5% te verhogen, terwijl de voorzieningen voor honden(bezitters) alleen maar afneemt. Andere gemeenten schaffen deze belasting af en bieden zelfs betere voorzieningen aan.

Petition

We

burgers van de gemeente Gouda

 

observe

  • dat de hondenbelasting niet in verhouding staat met de aangeboden voorzieningen voor honden(bezitters). -0 Het is niet duidelijk hoe de belasting ten goede komt aan degenen die deze belasting betalen.
  • Er zijn nauwelijks veilige losloopgebieden
  • In de losloopgebieden worden de regels steeds strenger.
  • Andere gemeenten heffen geen belasting en bieden zelfs meer voorzieningen aan, zoals omheinde plaatsen voor bv pups of HR honden, poepzakjes en voldoende prullenbakken.
  • Volgens de redenering van Michiel Bunnik in de krant is de reden van deze verhoging het toegenomen aantal honden. Maar dit toegenomen aantal hondenbelastingbetalers genereert voldoende extra inkomen voor de gemeente om de inflatie te compenseren. De inflatie is namelijk een andere reden die in een reactie door iemand van de gemeente gegeven is.

 

and request

De hondenbelasting af te schaffen of in ieder geval niet te verhogen in 2022.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Gouda 
Petition desk:
Lead petitioner:
Didy van der Wal 

History

Signatures