You, the petitioner
Tic tac toe 1777859 1920

Stop discriminatie en stigmatisering van dikke mensen

329 signatures

Stop discriminatie, stigmatisering, uitsluiting en het anders behandelen van dikke mensen.

Petition

We

De plussize- / curvy- / dikke- / forse- / stevige- / mollige- mensen / of mensen met een maatje meer

 

observe

  • Bij discriminatie denken we in eerste instantie vaak aan afkomst of voorkeur van sekse. Men weet wel waar de grens ligt rondom discriminatie als het op beide thema's aankomt.

  • Echter als we kijken op social media, in nieuwsberichten en naar televisieprogramma's, is discriminatie op basis van postuur nog steeds een gelegaliseerde vorm.

  • Wij constateren dat er op dit moment nog steeds/ al dan niet in toenemende mate sprake is van discriminatie van de dikke mens.

  • Zowel online als offline, in de media, als in werksituaties. Mensen worden uitgesloten, afgewezen, belachelijk gemaakt en voor 'minder waardig' aangezien.

  • In de Grondwet, uitgewerkt in de Algemene Wet Gelijke Behandeling, staat dat discriminatie op welke grond dan ook niet is toegestaan,

  • rondom het postuur lijkt een aanvulling op de wet noodzakelijk. Dit kan helpen op de lange termijn. We kunnen dan expliciet verwijzen en straffen.

 

and request

een aanvulling omtrent postuur op de wetgeving over discriminatie.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2018-07-07 
Lead petitioner:
Lottie Mae Jones 
Website:

History

Signatures

Updates

AANVULLING TER VERDUIDELIJKING!!

⚠️ N.B: in de petitie staat de plussize doelgroep als ondertekenaars vermeld, omdat dit de doelgroep is die gediscirmineerd wordt, vanzelfsprekend hoop ik dat IEDEREEN tekent, wel of niet plussize!⚠️.

2018-04-08