U, de petitionaris
Piet goed

Strafmaat aanpassen zinloos geweld

1.841 ondertekeningen

Daders van zinloos geweld worden in het huidige rechtssysteem beschermd. Daders lijken daardoor haast onbestraft, of de straf staat niet in verhouding met het gevolg van de gepleegde feiten. Slachtoffers worden in het huidige strafrecht niet voldoende gehoord en beschermd.

Petitie

Wij

Inwoners van Nederland

 

constateren

Dat de huidige wetgeving daders van zinloos geweld beschermt en slachtoffers en nabestaanden in de kou laat staan. "Op 28 Augustus 2015 is mijn partner Piet Lichtendahl door zinloos geweld overleden. Hij werd door een beroepsvechter/streetfighter uit het niets met één klap doodgeslagen. De dader staat binnen 4 jaar weer buiten terwijl wij levenslang hebben..."

 

en verzoeken

De minister van Justitie dat de strafwet wordt aangepast om daders van zinloos geweld harder te kunnen aanpakken. Dat de opgelegde straf aansluit op het gevolg van de gepleegde feiten.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
14-02-2017 
Petitionaris:
Vera Kok 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Overhandiging op 14 febuari 2017

Op Tweedekamer.nl staat dat de aanbieding van de petitie "Strafmaat aanpassen zinloos geweld" op 14 februari 2017 zal plaatsvinden in de Statenpassage in het parlement.

26-01-2017