You, the petitioner
Piet goed

Strafmaat aanpassen zinloos geweld

1,841 signatures

Daders van zinloos geweld worden in het huidige rechtssysteem beschermd. Daders lijken daardoor haast onbestraft, of de straf staat niet in verhouding met het gevolg van de gepleegde feiten. Slachtoffers worden in het huidige strafrecht niet voldoende gehoord en beschermd.

Petition

We

Inwoners van Nederland

 

observe

Dat de huidige wetgeving daders van zinloos geweld beschermt en slachtoffers en nabestaanden in de kou laat staan. "Op 28 Augustus 2015 is mijn partner Piet Lichtendahl door zinloos geweld overleden. Hij werd door een beroepsvechter/streetfighter uit het niets met één klap doodgeslagen. De dader staat binnen 4 jaar weer buiten terwijl wij levenslang hebben..."

 

and request

De minister van Justitie dat de strafwet wordt aangepast om daders van zinloos geweld harder te kunnen aanpakken. Dat de opgelegde straf aansluit op het gevolg van de gepleegde feiten.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2017-02-14 
Lead petitioner:
Vera Kok 
Website:

History

Signatures

Updates

Overhandiging op 14 febuari 2017

Op Tweedekamer.nl staat dat de aanbieding van de petitie "Strafmaat aanpassen zinloos geweld" op 14 februari 2017 zal plaatsvinden in de Statenpassage in het parlement.

2017-01-26