You, the petitioner
Foto voor petitie

Stop sloop de voetnoot

2,630 signatures

Culturele broedplaats De Voetnoot dreigt op verzoek van het college van B & W gesloopt te worden om plaats te maken voor een hoofdvestiging van Hogeschool Windesheim. Met deze petitie roepen wij alle Almeerders, gemeenteraadsleden én de wethouder van Cultuur op om sloop van De Voetnoot te voorkomen.

Petition

We

Dertig kleine creatieve ondernemingen, Café op 2, bezoekers en anderen willen géén sloop van dit ‘historische’ gebouw.

 

establish that:

  • Dat de Voetnoot een wezenlijk onderdeel uitmaakt van de geschiedenis en het DNA van Almere Stad.

  • Dat het aanbod van kunst en cultuur in het centrum van de stad met het verdwijnen van de enige culturele broedplaats nog schraler wordt.

  • Dat De Voetnoot de afgelopen jaren volledig is gerenoveerd. Sloop is niet duurzaam en een verspilling van belastinggeld.

  • Dat de hoofdvestiging van Windsheim ook buiten het centrum gebouwd kan worden.

 

and request

  • De gemeente Almere af te zien van sloop van De Voetnoot en te investeren in de verdere culturele ontwikkeling van dit gebouw.

  • De gemeente Almere om gezamenlijk dit gebouw te transformeren van culturele broedplaats naar Dé culturele hotspot van Almere Stad. Waar voor iedere Almeerder elke week van alles te beleven is op het gebied van kunst en cultuur: tentoonstellingen, theater, muziek, culturele bijeenkomsten, kunstbeurzen en meer!

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Almere 
Petition desk:
Closing date:
2020-10-31 
Lead petitioner:
Frank Langedijk 
Organisation:
Actiegroep STOP SLOOP DE VOETNOOT! 
Website:

History

Signatures

Updates

Vooralsnog geen Rijksgeld voor Almeers campusplan (Almere Deze Week)

De aanvraag van 8 miljoen euro die de gemeente heeft gedaan bij het Rijk voor de bouw van de campus is door Binnenlandse Zaken (BZK) vooralsnog afgewezen. De formuleringen in het aangeleverde (...) lees verder.

2020-09-11

Almere DEZE WEEK (12-08-2020): Protestspandoeken tegen sloop Voetnoot

De gebruikers van culturele broedplaats De Voetnoot hebben spandoeken opgehangen om de sloop van het centrum tegen te gaan. Een spandoek hangt recht tegenover de raadszaal van het stadhuis.

+Read more...

Gemeenteraadsleden zullen dus niet om de boodschap heen kunnen.

2020-08-16