U, de petitionaris
Fietspad delft station

Veiliger fietspad langs NS station Delft

1.055 ondertekeningen

Sinds enkele maanden is een nieuwe fietsverbinding langs NS station Delft in gebruik genomen. De drukke fietsverbinding loopt vlak langs de gracht zonder dat een afscheiding ter bescherming is aangebracht en wordt hierdoor, zeker door bewoners met jonge kinderen, als erg onveilig en onprettig ervaren.

Petitie

Wij

bewoners van de wijk Delfzicht en andere fietsers die gebruik maken van de nieuwe fietsverbinding

 

constateren dat:

  • dat het nieuwe fietspad vlak langs de gracht is aangelegd zonder dat een afscheiding is aangebracht.
  • dat het fietspad op piektijden erg druk is en bij een onhandige fietsmanoeuvre mensen eenvoudig in de gracht kunnen belanden.
  • dat veel bewoners, onder andere uit de nabijgelegen wijk Delfzicht, zich m.n. zorgen maken over de veiligheid van hun kinderen.
  • dat het onmogelijk is om vanuit de gracht weer op de kade te komen.
  • dat sommige bewoners de route mijden.

 

en verzoeken

de gemeente om een afscheiding te plaatsen tussen het fietspad en de gracht zodat het fietspad weer veilig begaanbaar is voor bezoekers, bewoners en hun kinderen. De afscheiding zou voldoende hoog moeten zijn zodat deze als buffer kan dienen bij een valpartij of uitwijkmanoeuvre.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Delft 
Petitieloket:
Einddatum:
27-01-2017 
Petitionaris:
Cecile van Toledo 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Pilot met betonnen barriers

Inmiddels heeft de gemeente een werkgroep in het leven geroepen met diverse externe deelnemers, waaronder ook bewoners uit omliggende wijken en leden van buurtvereniging Delftzicht. Binnenkort plaatst de gemeente betonnen barriers langs het omhooglopende gedeelte van het fietspad.

+Lees meer...

Dit is een pilot. De vraag is hoe gebruikers deze afscheiding zullen ervaren.

28-02-2017

Reactie gemeente n.a.v. de petitie

De gemeente heeft naar aanleiding van deze petitie direct contact met me opgenomen en we zijn afgelopen donderdag in overleg gegaan. De belangrijkste uitkomst is dat de gemeente graag in samenspraak met de wijk(vereniging) een creatieve, tijdelijke (het definitieve plan volgt later) oplossing wil bedenken en realiseren.

18-12-2016