You, the petitioner
32725001765 6848d6fab3 b

Verbied bouw en verblijfsrecreatie bij het Henschotermeer

10,105 signatures

Het unieke natuurlijke karakter van het Henschotermeer dreigt voorgoed verloren te gaan. Als het aan de exploitant ligt komt er zeker 5000m2 aan extra bebouwing en nieuwe recreatiefaciliteiten rondom het meer. Het gebied wordt een volgebouwd pretpark en de natuur zal er onder lijden.

Petition

We

  • Inwoners van Woudenberg;
  • inwoners van omliggende gemeenten;
  • liefhebbers van het Henschotermeer

 

observe

  • Het Henschotermeer is een prachtig meer omzoomd door bossen; een plek om te zwemmen en tot rust te komen in de natuur.
  • Het meer is oorspronkelijk aangelegd zodat iedereen van de ongerepte natuur kon genieten.
  • Met de bouw van onder andere restaurants, activiteitenhallen, chalets en appartementen wordt dit uitgangspunt volledig losgelaten.
  • Dit gebied ombouwen tot pretpark leidt tot onbeheersbare toename van recreatie en grote druk op de natuur.

 

and request

het unieke natuurlijke karakter van het Henschotermeer te behouden door geen toestemming te geven voor extra bebouwing en recreatiemogelijkheden aan en rondom het meer en toe te zien op het behoud en versterking van de natuurwaarden in dit gebied. Gemeenteraad, geef geen toestemming voor verblijfsrecreatie bij het Henschotermeer.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Woudenberg 
Petition desk:
Closing date:
2022-03-14 
Lead petitioner:
Jesseka Batteau 

History

Signatures