U, de petitionaris
Foto voor petitie

Stop sloop de voetnoot

2.627 ondertekeningen

Culturele broedplaats De Voetnoot dreigt op verzoek van het college van B & W gesloopt te worden om plaats te maken voor een hoofdvestiging van Hogeschool Windesheim. Met deze petitie roepen wij alle Almeerders, gemeenteraadsleden én de wethouder van Cultuur op om sloop van De Voetnoot te voorkomen.

Petitie

Wij

Dertig kleine creatieve ondernemingen, Café op 2, bezoekers en anderen willen géén sloop van dit ‘historische’ gebouw.

 

constateren dat:

  • Dat de Voetnoot een wezenlijk onderdeel uitmaakt van de geschiedenis en het DNA van Almere Stad.

  • Dat het aanbod van kunst en cultuur in het centrum van de stad met het verdwijnen van de enige culturele broedplaats nog schraler wordt.

  • Dat De Voetnoot de afgelopen jaren volledig is gerenoveerd. Sloop is niet duurzaam en een verspilling van belastinggeld.

  • Dat de hoofdvestiging van Windsheim ook buiten het centrum gebouwd kan worden.

 

en verzoeken

  • De gemeente Almere af te zien van sloop van De Voetnoot en te investeren in de verdere culturele ontwikkeling van dit gebouw.

  • De gemeente Almere om gezamenlijk dit gebouw te transformeren van culturele broedplaats naar Dé culturele hotspot van Almere Stad. Waar voor iedere Almeerder elke week van alles te beleven is op het gebied van kunst en cultuur: tentoonstellingen, theater, muziek, culturele bijeenkomsten, kunstbeurzen en meer!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Almere 
Petitieloket:
Einddatum:
31-10-2020 
Petitionaris:
Frank Langedijk 
Organisatie:
Actiegroep STOP SLOOP DE VOETNOOT! 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Vooralsnog geen Rijksgeld voor Almeers campusplan (Almere Deze Week)

De aanvraag van 8 miljoen euro die de gemeente heeft gedaan bij het Rijk voor de bouw van de campus is door Binnenlandse Zaken (BZK) vooralsnog afgewezen. De formuleringen in het aangeleverde (...) lees verder.

11-09-2020

Almere DEZE WEEK (12-08-2020): Protestspandoeken tegen sloop Voetnoot

De gebruikers van culturele broedplaats De Voetnoot hebben spandoeken opgehangen om de sloop van het centrum tegen te gaan. Een spandoek hangt recht tegenover de raadszaal van het stadhuis.

+Lees meer...

Gemeenteraadsleden zullen dus niet om de boodschap heen kunnen.

16-08-2020