You, the petitioner
Schermafbeelding 2019 02 14 om 14.07.17

Veilige oversteekplaats Biltlaan/Schorpioen

221 signatures

Gezien de kruising Schorpioen/Biltlaan te Katwijk naar verwachting een belangrijke oversteekplaats wordt voor schoolgaande kinderen: verzoek tot het realiseren van een veilige situatie en bij voorkeur middels een verkeerslicht.

Petition

We

Bewoners / gezinnen van Park Rijnsoever te Katwijk

 

observe

  • Dat wanneer fase III van Park Rijnsoever gerealiseerd is de kruising Biltlaan/Schorpioen een belangrijke oversteekplaats zal worden voor onze kinderen op hun route naar een van de basisscholen.

  • Dat deze oversteekplaats mede door de bocht Biltlaan/Zwarteweg weinig overzicht biedt en tevens een druk verkeerspunt is voor autoverkeer (Estec, Space-expo enz).

  • Deze situatie geeft ons als ouders geen veilig gevoel.

 

and request

een veilige oversteekplaats te realiseren op dit punt, bij voorkeur met een verkeerslicht. Bijvoorbeeld een Oranje-Rood-verkeerslicht zoals reeds gerealiseerd is voor de kruising Tramsstraat/Oegstgeesterweg in Rijnsburg.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Katwijk 
Petition desk:
Closing date:
2019-07-01 
Lead petitioner:
Robert-Jan van Rijn 
Organisation:
Bewoners Park Rijnsoever 
Website:

History

Signatures

Updates

Wijkraad Katwijk Noord ondersteunt aandacht voor deze oversteekplaats

In contact met Wijkraad Katwijk Noord geeft de raad aan bij de gemeente aandacht te zullen vragen voor de verkeersveiligheid van de oversteekplaats Schorpioen/Biltlaan.

Verder geven zij aan de in het tweede kwartaal 2019 de Gemeente Katwijk een inventarisatie onder burgers zal houden inzake aandachtspunten voor verkeersveiligheid.

+Read more...

Mooi moment om dan onze petitie te overhandigen:

"Online peiling De gemeente wil vooral samen met inwoners werken aan een verkeersveiliger Katwijk. Alle inwoners kunnen via een gemeentebrede online peiling aangeven waar in Katwijk zich de belangrijkste verkeersveiligheidsknelpunten bevinden. De peiling wordt in het 2e kwartaal 2019 aangekondigd via social media en de lokale krant- en weekbladen. Bewonersorganisaties en lokale afgevaardigden van belangenorganisaties zoals o.a. de fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland worden hiervoor persoonlijk benaderd. "

2019-02-14