U, de petitionaris
Infoa4zndpad

Tegen terugkomst prostitutiezone Zandpad

3.695 ondertekeningen

Opstand van bewoners (burgerinitiatief) tegen het plan van Gemeente Utrecht om de prostitutiezone terug te brengen naar het Zandpad. Wij willen dat de gemeente deze slechtst denkbare locatie in de kwetsbare wijken van Overvecht, Zuilen en Ondiep niet meer als lokatie voor een prostitutiezone kiest. Brief aan Gemeenteraad: https://www.docdroid.net/FonsmC4/brief-zandpad-aan-gemeenteraad.pdf

Petitie

Wij

De mensen in Utrecht (met name Overvecht, Zuilen en Ondiep) die in opstand komen tegen dit plan.

 

constateren dat:

  • Dat de gemeente Utrecht de prostitutiezone terug wil brengen naar de slechtst denkbare locatie, namelijk het Zandpad met alle ellende van dien.

  • Middenin de meest kwetsbare wijken van Overvecht, Zuilen en Ondiep.

  • de gemeente Utrecht voert tegenstrijdig beleid en investeert om deze wijken te verbeteren maar maakt die investeringen eigenhandig weer kapot door ellende te brengen in de vorm van een prostitutiezone.

 

en verzoeken

Wij willen middels dit burgerinitiatief u (de Gemeenteraad) graag vragen om de lokatie opnieuw ter discussie te stellen en het huidige Zandpad in Overvecht niet meer als lokatie voor de prostitutiezone te zien.

Het antwoord

Het college geeft antwoord over de prostitutiezone

Op 11 juli is dit burgerinitiatief ingediend en op 5 september was er een raadsinformatiebijeenkomst over. In een commissievergadering op 19 september is het besproken en op 19 december is het definitief verworpen door de gemeenteraad en dus ook door het college van burgemeester en wethouders.

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
22-04-2019 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Sofyan al Kandoussi 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Het college geeft antwoord over de prostitutiezone

Op 11 juli is dit burgerinitiatief ingediend en op 5 september was er een raadsinformatiebijeenkomst over. In een commissievergadering op 19 september is het besproken en op 19 december is het definitief verworpen door de gemeenteraad en dus ook door het college van burgemeester en wethouders.

12-06-2019

Massaal tegen Prostitutiezone Overvecht

Beste ondertekenaars van deze petitie,

Het ziet er naar uit dat komende dinsdag het College van Burgemeester en Wethouders in onze stad een besluit gaat nemen over hoe zij opnieuw een investeerder en exploitanten wil gaan vinden voor Het Nieuwe Zandpad, een prostitutiezone met maar liefst 162 ramen, midden in onze woonwijk Overvecht - tegenover een basisschool en de buurten Ondiep en Zuilen. We gaan vanzelf dit burgerinitiatief aanbieden aan burgemeester Jan van Zanen.

+Lees meer...

Mogelijk kan dat al a.s. woensdag. Want op 29 mei woensdagavond is er een Podiumgesprek over dit onderwerp waar wij als initiatiefnemers bij zijn, van ons laten horen en de aanwezige raadsleden en verantwoordelijke bestuurders ook onze eisen willen meegeven.

Hoe meer bewoners en ondertekenaars van dit burgerinitiatief aanwezig zijn des te meer indruk zal het maken en des te groter is de kans dat er naar ons geluisterd zal worden. Vandaar de oproep bij deze aan jullie allen om ook massaal aanwezig te zijn, a.s. woensdagavond 29 mei bij het Podiumgesprek over de geplande prostitutiezone in Overvecht. Kijk ook op www.stadspodiumutrecht.nl of meld je aan direct op info@stadspodiumutrecht.nl. Iedereen is welkom. Inloop vanaf 19:00 uur en de start is om 19:30 uur (tot uiterlijk 21:15 uur). Locatie van het Podiumgesprek is bij ZIMIHC theater Stefanus aan de Braziliƫdreef 2 in Overvecht. Komt allen en steun ons!

Daarnaast bedankt aan iedereen voor het gezamenlijk opstaan tegen de plannen van de Gemeente Utrecht om een prostitutiezone te plaatsen midden in een woonwijk tegenover een basisschool. Wij komen nu aan het einde van het online verzamelen van handtekeningen voor het burgerinitiatief tegen deze slechte plannen. Kom massaal 29 mei naar het Podiumgesprek.

25-05-2019

Tussenstand

Tussenstand schriftelijke (offline) handtekeningen: +/- 1500 handtekeningen

Online petitie ondertekeningen: Zie geenzandpad.petities.nl.

28-01-2019