U, de petitionaris
32725001765 6848d6fab3 b

Verbied bouw en verblijfsrecreatie bij het Henschotermeer

17.232 ondertekeningen

Het unieke natuurlijke karakter van het Henschotermeer dreigt voorgoed verloren te gaan. Als het aan de exploitant ligt komt er zeker 5000m2 aan extra bebouwing en nieuwe recreatiefaciliteiten rondom het meer. Het gebied wordt een volgebouwd pretpark en de natuur zal er onder lijden.

Petitie

Wij

  • Inwoners van Woudenberg;
  • inwoners van omliggende gemeenten;
  • liefhebbers van het Henschotermeer

 

constateren

  • Het Henschotermeer is een prachtig meer omzoomd door bossen; een plek om te zwemmen en tot rust te komen in de natuur.
  • Het meer is oorspronkelijk aangelegd zodat iedereen van de ongerepte natuur kon genieten.
  • Met de bouw van onder andere restaurants, activiteitenhallen, chalets en appartementen wordt dit uitgangspunt volledig losgelaten.
  • Dit gebied ombouwen tot pretpark leidt tot onbeheersbare toename van recreatie en grote druk op de natuur.

 

en verzoeken

het unieke natuurlijke karakter van het Henschotermeer te behouden door geen toestemming te geven voor extra bebouwing en recreatiemogelijkheden aan en rondom het meer en toe te zien op het behoud en versterking van de natuurwaarden in dit gebied. Gemeenteraad, geef geen toestemming voor verblijfsrecreatie bij het Henschotermeer.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Woudenberg 
Petitieloket:
Einddatum:
01-07-2023 
Petitionaris:
Jesseka Batteau 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Demonstratie Henschotermeer op 12 maart definitief

De demonstratie bij het Henschotermeer vindt op 12 maart plaats!

Geef u zo snel mogelijk op via het aanmeldformulier, ook als u zich al eerder voor 5 maart heeft opgegeven: www.meldpuntwoudenberg.nl.

Op deze manier kunnen we goed bijhouden hoeveel demonstranten gaan komen.

Meer over de demonstratie:
Op 14 januari werd de petitie tegen de plannen voor het Henschotermeer gelanceerd, en binnen slechts een paar dagen was deze door duizenden mensen ondertekend die zich uitspreken tegen de verregaande commerciële exploitatie, de 'verpretparking' van het Henschotermeer. De petitie heeft veel aandacht gekregen vanuit de lokale, regionale, en zelfs landelijke media.

+Lees meer...

En de kwestie is nu absoluut een verkiezingsthema geworden in Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug. Maar de druk moet verder worden opgevoerd. De gemeenten moeten weten dat meer dan 16.000 mensen tegen de plannen zijn en gezamenlijk zeggen: laat natuur, natuur!

Daarom roepen wij iedereen op om op 12 maart van 10:00-13:00 te komen demonstreren. Nota bene: eerder is 5 maart gecommuniceerd, maar helaas is er op die dag (onverwacht) een groot sportevenement bij het Henschotermeer gepland. De gemeenten zullen daarom geen toestemming geven voor een demonstratie, dit in verband met de veiligheid. Vandaar dat er nu is gekozen voor 12 maart.

We gaan op twee locaties starten (een startpunt in Woudenberg en een startpunt in Maarn, gemeente Utrechtse Heuvelrug). We verzamelen om 10.00 en lopen om 10.30 richting het Henschotermeer. We komen daar rond 11.15 aan en zullen ons met lakens en banners bij de ingang en langs de hekken opstellen om te protesteren tegen de voorgenomen plannen. We blijven staan tot uiterlijk 12.30 en lopen dan via dezelfde route weer terug. Exacte locaties en de routes zullen te zijner tijd nader gecommuniceerd worden. De demonstratie zal een respectvol karakter hebben, om zo op waardige wijze aandacht te vragen voor natuur, bomen en bos die mogelijk verloren gaan.

De demonstratie wordt georganiseerd door PUUHR, redactionele site voor (groen) nieuws uit de Utrechtse Heuvelrug. Werkgroepen Partij voor de Dieren Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug, recreatieterrein Noord West Kanje (grenzend aan het meer) en Vrije Plens in het Hens helpen de demonstratie voor te bereiden en in goede banen leiden.

Iedereen die de natuur een warm hart toedraagt, die het Henschotermeer in de huidige staat wil behouden en die zich verzet tegen doorgaande verstening en recreatiedruk is welkom; we moeten gezamenlijk een duidelijk signaal afgeven!

Belangrijk: de demonstratie gaat alleen door als er voldoende aanmeldingen zijn. We maken dat in de week ervoor bekend.

Graag verzoeken wij iedereen om zich via het aanmeldformulier op te geven, ook als je je al voor 5 maart had opgegeven. Zo kunnen wij goed inschatten hoeveel mensen er gaan komen!

Heb je vragen? Mail dan naar: jesseka.batteau@gmail.com

Geef je nu op via dit formulier

Heel graag tot ziens op 12 maart!

Jesseka Batteau petitionaris

21-02-2022

Demonstratie tegen de verpretparking van het Henschotermeer verplaatst!

Vorige week ontving u een oproep om mee te doen aan de demonstratie tegen de plannen voor het Henschotermeer op 5 maart. Door omstandigheden (er is een groot sportevenement op die dag gepland bij het meer en er is geen OV naar Maarn) willen wij de demonstratie verplaatsen naar 12 maart.

+Lees meer...

We wachten nog op bevestiging van de gemeenten dat de demonstratie doorgang kan vinden en laten zo snel mogelijk weten of we inderdaad op 12 maart een krachtig geluid laten horen tegen doorgaande verstening en recreatiedruk in de natuur. Zet de datum vast in de agenda en houd uw mailbox in de gaten, we hopen begin van deze week duidelijkheid te hebben.

Voor diegenen die meer willen weten over de demonstratie:

We gaan op twee locaties starten (een startpunt in Woudenberg en een startpunt in Maarn, gemeente Utrechtse Heuvelrug). We verzamelen om 10.00 en lopen om 10.30 richting het Henschotermeer. We komen daar rond 11.15 aan en zullen ons met lakens en banners bij de ingang en langs de hekken opstellen om te protesteren tegen de voorgenomen plannen. We blijven staan tot uiterlijk 12.30 en lopen dan via dezelfde route weer terug. Exacte locaties en de routes zullen te zijner tijd nader gecommuniceerd worden. De demonstratie zal een respectvol karakter hebben, om zo op waardige wijze aandacht te vragen voor de natuur die mogelijk verloren gaat.

De demonstratie wordt georganiseerd door PUUHR, redactionele site voor (groen) nieuws uit de Utrechtse Heuvelrug. Werkgroepen Partij voor de Dieren Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug, recreatieterrein Noord West Kanje (grenzend aan het meer) en Vrije Plens in het Hens helpen de demonstratie voor te bereiden en in goede banen leiden.

Iedereen die de natuur een warm hart toedraagt, die het Henschotermeer in de huidige staat wil behouden en die zich verzet tegen verregaande commercialisering ten koste van de natuur is welkom; we moeten gezamenlijk een duidelijk signaal afgeven!

Meer gedetailleerde informatie volgt zo spoedig mogelijk. Zodra we groen licht hebben kunt u zich opgeven via dit formulier, dat we uiteraard opnieuw zullen delen: https://www.meldpuntwoudenberg.nl

Heel graag tot ziens op 12 maart!

Jesseka Batteau Petitionaris

19-02-2022

Kom in actie op 5 maart! Demonstratie bij het Henschotermeer!

Op 14 januari werd de petitie tegen de plannen voor het Henschotermeer gelanceerd, en binnen slechts een paar dagen waren er duizenden ondertekenaars die zich ontzettend veel zorgen maken over de commerciële exploitatie, de 'verpretparking' van het Henschotermeer. De plannen zijn zo buitenproportioneel, zo megalomaan, dat er niets meer zal overblijven van het ongerepte, natuurlijke karakter van dit mooie gebied.

+Lees meer...

En u heeft zich hier luid en duidelijk tegen uitgesproken. Veel dank daarvoor!!

De petitie heeft veel aandacht gekregen vanuit de lokale, regionale, en zelfs landelijke media. En de kwestie is nu absoluut een verkiezingsthema geworden in Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug. Maar de druk moet verder worden opgevoerd. De gemeenten moeten weten dat meer dan 16.000 mensen tegen de plannen zijn: wij willen dat de natuur, natuur blijft!

Daarom roepen wij iedereen op om op 5 maart van 10:00-13:00 te komen demonstreren. We starten vanuit de twee gemeenten (Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug) en lopen richting het Henschotermeer om daar te demonstreren. Locaties en tijden zullen we nader bekend maken zodra er voldoende aanmeldingen zijn.

De demonstratie zal een respectvol karakter hebben, om zo op waardige wijze aandacht te vragen voor natuur, bomen en bos die mogelijk verloren gaan. We maken daarom geen lawaai, we laten geen rommel achter, we zijn voorzichtig met begroeiing en overtreden we geen regels.

De demonstratie wordt georganiseerd door PUURH, redactionele site voor (groen) nieuws uit de Utrechtse Heuvelrug, en gecoördineerd door de werkgroepen Partij voor de Dieren Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug. Bewoners van recreatieterrein Noord West Kanje (grenzend aan het Henschotermeer) zullen ook meehelpen om de demonstratie voor te bereiden en in goede banen te leiden. Iedereen die de natuur een warm hart toedraagt, die het Henschotermeer in de huidige staat wil behouden en die zich verzet tegen doorgaande verstening en recreatiedruk is welkom; we moeten gezamenlijk een duidelijk signaal afgeven!

Belangrijk: de demonstratie gaat alleen door als er voldoende aanmeldingen zijn. We maken dat in de week voor 5 maart bekend.

Geef je nu op via dit formulier: https://www.meldpuntwoudenberg.nl

Heel graag tot ziens op 5 maart!

Jesseka Batteau petitionaris

11-02-2022