You, the petitioner
Fietspad delft station

Onveilig fietspad langs NS station Delft

1,055 signatures

Sinds enkele maanden is een nieuwe fietsverbinding langs NS station Delft in gebruik genomen. De drukke fietsverbinding loopt vlak langs de gracht zonder dat een hekwerk ter bescherming is aangebracht en wordt hierdoor, zeker door bewoners met jonge kinderen, als erg onveilig en onprettig ervaren.

Petition

We

bewoners van de wijk Delfzicht en andere fietsers die gebruik maken van de nieuwe fietsverbinding

 

establish that:

dat het nieuwe fietspad vlak langs de gracht is aangelegd zonder dat een hekwerk is aangebracht. Het fietspad is op piektijden erg druk en bij een onhandige fietsmanoeuvre kunnen mensen eenvoudig in de gracht belanden. Veel bewoners o.a. uit de nabijgelegen wijk Delfzicht maken zich hier zorgen over, m.n. over de veiligheid van hun kinderen. Daarbij is het onmogelijk om vanuit de gracht weer op de kade te komen. Sommige bewoners mijden de route.

 

and request

de gemeente om een hekwerk te plaatsen langs het fietspad zodat dit weer veilig begaanbaar is voor bezoekers, bewoners en hun kinderen. Het hekwerk zou voldoende hoog moeten zijn zodat het als buffer kan dienen bij een valpartij of uitwijkmanoeuvre.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Delft 
Petition desk:
Closing date:
2017-01-27 
Lead petitioner:
Cecile van Toledo 

History

Signatures

Updates

Pilot met betonnen barriers

Inmiddels heeft de gemeente een werkgroep in het leven geroepen met diverse externe deelnemers, waaronder ook bewoners uit omliggende wijken en leden van buurtvereniging Delftzicht. Binnenkort plaatst de gemeente betonnen barriers langs het omhooglopende gedeelte van het fietspad.

+Read more...

Dit is een pilot. De vraag is hoe gebruikers deze afscheiding zullen ervaren.

2017-02-28

Reactie gemeente n.a.v. de petitie

De gemeente heeft naar aanleiding van deze petitie direct contact met me opgenomen en we zijn afgelopen donderdag in overleg gegaan. De belangrijkste uitkomst is dat de gemeente graag in samenspraak met de wijk(vereniging) een creatieve, tijdelijke (het definitieve plan volgt later) oplossing wil bedenken en realiseren.

2016-12-18