U, de petitionaris
Untitled 4 copy

Tegen de hondenbelasting in Tilburg

437 ondertekeningen

Het heffen van hondenbelasting maakt onnodig onderscheid tussen mensen mét en mensen zónder hond. De gemeente Tilburg geeft als argumentatie aan dat "de vervuiler betaalt".

  • De belasting wordt gerekend per hond, terwijl het formaat en dieet van de hond een grote rol speelt in de hoeveelheid ontlasting. Hierin wordt geen onderscheid gemaakt.
  • Hondeneigenaren worden geacht achter hun hond aan op te ruimen, in tegenstelling tot de hangjongeren in de parken die hun etensresten en rotzooien achter laten op bankjes.
  • Een tweede hond is duurder dan de eerste hond, gaat de gemeente Tilburg er vanuit dat een tweede hond meer ontlast dan een eerste?
  • Tilburg heeft, na Rotterdam, de hoogste hondenbelasting van het land. Ontlasten Tilburgse honden meer dan honden uit andere gemeentes?
  • Hondenbezitters spelen een belangrijke sociale rol in de gemeenschap, zij zijn meerdere keren per dag aanwezig op straat en zien eerder wanneer er onrust heerst in de wijk.
  • De losloopvelden in Tilburg zijn slecht onderhouden, honden blesseren zich door aanwezige kuilen of ontsnappen vanwege het slechte hekwerk. Er is te weinig controle op het naleven van de opruimplicht en er zijn geen gratis poepzakjes ter beschikking, wat andere gemeentes wél aanbieden.

Petitie

Wij

Inwoners van de gemeente Tilburg.

 

constateren

Dat er onterecht onderscheid gemaakt wordt tussen wél en niet hondeneigenaren m.b.t. de vervuiling in de gemeente. Daarbij constateren wij dat de hondenbelasting in Tilburg belachelijk hoog is, en de voorzieningen voor de Tilburgse honden niet goed onderhouden worden.

 

en verzoeken

Afschaffing of aanzienlijke verlaging van de hondenbelasting in Tilburg, en beter onderhouden voorzieningen voor de Tilburgse honden.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tilburg 
Petitieloket:
Einddatum:
30-12-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Pauline Paulissen 

Geschiedenis

Ondertekeningen