U, de petitionaris
Screen shot 2017 03 20 at 12.16.01

Stop grootschalige bomenkap gemeente Bronckhorst

1.767 ondertekeningen

Het nieuwe bomenbeleid van de gemeente Bronckhorst voor grootschalige kap, houdt in dat alle basisbomen die niet in 11 genoemde landschapstypen passen (zo’n 60-70% van het totaal aantal van 100.000 bomen) gekapt kunnen worden zonder kapvergunning.

We hebben tot woensdag 22 maart om zoveel mogelijk sympathisanten te vinden die deze petitie ondersteunen.

Petitie

Wij

Natuurliefhebbers

 

constateren

  • Bronckhorst is de grootste gemeente in de Achterhoek.

  • Bij doorvoering van het nieuwe bomenbeleid komen er 11 zones met in iedere zone hun eigen soort boom.

  • Andere bomen zullen verder zonder kapvergunning vogelvrij zij. Dit betreft het aantal van 60.000 bomen!

 

en verzoeken

Dit beleid mag geen doorgang vinden en dient grondig herzien te worden. De focus op 'markante bomen' mag niet ten koste gaan van duizenden 'basis-bomen', die nu vogelvrij voor kap worden verklaart.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Bronckhorst 
Petitieloket:
Einddatum:
22-03-2017 
Organisatie:
Bomen Bronckhorst 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Helaas

1600 bezorgde burgers en verzoeken van diverse partijen om extra tijd te nemen om de beleidsnota af te maken voor het goed te keuren mocht niet baten. Veel vragen werden wel gesteld maar niet beantwoord en blijkbaar kom je daar gewoon mee weg.

+Lees meer...

Het voorgekookte plan, waarvan duidelijk de uitkomst al lang geleden was vastgesteld moest er perse doorheen. Hoe alle bomen geïnventariseerd gaan worden door een handjevol burgers met een Appje weten we ook niet. Eigenlijk is het enige wat we zeker weten dat de commerciële belangen van de omhakkers en neerzagers beklonken zijn in de wet.

Dit was politiek Bronckhorst. Een dikke middelvinger voor de burger, de bomen en de ecosystemen.

Iedereen bedankt voor de steun. We gaan verder! http://bomenachterhoek.blogspot.nl/ kunt u in de gaten houden voor verdere ontwikkelingen.

24-03-2017

Update

Boomfeestdag! Een mooie dag voor de laatste update van deze petitie De wethouder doet of er niets aan de hand is, en stelt naïef: “want mensen kappen een boom niet zonder reden”. Ook gebruikt de wethouder het argument dat in de gemeente Berkelland ook geen kapvergunning nodig zou zijn.

+Lees meer...

Dit is echter onjuist: in Berkelland worden bomen wel degelijk beschermd! Er geldt voor bomen met een doorsnede vanaf 10 cm op 130 cm meter hoogte een ‘omgevingsvergunning kap’. Voor bomen die illegaal zijn gekapt, volgt er een handhavingsprocedure. Op dit moment lopen er 72 van deze zaken.

Kortom, een heilloos en zeer zorgelijk bomenbeleidsplan!

De wethouder heeft al een App gelanceerd, echter moet dit onzalige plan morgen nog door de gemeenteraad heen. U bent zeer welkom op de tribune om de raadsvergadering op het gemeentehuis in Hengelo bij te wonen. Vanavond om 19.45 zal de petitie aan burgemeester Besselink van de gemeente worden aangeboden. De raad is geïnformeerd over de resultaten van de petitie.

Wij zijn er. Aanvang: 20.00 uur. Elderinkweg 2, 7255 KA Hengelo (Gld)

22-03-2017

Update

Ondanks alle tegengeluiden uit de samenleving blijft Wethouder Seesing roepen dat er niets aan de hand is. Echter, de gemeente wordt terzijde gestaan door bedrijven wiens broodwinning gebaat IS bij het kappen van bomen. Ook zaten deze bedrijven in de zogenoemde klankbordgroep.

+Lees meer...

Het nieuwe beleidsplan legt de juridische basis voor de vergunningsloze kap van minimaal 60.000 bomen. Als de plannen doorgaan zijn het mogelijk deze bedrijven die de gemeente adviseren over welke bomen gekapt worden. Dat is je reinste belangenverstrengeling

20-03-2017