U, de petitionaris
Foto 2

Utrecht moet doen wat het belooft: neem meer maatregelen tegen de klimaatcrisis

289 ondertekeningen

Ruim 2 jaar na het uitroepen van de klimaatnoodtoestand doet Utrecht nog te weinig om het Klimaatakkoord van Parijs te halen. Steun de oproep om energie te besparen en duurzame energie op te wekken. VERGEET NIET na het klikken op de bevestingslink uw adres en geboortedatum in te vullen!

Petitie

Wij

De inwoners van Utrecht en Extinction Rebellion Utrecht

 

constateren dat:

  • Dat het klimaatbeleid van de gemeente Utrecht ontoereikend is.
  • Op de Gemeentelijke Duurzaamheidsindex scoort Utrecht op hernieuwbare energie ‘zeer slecht’.
  • Uit stadsgesprekken van de gemeente blijkt dat meer dan 80% van Utrechters meer concrete doelen wil om de overstap te maken naar duurzame energie.
  • Ook werd aangegeven dat het plan om in 2050 klimaatneutraal te zijn veel te laat is.
  • Als de gemeente Utrecht de klimaatcrisis ziet als noodtoestand en de ambities heeft gaststad te worden voor een volgende klimaattop dan moet het zelf het goede voorbeeld geven.

 

en verzoeken

De gemeente Utrecht om daad bij woord te voegen. Kom met aanvullende maatregelen en wees een voorbeeld voor andere gemeenten op het gebied van groene energie, groene banen en een natuurrijke stad.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Petitionaris:
Kim de Roder 
Organisatie:
Extinction Rebellion Utrecht 

Geschiedenis

Ondertekeningen