U, de petitionaris
Tic tac toe 1777859 1920

Stop discriminatie en stigmatisering van dikke mensen

330 ondertekeningen

Stop discriminatie, stigmatisering, uitsluiting en het anders behandelen van dikke mensen.

Petitie

Wij

De plussize- / curvy- / dikke- / forse- / stevige- / mollige- mensen / of mensen met een maatje meer

 

constateren

  • Bij discriminatie denken we in eerste instantie vaak aan afkomst of voorkeur van sekse. Men weet wel waar de grens ligt rondom discriminatie als het op beide thema's aankomt.

  • Echter als we kijken op social media, in nieuwsberichten en naar televisieprogramma's, is discriminatie op basis van postuur nog steeds een gelegaliseerde vorm.

  • Wij constateren dat er op dit moment nog steeds/ al dan niet in toenemende mate sprake is van discriminatie van de dikke mens.

  • Zowel online als offline, in de media, als in werksituaties. Mensen worden uitgesloten, afgewezen, belachelijk gemaakt en voor 'minder waardig' aangezien.

  • In de Grondwet, uitgewerkt in de Algemene Wet Gelijke Behandeling, staat dat discriminatie op welke grond dan ook niet is toegestaan,

  • rondom het postuur lijkt een aanvulling op de wet noodzakelijk. Dit kan helpen op de lange termijn. We kunnen dan expliciet verwijzen en straffen.

 

en verzoeken

een aanvulling omtrent postuur op de wetgeving over discriminatie.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
07-07-2018 
Petitionaris:
Lottie Mae Jones 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

AANVULLING TER VERDUIDELIJKING!!

⚠️ N.B: in de petitie staat de plussize doelgroep als ondertekenaars vermeld, omdat dit de doelgroep is die gediscirmineerd wordt, vanzelfsprekend hoop ik dat IEDEREEN tekent, wel of niet plussize!⚠️.

08-04-2018