U, de petitionaris
Schermafbeelding 2019 02 14 om 14.07.17

Veilige oversteekplaats Biltlaan/Schorpioen

221 ondertekeningen

Gezien de kruising Schorpioen/Biltlaan te Katwijk naar verwachting een belangrijke oversteekplaats wordt voor schoolgaande kinderen: verzoek tot het realiseren van een veilige situatie en bij voorkeur middels een verkeerslicht.

Petitie

Wij

Bewoners / gezinnen van Park Rijnsoever te Katwijk

 

constateren

  • Dat wanneer fase III van Park Rijnsoever gerealiseerd is de kruising Biltlaan/Schorpioen een belangrijke oversteekplaats zal worden voor onze kinderen op hun route naar een van de basisscholen.

  • Dat deze oversteekplaats mede door de bocht Biltlaan/Zwarteweg weinig overzicht biedt en tevens een druk verkeerspunt is voor autoverkeer (Estec, Space-expo enz).

  • Deze situatie geeft ons als ouders geen veilig gevoel.

 

en verzoeken

een veilige oversteekplaats te realiseren op dit punt, bij voorkeur met een verkeerslicht. Bijvoorbeeld een Oranje-Rood-verkeerslicht zoals reeds gerealiseerd is voor de kruising Tramsstraat/Oegstgeesterweg in Rijnsburg.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Katwijk 
Petitieloket:
Einddatum:
01-07-2019 
Petitionaris:
Robert-Jan van Rijn 
Organisatie:
Bewoners Park Rijnsoever 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Wijkraad Katwijk Noord ondersteunt aandacht voor deze oversteekplaats

In contact met Wijkraad Katwijk Noord geeft de raad aan bij de gemeente aandacht te zullen vragen voor de verkeersveiligheid van de oversteekplaats Schorpioen/Biltlaan.

Verder geven zij aan de in het tweede kwartaal 2019 de Gemeente Katwijk een inventarisatie onder burgers zal houden inzake aandachtspunten voor verkeersveiligheid.

+Lees meer...

Mooi moment om dan onze petitie te overhandigen:

"Online peiling De gemeente wil vooral samen met inwoners werken aan een verkeersveiliger Katwijk. Alle inwoners kunnen via een gemeentebrede online peiling aangeven waar in Katwijk zich de belangrijkste verkeersveiligheidsknelpunten bevinden. De peiling wordt in het 2e kwartaal 2019 aangekondigd via social media en de lokale krant- en weekbladen. Bewonersorganisaties en lokale afgevaardigden van belangenorganisaties zoals o.a. de fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland worden hiervoor persoonlijk benaderd. "

14-02-2019