You, the petitioner
Foto 2

Utrecht moet doen wat het belooft: neem meer maatregelen tegen de klimaatcrisis

288 signatures

Ruim 2 jaar na het uitroepen van de klimaatnoodtoestand doet Utrecht nog te weinig om het Klimaatakkoord van Parijs te halen. Steun de oproep om energie te besparen en duurzame energie op te wekken. VERGEET NIET na het klikken op de bevestingslink uw adres en geboortedatum in te vullen!

Petition

We

De inwoners van Utrecht en Extinction Rebellion Utrecht

 

observe

  • Dat het klimaatbeleid van de gemeente Utrecht ontoereikend is.
  • Op de Gemeentelijke Duurzaamheidsindex scoort Utrecht op hernieuwbare energie ‘zeer slecht’.
  • Uit stadsgesprekken van de gemeente blijkt dat meer dan 80% van Utrechters meer concrete doelen wil om de overstap te maken naar duurzame energie.
  • Ook werd aangegeven dat het plan om in 2050 klimaatneutraal te zijn veel te laat is.
  • Als de gemeente Utrecht de klimaatcrisis ziet als noodtoestand en de ambities heeft gaststad te worden voor een volgende klimaattop dan moet het zelf het goede voorbeeld geven.

 

and request

De gemeente Utrecht om daad bij woord te voegen. Kom met aanvullende maatregelen en wees een voorbeeld voor andere gemeenten op het gebied van groene energie, groene banen en een natuurrijke stad.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Utrecht 
Petition desk:
Lead petitioner:
Kim de Roder 
Organisation:
Extinction Rebellion Utrecht 

History

Signatures